nynu Napisano 30 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2015 Panowie, Wiadomo Wam coś o marce koszuli widocznej na poniższych zdjęciach. Żadnej metki z nazwą producenta nie ma, jedynie mała wszywka ze wskazówkami do prania. Dodam, że nad wyraz dobrze wykonana: tkanina porządna, obszycie dziurek bardzo ok, nietypowe zapięcie małego guziczka nad mankietem i ładnie wykonany monogram (czy monogram na mankiecie to dobry pomysł to zupełnie inny temat). Co to za marka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 30 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2015 Mnie to wygląda na MTM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Monogram na mankiecie koszuli, najnormalniesza rzecz na świecie. Nietypowy jest kąt. Jeżeli chodzi o ten "ficzer" z guzikiem i odległość dziurki od brzegu mankietu zaryzykowałbym nawet twierdzenie, że to bespoke - zdaje się, że włoski koszulnik współpracujący z Zarembą (też) stosuje takie cudo (to z guzikiem). Potwierdzam. Ma koszulę MTM (bo chyba to nie bespoke?) od Zaremby i guzik spinający rękaw w nadgarstku zaczepiany jest właśnie o taką pętelkę. Nie wiem, czy to znak rozpoznawczy jakiejś konkretnej pracowni czy danego miasta/regionu/stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 2 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Podobno Vistula/Wólczanka miewa koszule z bawełny od 'markowych' producentów tkanin np. T. Mason. Wiecie może czy w sklepie internetowym jest to w jakiś sposób oznaczone? Czy można w jakiś łatwy sposób takie koszule wyszukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 2 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Przeważnie się tym chwalą w opisie oraz na zdjęciach widać wszytą osobną metkę z producentem tkaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarloS Napisano 2 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Podobno Vistula/Wólczanka miewa koszule z bawełny od 'markowych' producentów tkanin np. T. Mason. Wiecie może czy w sklepie internetowym jest to w jakiś sposób oznaczone? Czy można w jakiś łatwy sposób takie koszule wyszukać? Sortujesz malejąco wg ceny i zaglądasz na metkę (a jest się czym lansować). Chyba większość z linii Colin jest na Thomas Mason. Ceny standardowe od 299+. Wg mnie jakościowo są dużo lepsze i ładniejsze od pozostałych, bardziej mięsiste, mniej gniotące się i milsze w dotyku. Porównywalne z Osovski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Czy koszule Tiger of Sweden są gorsze od stenstroms? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 14 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Ok, załóżmy, że chciałbym wydać na gotową koszulę do 500zł. Taką, żeby dobrze się spisała w upale, z długimi rękawami, na niej krawat. Co lepiej, kołnierzyk 39 i slim fit na mnie zawsze pasują, więc mam do wyboru: 1.Stenstroms w Katowicach w RC (ale muszę jechać kawał drogi) 2.Emanuel Berg e-sklep 3.Vaan lack na zalando. Który wybór łączy się z najlepszą jakością koszuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Na koszulach E.Berga jeszcze się nie przejechałem. Minus jak zwykle cena 400+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakow Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Co lepiej, kołnierzyk 39 i slim fit na mnie zawsze pasują Jeszcze rok temu myślałem podobnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Ze wskazanych polecam koszule Stenströms. Świetne materiały, wysoka jakość wykonania, taliowanie bez zakładek na plecach, fiszbiny wszyte (wklejone) na stałe, idealny, zaokrąglony układ krawędzi kołnierzyka nawet pod koniec dnia - chodzi mi o brak ostrej krawędzi na styku kołnierza i stójki co w koszulach np. Bossa czy Lamberta jest normą. Właściwa konserwacja (temperatura prania, brak wirowania, prasowanie parą lub przy klasycznym żelazku, odpowiednie zwilżenie koszuli) powoduje, źe koszula po każdym praniu jest jak nowa. Warte swojej ceny. Pozostałych marek nie posiadam stąd nie wypowiem się. Edit: literówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Rozumiem i dziękuję, ale o tej firmie podobnych wypowiedzi czytałem juz bardzo dużo i wiem ze ich jakość jest świetna, dlatego teraz szukam kogoś kto mógłby je porównać do vaan lack albo e. Berga albo do jakichś innych dostępnych w sprzedaży online np w zalando, żebym mógł kupić koszule o jakości takiej jak stenstroms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 24 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2015 Stenströms - ile ich koszule +/- kosztują w RC? A przynajmniej jakiś zakres cenowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 24 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2015 Tutaj ktoś napisał: http://mrvintage.pl/2013/05/koszulowe-odkrycie-marka-osovski.html#comment-22172 Rok temu w Royal Collection jakimś dziwnym cudem trafiłem na Stenstorms -70% z 500 na 150 akurat w moim rozmiarze. Co prawda trzeba było ją dwukrotnie wyprać ale zdecydowanie było warto i jeszcze tu: http://mrvintage.pl/2013/05/koszulowe-odkrycie-marka-osovski.html#comment-22224 Odnosząc się do koszul firmy Osovski mogę tylko w pozytywnych słowach je określić. Dla mnie osobiście są super alternatywą dla koszul Stenströms (oczywiście w okresie wyprzedaży). Nie odczuwam żadnej różnicy w użytkowaniu tych dwóch marek. Na wyprzedażach koszule szwedzkiej marki kosztują w granicach 200-350 zł a w tych widełkach mieści się Nasza polska marka Osovski. ale nie wiem, czy to porównanie jest trafne czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 Stenströms - ile ich koszule +/- kosztują w RC? A przynajmniej jakiś zakres cenowy.Ceny regularne: Białe od 460, kolekcja bieżąca 580 (większość) przez 660 do 700 (wybrane modele).Przelicz ceny po aktualnym kursie ze strony: http://www.stenstromsstore.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Patrząc na te ceny myślę, że wolałbym za 400-500 zł uszyć sobie koszulę ni ż płacić580-700 za RTW nawet super jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Sztensztormy są w outlecie RC przy pl. Zbawiciela. Przecenione o 50% - nie ma zbyt wiele, ale jakiś wybór jest. Uczucia mam mieszane - najdroższe koszule (przecenione z 800) robią bardzo dobre wrażenie, te tańsze są oczywiście ok, ale materiał wydaje się porównywalny z koszulami, które posiadam, a które kupiłem znacznie taniej. Być może cena wynika z faktu, że to szwedzka firma. Koszule "slimline" są mocno dopasowane - trzeba uważać, żeby nie przesadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Zachęcony tym postem: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3558-podkoszulki/?p=163904 przeprowadziłem tę próbę na moich koszulach. Najlepiej oddycha się przez koszule, z tych co mam, firmy osovski (albini), oraz lantier z getzner i seidensticker uno super slim przez olymp level 5, otto hauptmann średnio mimo że przez olymp luxor o dużo łatwiej, natomiast przez tm lewin poplin non iron całkiem ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Popelina to najbardziej zwarty rodzaj tkaniny Zaremba ma w swojej ofercie włoskie probniki koszul, przeważająca większość ma ogromną przepuszczalność powietrza (włoski klimat w końcu). Polscy producenci niestety mają pojedyncze sztuki takowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Ok, a jeśli: http://zaremba-krawiec.pl/index2.php?menu=koszule to te koszule też są tak przepuszczalne? http://e-berg.pl/kolekcja-meska/koszule-slim-fit.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 E-berg oferuje różne koszule, z różnych materiałów, nie wspominając o tym, że w opcji MTM/MTO wybór tkanin jest zapewne dużo większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Jak się okazuje także za naszą wschodnią granicą szyje się bardzo dobre koszule,fabryka Sangar z Estonii szyje między innymi dla Etonshirts,Stenstroms, wtej chwili mozna także kupić koszule pod ich własną marką oraz zlecić MTM. http://www.sangar.ee/en/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Bardzo fajne. MTM za 99 Euro i dość dużo opcji. Szkoda, że mało tkanin do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 99 euro to raczej taka sama cena jak u nas na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi