Stormont Napisano 5 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2014 Jak sie ma slim fit i dlugosc rekawow w Osovskim do Berga? Mam wieksze zakupy do zrobienia, a Osovski tanszy. Zanim zamowie chce jednak wiedziec, czy nie kupie za malych koszul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semi Dry Napisano 8 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2014 Czy dobrze rozumiem, że Charles Tyrwhitt długość rękawa koszuli mierzy od środka koszuli pod kołnierzykiem do końca rękawa? Miałem wielką ochotę na Oxforda w sylwetce Slim lub Extra Slim, ale wg ich tabel koszule L mają rękaw 90 cm, czyli o jakieś 2 cm za krótki dla mnie. Noszę wyszczuplone koszule z Wólczanki i Bytomia na 188/194 kołnierz 42 (klatka piersiowa 100, pas ok 92) i rękaw ma ok 95, choć mógłby być 2 cm krótszy. Czy ktoś może porównać ten rozmiar z CT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatostan Napisano 8 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2014 Czy dobrze rozumiem, że Charles Tyrwhitt długość rękawa koszuli mierzy od środka koszuli pod kołnierzykiem do końca rękawa? Miałem wielką ochotę na Oxforda w sylwetce Slim lub Extra Slim, ale wg ich tabel koszule L mają rękaw 90 cm, czyli o jakieś 2 cm za krótki dla mnie. Noszę wyszczuplone koszule z Wólczanki i Bytomia na 188/194 kołnierz 42 (klatka piersiowa 100, pas ok 92) i rękaw ma ok 95, choć mógłby być 2 cm krótszy. Czy ktoś może porównać ten rozmiar z CT? Również noszę Wólczankę w rozmiarze 188/194 i przy wzroście 191 rękawy mam co najmniej 2 cm za długie - zawsze się zastanawiam na kogo te rękawy są szyte. Z CT mam kilka koszul o długości 36 i za krótkie na pewno nie są - nie mam jak tego teraz sprawdzić, ale nie wiem czy 35 nie jest nawet ok (w wypadku TM Lewin właśnie 35 jest dla mnie najlepszy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 9 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2014 Również mam 191cm i odnoszę to samo wrażenie. Rękawy są za długie, ale w sumie nie chce mi się nawet ich skracać. Z kolei te na wzrost 176-182 są za krótkie. Zaskakuje mnie również ich obszerność. Jak ktoś ma kołnierzyk 39cm to rzadko biceps ma 40+ cm obwodu. Wólczanka chyba wszywa te same rękawy niezależnie od rozmiaru kołnierzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatostan Napisano 9 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2014 Dlatego trzy dni temu zamówiłem podwiązki do rękawów i mam nadzieję, że problem zostanie rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanMarcin Napisano 9 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2014 Właśnie im mniejszy kołniezyk tym większy jest biceps. Im mniej tluszczu tym szczuplejsza szyja i bardziej nabite glikogenem mięśnie. Problem raczej jest natury, że zwykle wtedy trzeba mieć wątłą klatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 9 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2014 Dlatego trzy dni temu zamówiłem podwiązki do rękawów i mam nadzieję, że problem zostanie rozwiązany. Gdzie zamawiałeś podwiązki do rękawów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fey Napisano 9 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2014 W światowym internecie do dostania np. tutaj - http://www.woodsofshropshire.co.uk/accessories-scarves/mens-armbands Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatostan Napisano 10 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2014 Gdzie zamawiałeś podwiązki do rękawów? Miejsc jest rzeczywiście sporo i gdzieś nawet na forum już był wątek temu poświęcony - mnie najprościej było zamówić przez ebay: http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=291143806307 Przesyłka będzie w przyszłym tygodniu, więc do jakości się niestety na razie nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styga Napisano 11 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2014 Właśnie im mniejszy kołniezyk tym większy jest biceps. Im mniej tluszczu tym szczuplejsza szyja i bardziej nabite glikogenem mięśnie. Problem raczej jest natury, że zwykle wtedy trzeba mieć wątłą klatkę W życiu nie słyszałem większej głupoty... Im mniej tłuszczu tym więcej glikogenu w mięśniach?? Im mniejsza szyja tym większy biceps?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2014 To był żart... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 12 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2014 Możliwe, że temat już się przewinął w tym wątku ale dotarłem do połowy i jeszcze nie znalazłem więc pytam, możecie polecić producentów/sklepy z koszulami lnianymi? Szukam raczej casualowych koszul ale gładkich. Dopiero zaczynam robić rewolucje w swojej starej szafie, a i mój budżet jest nieco limitowany dlatego najlepiej byłoby coś znaleźć za ok 100-120zł, jest taka szansa? Ew. ile trzeba wydać na dobrej jakości lnianą koszulę? Dzisiaj widziałem w TK Maxx koszulę Coast Weber Ahaus biała, lniana za 160-170zł, nic nie wiem o tej marce, warto zaryzykować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 Ktoś ostatnio wrzucał link do tego sklepu: http://www.uniqlo.com/uk/store/clothing/uq/casualshirts/men/#fC03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 http://www.yoox.com/us/men/shoponline/coast,weber%20&%20ahaus_d#/d=1965&dept=men&gender=U&page=1&attributes=%7b%27ctgr%27%3a%5b%27cmc%27%5d%7d&season=X Koszula w tk mamxx to któraś z tych? Dzięki za cynka poszukam u siebie w tikejach tej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 mrJacob, jeżeli się nie mylę to ta: http://www.farfetch.com/pl/shopping/men/coastweberahaus-long-sleeve-button-down-shirt-item-10339489.aspx?storeid=9053 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weber Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 Szukam koszul z mankietem na guziki dobrze przylegającym do nadgarstka. W moich wszystkich koszulach RTW (CT, Osovski,Wólczanka) są one ciut za szerokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 mrJacob, jeżeli się nie mylę to ta: http://www.farfetch.com/pl/shopping/men/coastweberahaus-long-sleeve-button-down-shirt-item-10339489.aspx?storeid=9053 Kupiłeś? Jest świetna. W którym tk maxx były? W Krakowie bezskutecznie szukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 14 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2014 Szukam koszul z mankietem na guziki dobrze przylegającym do nadgarstka. W moich wszystkich koszulach RTW (CT, Osovski,Wólczanka) są one ciut za szerokie. Przeszyj guziki o centymetr? Ja tak robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nureddin Napisano 21 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2014 Koszule Eterna. chciałem się podzielić opinią na temat koszul Eterna, Z tego co mi było wiadomo jest to niemiecka firma robiąca koszule w Europie z bawełny szwajcarskiej. Zachęcony takim opisem, kupiłem sobie kilka koszul w celu wypróbowania. Koszula miała być idealna do biura 100% bawełny i do tego pokryta teflonem tak aby się nie gniotła. Uważam, że najlepsze towary powinny być 100% naturalne ale pomyślałem, że może jestem zbyt uprzedzony... Oto moje wrażenia po dwóch latach od ich zakupu. Rzeczywiście koszula nie gniecie się praktycznie wcale. Jednakże, niezależnie od zapewnień w ogóle nie oddycha. W cieplejszy dzień idąc do pracy można się w niej zaparzyć. Koszula równie dobrze mogłaby być zrobiona z poliestru w 100%. Materiał zaczął także pękać od wewnętrznej strony w miejscu gdzie kończą się fiszbiny. Rogi koszuli zaczęły się strzępić. W tym miejscu dodam, że moje koszule Massimo Dutti po ponad 3 latach są w dużo lepszym stanie. Gwoli uczciwości - jakość wykonania bardzo dobra. Osobiście odradzam zakup koszuli tej firmy (w szczególności pokrytych teflonem) Jakość 4/5 Oddychanie 1 Trwałość tkaniny 2 Z przyjemnością zapoznam się z opiniami dotyczącymi koszul Digel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2014 Panowie, ktoś z Was zamawiał tutaj? http://shop.kamakurashirts.com/ Jeśli tak, to jakie macie wrażenia z noszenia, procesu zamawiania itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 24 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Wyprzedaż bexleya coraz bliżej a nikt nie skomentował jakości jego koszul... Pisałem ze były po 50 a w priv sale 15 euro i to może być kuszące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 24 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Wyprzedaż bexleya coraz bliżej a nikt nie skomentował jakości jego koszul... Pisałem ze były po 50 a w priv sale 15 euro i to może być kuszące Moje doświadczenie mówi mi, że warto buty kupować buty w firmach produkujących buty, koszule w firmach produkujących koszule itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 28 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2014 zastanawiam sie nad połączeniem 2 kolorów lnu w jednej koszuli (kołnierz, mankiety / reszta). Pytanie czy to dobry pomysł i jakie kolory warto rozważyć? Nie widziałem koszul lnianych w 2 kolorach, ale może takie połaczenia funkcjonują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 28 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2014 Biały kołnierz i mankiety, reszta jakiś błękit, albo może większość w kolorze 2 bądź 3 ze zdjęcia, a kołnierz jakiś niebieski? Ogólnie pomysł ciekawy i chętnie bym zobaczył takie zestawienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 29 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2014 kolego Nureddin Koszule marki Eterna kupuje od kilkunastu lat i moim zdaniem sa niezle. W upaly koszule zmieniam przynajmniej 2-3x w ciagu dnia ponieawaz sie poce. Koszule pokryta teflonem poprostu bym nie kupil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi