wiarus Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 Aktualnie wyprzedaż na Zalando Lounge: Knirps i Doppler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 25 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2019 Odkopuję - ostatnio oglądałem w butiku Knize'a piękne parasole, niestety trochę poza moim budżetem. Zależy mi przede wszystkim na drzewcu i rękojeści z litego drewna (im prostsza tym lepsza). Czasza może być kryta syntetykiem lub mieszanką, rozmiar najlepiej powyżej 1 metra. Polecicie coś w przedziałe 500-650 PLN? Może rzuciło Wam się coś w oczy na jakiejś wyprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 Kupiony kilka tygodni temu w Malford of London w cenie dużo niższej niż tu:https://kilgour.com/products/umbrella-black-greyWykonany przez Fox Umbrellas. Dziś intensywnie przetestowany. Przy naprawdę mocnych podmuchach (jedną ręką nie dałem rady utrzymać, musiałem dwiema) trzymał się dzielnie, nie powyginał, nie wywrócił na lewą stronę. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 22 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2021 Przyszedł parasol z James Smith & Sons. No wygląda lepiej niż to, co miałem od pana z Chmielnej, ale szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 1 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2021 Dla zainteresowanych parasolem, który zamieścił @Zajac Poziomka wrzucam link do strony producenta (możliwy zakup online). Duży wybór. https://www.mariotalarico.it/home Ps. @Zajac Poziomka jak sprawdza się Twój zakup z tamtej pracowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 1 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2021 W dniu 22.09.2021 o 15:09, Stormont napisał: Przyszedł parasol z James Smith & Sons. No wygląda lepiej niż to, co miałem od pana z Chmielnej, ale szału nie ma. Przepraszam za opóźniony post, ale jak zamawiałeś, bezpośrednio ze sklepu? Mnie przerażał koszt dostawy, a było to jeszcze przed Brexitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 1 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2021 Godzinę temu, Velahrn napisał: Przepraszam za opóźniony post, ale jak zamawiałeś, bezpośrednio ze sklepu? Mnie przerażał koszt dostawy, a było to jeszcze przed Brexitem. Tak. Koszt wysoki + po miesiącu przyszedł list z fedex, żeby im zapłacić cło i ich opłaty manipulacyjne za to, że założyli za mnie cło. W terminie paru dni od wysłania tego listu, a więc oczywiście paru ładnych dni przed odczytaniem przeze mnie tego listu. Wysłałem, z godzinę-dwie podzwoniłem do fedex, czy chcą też odsetek za opóźnienie (nikt nic nie wiedział), a po miesiącu dostałem kolejny list i po godzince-dwóch dzwonienia ustaliłem, że ten drugi list to jednak nie, bo zapłaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 2 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2021 22 minuty temu, Stormont napisał: Tak. Koszt wysoki + po miesiącu przyszedł list z fedex, żeby im zapłacić cło i ich opłaty manipulacyjne za to, że założyli za mnie cło. W terminie paru dni od wysłania tego listu, a więc oczywiście paru ładnych dni przed odczytaniem przeze mnie tego listu. Wysłałem, z godzinę-dwie podzwoniłem do fedex, czy chcą też odsetek za opóźnienie (nikt nic nie wiedział), a po miesiącu dostałem kolejny list i po godzince-dwóch dzwonienia ustaliłem, że ten drugi list to jednak nie, bo zapłaciłem. Takie sytuacje w ogóle stawiają pod znakiem zapytania sens kupowania czegokolwiek z Wysp Brytyjskich, zwłaszcza przy tak słabej złotówce. Swoją droga, ciekawe, dlaczego miałeś płacić cło, skoro na mocy układów UK-UE produkty made in England (a te parasole robią chyba w Londynie) na miejscu nie podlegają cłu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 2 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2021 @Velahrn cło to pewnie skrót myślowy od wszelkich opłat za rzeczy ściągane spoza UE, więc pewnie chodziło o VAT + opłatę za odprawę celną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 2 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2021 Tak, chodziło o wszystkie podatki, opłaty itd. Zdecydowanie, od teraz, jeśli sklep z UK nie oferuje wysyłki do UE z UE/bez opłat, nie kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 8 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2022 Przez media przelała się dyskusja o składanym parasolu ochroniarza króla Karola. Jednakże, król posiada swój własny parasol - powtarza się ciągle na zdjęciach, więc zakładam, że to jego prywatny. Bardzo ładny model, oczywiście czarny, z rękojeścią z jednego kawałka drewna, chyba polerowany klon. Widać, że już sporo używany. Ciekawe, kto jest wykonawcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi