White Haven Napisano 30 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2012 Można wiedzieć z której grupy cenowej zamawiałeś koszulę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2012 Jak napisałem wcześniej - szukałem materiału typu oxford i taki był dostępny w cenie 260zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Odebralem dzisiaj koszule,jutro wykonam fotografie i napisze kilka moich spostrzezen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 Z mojej strony dwa pytania: Czy w sklepach stacjonarnych CT i TM Lewin w Londynie ceny są takie jak na stronie internetowej? Czy można na miejscu przymierzyć koszulę? Wybieram się do Londka więc sklep internetowy mógłbym pominąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mics Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 tak ceny sa takie same. mozna przymierzyc - jest pelna rozmiarowka do wyboru wybor ulatwia uklad polek - ulozone rozmiarami polecam jermyn street - to sa najwieksze sklepy zarowno ct jak i tm lewina dodatkowo: - w tm lewinie - ogromny wybor krawatow i koszul dla pan - w ct - cala sekcja (smart) casual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 Odebralem dzisiaj koszule,jutro wykonam fotografie i napisze kilka moich spostrzezen. Można prosić o tą obiecaną recenzję? Sam się przymierzam do skorzystania z oferty Orchidei (półka 150 -170 zł) i wolałbym się nie naciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 tak ceny sa takie same. mozna przymierzyc - jest pelna rozmiarowka do wyboru wybor ulatwia uklad polek - ulozone rozmiarami polecam jermyn street - to sa najwieksze sklepy zarowno ct jak i tm lewina dodatkowo: - w tm lewinie - ogromny wybor krawatow i koszul dla pan - w ct - cala sekcja (smart) casual Dzięki za odp. Na pewno tam się udam. Przeszukuję jeszcze forum może jeszcze jakieś ciekawe sklepy w Londynie będą polecane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 również otrzymałem koszulę z Orchidei, wraz z próbnikiem. Co do rzeczonej koszuli - również nie mam wyjmowanych fiszbinów, co może na dłuższą metę okazać się problemem. Jakość wykonania - dobra, nie zauważyłem większych błędów, koszulę szyto na wzór wysłanej im innej koszuli, dopasowanie wzorowe, jeszcze przed pierwszym praniem, więc zobaczymy czy materiał się skurczy. Wybrałem koszulę w niebieską kratę, materiał jest miły w dotyku, ale mi osobiście kojarzy się z obrusem. Widzę jednak po próbniku, że są dość miłe w dotyku bawełny bardziej koszulowe. Dla mnie ciekawa opcja na przyszłość, zwłaszcza, że nieczęsto bywam w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szu Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 Panowie, Jest to w miarę sensowna alternatywa dla Da Vinci czy nie ma porównania? Czy mógłby ktoś uprzejmie wrzucić linka do ich konta allegro aby zobaczyć materiały/wzory? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 Link jest na stronie 21 tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 również otrzymałem koszulę z Orchidei, wraz z próbnikiem. Co do rzeczonej koszuli - również nie mam wyjmowanych fiszbinów, co może na dłuższą metę okazać się problemem. . Wszystkie moje koszule szyte na miarę, tam w daVinci, jak i Balthazarze, zamawiam z wszytymi na stałe fiszbinami. Mimo wielokrotnych prań i intensywnego użytkowania tych koszul, nigdy nie miałem z tym problemu. Więc myślę, że powinno być ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 Odbieracie sobie przyjemność zamówienia i noszenia usztywniaczy kołnierzyków z np. elementów karoserii starego bolidu F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 również otrzymałem koszulę z Orchidei, wraz z próbnikiem. Co do rzeczonej koszuli - również nie mam wyjmowanych fiszbinów, co może na dłuższą metę okazać się problemem. . Wszystkie moje koszule szyte na miarę, tam w daVinci, jak i Balthazarze, zamawiam z wszytymi na stałe fiszbinami. Mimo wielokrotnych prań i intensywnego użytkowania tych koszul, nigdy nie miałem z tym problemu. Więc myślę, że powinno być ok . Mam identyczne doświadczenia, przedtem również z koszulami Stolarka - zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 również otrzymałem koszulę z Orchidei, wraz z próbnikiem. Wybrałem koszulę w niebieską kratę, materiał jest miły w dotyku, ale mi osobiście kojarzy się z obrusem. A gdzie można zobaczyć taką tkaninę, bo w podanych linkach na Allegro same gładkie bawełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 3 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2012 http://www.orchidea-studio.com/materialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d_box Napisano 9 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2012 Roland możesz powiedzieć jak sztywny jest kołnierzyk i jak koszula się nosiła a także jak mocno się skurczyła po praniu. Zastanawiam się także nad zamówieniem u nich i chce wiedzieć czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 9 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2012 Koszula nosiła się wygodnie, ogólne wrażenia pozytywne. Kołnierzyk sztywny, trzyma się dobrze. Co do prania - aktualnie mam remont i niestety kolejka do prania przebiega trochę inaczej, staram się raczej używać koszule czyste i obejść się bez prania. Jak tylko ją wypiorę - dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 9 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2012 U mnie nic się nie kurczy, chociaż jeżeli chodzi o koszule, to trzeba raczej mówić o 3-4 praniach, bo świeżo zakupiona koszula i tak ląduje od razu w pralce. Przy drugim zamówieniu i zwróceniu uwagi na te elementy, kolejna koszula już posiada łamany karczek, kołnierzyk na wyjmowane fiszbinki oraz "przyszytą" plisę (nawet o wiele staranniej zrobione niż moderntailor to robi). Teraz z czystym sumieniem mogę polecić koszule tej firmy w cenie 260zł. Poza tym polecam poproszenie ich o próbnik materiałów, najlepiej samemu pomacać i ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d_box Napisano 9 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2012 Akurat będę kopiował swoja ulubiona koszule, ale pewne zmiany wprowadzam w stosunku do oryginału. Na pewno sztywny kołnierzyk, wymienne fiszbiny i dłuższe rękawy o centymetr wstępnie skalkulowali mi to z wybraną tkaniną na 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2012 Poniżej parę zdjęć zamówionych koszul z Orchidei: Tkanina oxford, materiał jeden z dwóch moich ulubionych z koszul które posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d_box Napisano 11 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2012 Oxford bardzo ładny następną chyba zamówię własnie z białej tkaniny oxford ale najpierw poczekam jak poradzą sobie z tym zamówieniem. Wykonanie jak widzę ze zdjęć bardzo dobre włącznie ze spasowaniem pasków na karczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2012 No to już wiem gdzie się od tej pory będę zaopatrywał w koszule - zwłaszcza że piechotą mam do nich kwadrans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SVR Napisano 12 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2012 -do usunięcia- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Trochę z innej beczki...na stronie Orchidei zauważyłem, że koszule wiszą z pionowo postawionym kołnierzami. Ja zawsze wieszam z rozłożonym na boki kołnierzem i zapięte na drugi guzik. Jak Wy wieszacie swoje koszuliny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Podobnie, z tym że ja zapinam guzik przy kołnierzyku + trzeci od góry. Reszta łącznie z mankietami rozpięta. A co do sposobu wieszania na stronie Orchidei - może ma zapobiegać osadzaniu się kurzu na wierzchniej stronie kołnierzyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi