Velahrn Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 7 godzin temu, kriss11 napisał: Czy znacie/polecacie kogoś kto renowuje np portfele? Mam taki z którego jestem bardzo zadowolony a już się trochę zniszczył ale nie chciałbym się z nim rozstawać. Sądzę, że każdy kaletnik się tego podejmę, na forum jest np. @JakubPe oraz @Zbyt 1 Cytuj
JakubPe Opublikowano 12 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2024 W dniu 11.07.2024 o 09:26, kriss11 napisał: Czy znacie/polecacie kogoś kto renowuje np portfele? Mam taki z którego jestem bardzo zadowolony a już się trochę zniszczył ale nie chciałbym się z nim rozstawać. Podeślij, proszę fotki portfela. Zobaczę, czy będę mógł pomóc. Cytuj
zdesperowana Opublikowano 4 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2024 Dzień dobry, kupiłam na prezent brązowy portfel z marki betlewski, kozia skóra. Razem z kolegą chciałam wypalić na nim wzór, żeby był bardziej spersonalizowany. Kolega już wypalał różne wzorki, ale na takim materiale nigdy nie próbował. I teraz pytanie: jak mamy przygotować portfel, co z nim zrobić przed wypalaniem i później, tak aby był jak najbardziej trwały i szybko się nie rozleciał? (Bardzo proszę o brak porad w stylu "lepiej kupić droższy", obecny się rozlatuje, a mój budżet był mocno ograniczony :((( ) Dostałam poradę, aby najpierw go wypastować - wypastowałam, ale mam wrażenie, że teraz wygląda dużo gorzej. Błagam, pomocy, załamuję ręce i chce mi się płakać. Cytuj
damiance Opublikowano 4 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2024 Rozumiem , że mówimy o dwóch sprawach: 1. co do wypalania nie jestem w stanie doradzić ale pierwszy raz słyszę o wypalaniu wzoru na portfelu. Generalnie kaletnicy robią wzory / logo tłoczone na skórze stalową puncą. 2. pastowanie - galanterii skórzanej nie pastuje się. Pasty są do wyrównania koloru, ukrycia zadrapań lica itp. Jeżeli nie byłą to skóra typu nubuk to będzie to łatwiej wyczyścić. Może roztwór szarego mydła z wodą pomoże, a najlepiej proponuję skontaktować się w pierwszej kolejności z infolinią Renowacja i pielęgnacja butów, preparaty do obuwia - Sklep Multirenowacja powołać się na forum BwB i poprosić o pomoc pozdrawiam D Cytuj
eye_lip Opublikowano 4 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2024 Nic z nim nie musisz robić, bo laserowe grawerowanie to tylko cienka warstwa na licu i nic nie uszkadza, skóry się nie przygotowuje w specjalny sposób pod takie operacje. Cytuj
Velahrn Opublikowano 24 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2025 Mój nowy portfel - wykonał go Krzysztof Przywara KPleathergoods Z zewnątrz jest to Russian Calf od J&F Baker, w środku Blue Buttero leather od Conceria Walpier Tannery. Projekt autorski Krzysztofa. 7 Cytuj
lubo69 Opublikowano 24 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2025 Piękny. Nawiązałem kontakt z p. Krzysztofem za pośrednictwem Etsy. Byłem zainteresowany portfelem z shellu Shinki. Ostatecznie zrezygnowałem, bo po zakupie portfela nie miałbym co do niego włożyć, ale p. Krzysztof wywarł na mnie b. dobre wrażenie. 1 Cytuj
m_wujek Opublikowano 24 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2025 Bardzo ładny i funkcjonalny portfel. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi