Kyle Napisano 16 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2013 Samo 39mm średnicy byłoby OK, gdyby nie długaśne uszy, miałem wrażenie, że u mnie wystawały poza obrys nadgarstka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 Dziś na łapie NOMOS: Kiedy recenzja na blogu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 Będzie bardziej o pasku niż zegarku.. powinienem do środy się wyrobić z fotami i tekstem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midnight Napisano 18 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2013 nowy nabytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 20 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2013 Proba szczelnosci Amfibii.60 minut zanurzenia w Mezcalu ze szkodnikiem Gusano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2013 też się nad tym zastanawiałem, czy brać do ust ten wywar z radzieckiego zegarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCsel Napisano 21 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Po wymianie paska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumak Napisano 21 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Filip ten Nomos jest piękny - jak Ty wynajdujesz te swoje perełki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Nomosa może mieć każdy, nie jest to żaden unikatowy zegarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 22 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2013 Ciąg dalszy prób przekonania się, że diver może być elegancki. W letnich casualowych zestawach OK, ale do biznesowego nigdy bym nie założył, choć konserwatystą nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 25 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2013 też się nad tym zastanawiałem, czy brać do ust ten wywar z radzieckiego zegarka Czemu? Radzieckie zegarki sa OK,raczej te larwy gusano dodawane do Mezcalu sa obrzydliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 27 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2013 Dywizjon 303, świeżo odebrany. Jaj nie urywa, co szczególnie denerwuje biorąc pod uwagę prawie półtora roku oczekiwania ze względu na niekompetencje organizatorów i żałosne kierowanie tym projektem, Pasek z cordovanu od kolegi Filipa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 27 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2013 zegarek ładny, ale jeśli chciałeś coś co urywa jaja to było nabyć PMN-2. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 30 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2013 Ciąg dalszy prób przekonania się, że diver może być elegancki. W letnich casualowych zestawach OK, ale do biznesowego nigdy bym nie założył, choć konserwatystą nie jestem. Teraz moda, żeby nosić na nato strap. A skoro jesteśmy przy Nomosie, zamieszczam zdjęcia swojej Stowy KS z 2010 roku. Ciekawe ile ich od tamtej pory powstało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rasta Napisano 4 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2013 Odwiedziwszy przywitalnię czas na pierwsze pytanie (od niego będzie mi najłatwiej zacząć, jest dość sprecyzowane). Poszukuję zegarka eleganckiego - nie noszę och na co dzień, także będzie on raczej ozdobą do garnituru/marynarki i spodni. Tutaj niestety pojawia się problem - biała czy czarna tarcza? Osobiście bardziej podobają mi się białe, ale spotkałem się z opiniami, że są mniej uniwersalne - chciałbym mieć możliwość noszenia go z czarnym i brązowym paskiem. W garnitur/marynarki celuję raczej granatowe (obecnie szukam nieco jaśniejszej, ale to nie ten temat). Chciałbym się zmieścić w kwocie 500-600 zł. I na koniec - chciałbym, aby zegarek miał rzymskie cyfry + datę. Póki co trafiłem na dwa modele Tissota: Classic dream (T033.410.16.013.01) : oraz Desire (T52.1.421.13) Podoba mi się również Orient UNA1003W, jednak brakuje mu cyfr rzymskich: Wizualnie oraz wielkością bardziej odpowiada mi pierwszy z nich, jednak przemawiają do mnie wskazówki drugiego i trzeciego. Może macie jakieś propozycje innych zegarków w podobnym stylu i raczej umiarkowanej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 5 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2013 Moja Strela od zachrystii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2013 Tissot Heritage Navigator na 160-lecie firmy. Po prawej model z 1953 roku. Współczesny ma 43 mm średnicy, ten z 53' miał 36 mm - szkoda, ze ten nowy taki duży jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondaas Napisano 7 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2013 Bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 Mam pytanie do trochę bardziej doświadczonych kolegów w kwestii zegarka. Czy warto sobie zaprzątać głowę 40-50 letnimi Omegami? Myślę o Seamasterze. Wyglądają one dużo bardziej klasycznie niż nowsze, cena już nie zabija (jak dla mnie - studenta) bo i da się wylicytować całkiem rozsądną no i nie jest to typowy diver. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 @miszel, moim zdaniem, jesli mowimy o oryginalnym zegarku, zdecydowanie warto. Umilowanie klasyki sprawia, ze sam mam i czasami nosze zegarki z podobnego okresu, choc akurat omegi w kolekcji nie posiadam. Warto miec w zbiorach cos klasycznego z dawnych lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 Warto, ale jeśli nie siedzisz w temacie, ciężko Ci bedzie kupić niekombinowany zegarek w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 @paparazzo Przesłałem Tobie dwie wiadomości, chyba masz zapchaną skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 18 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2013 Warto, ale jeśli nie siedzisz w temacie, ciężko Ci bedzie kupić niekombinowany zegarek w dobrej cenie. Kombinowany to mam rozumieć jako stosowanie w nim zamiennikow w mechanizmie? Źródłem na pewno byłoby Allegro a wiadomo jak to czasem z nim jest. Wiele aukcji tych starszych Omeg ma napisane ze sa po niedawnym, co wg. mnie jest wartością względna, oliwieniu i strojeniu mechanizmu. Zauważyłem też ze często jest oferowana możliwość sprawdzenia autentyczności w zakładzie, do tego podchodzę sceptycznie bo wiem jakie sa realia(np. kolega zegarmistrz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi