123 Napisano 2 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2013 Moja Davosa kupiona 2 lata temu (nadarzyła się okazja) czeka cierpliwie na swój/mój wielki dzień, mam nadzieję, że bateria wytrzyma jeszcze te kilka miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Nowy nabytek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 3 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2013 W Europie uznawany jako niezbyt elegancki, a w niektorych krajach nawet jako damski.W USA wysoko ceniony Alexei Leonov watch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelradzio Napisano 3 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2013 A czy ten zegarek może być uznany za elegancki? Niestety utlenienia farby są nie do wyeliminowania. Trzeba by było wymienić całą tarczę, a byłoby to o tyle trudne, że to zegarek po dziadku i ma swoje lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Glashutte - ząb czasu nadgryzł tarczę, ale ja bym nosił, ma klimat i nie warto wymieniać tarczy, bo to już nie będzie to. W Europie uznawany jako niezbyt elegancki, mayor - stara Strela jest zawsze cenionym i eleganckim zegarkiem bez względu na kontynent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 3 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2013 @mayor: Strieła, klasa sama w sobie, niestety nie mam, ale kiedyś to się zmieni @eye-lip: Gratuluję nowego nabytku, piękno prostoty @pawelradzio: Zdecydowanie elegancki i tak jak powiedział Filip, zostaw taki jaki jest, ma swój klimat tym bardziej, że po dziadku. Piękna pamiątka. A jeżeli już jesteśmy przy zębach czasu to dziś taki miałem na ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 3 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2013 W podobnym klimacie Art Deco KAMA z 1959r.Indeksy pomalowane radioluminescencyjnymi farbami z radem (Radium dial) czas polowicznego rozpadu half-life ok 1600lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 3 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2013 @Filipie, zastanawiałem się nad tym co kolejnego masz na oku. Wspaniały wybór, doskonały zegarek. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 W podobnym klimacie Art Deco KAMA z 1959r.Indeksy pomalowane radioluminescencyjnymi farbami z radem (Radium dial) czas polowicznego rozpadu half-life ok 1600lat Piękny zegarek ale co dzień bym go nie nosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Zegarek w sam raz dla pracowników elektrowni atomowych, im to nie zrobi większej różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Po prostu ten zegarek ma komplikacje akustyczna sam tyka i powoduje tykanie licznika Geigera. http://www.youtube.com/watch?v=zLS6NCZPiSY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 To może coś późniejszego, dla wykonujących różne zawody, w tym pracowników elektrowni atomowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Świetny jest ten SARB; myślę nad nim od jakiegoś czasu ale jeszcze nie wiem czy wersja czarna czy granatowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 To musisz się decydować bo już znika ze sklepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Chciałem się zapytać szanownych kolegów o mój zegarek, czy nosić takie coś? Niestety zdjęcie jedyne, jakie w sieci znalazłem. Z mojej komórki nie da się sensownego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 a dlaczego by nie nosić? fajny, dobry zegarek który ma już swoje latka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Pytałem, dlatego, że się nie znam. Może jakiś obciachowy by się okazał, a trzeba go troszkę odświeżyć i przyinwestować, stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 13 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2013 http://sklep.gerlach.org.pl/index.php?route=product/product&path=66&product_id=71 http://sklep.gerlach.org.pl/index.php?route=product/product&path=66&product_id=72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 14 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2013 Bardzo ładny zegarek. Nietypowy, zatem ciekawy. Uważam że warto poprawić te charakterystyczne indeksy. Na forum zegarkiclub.pl poszukaj gdzie warto wysłać zegarek. Przy okazji lektury forum, powiększysz swoją wiedzę. Pytanie -czy nosić? Gdyby średnica zegarka była np. mała w porównaniu do twojego nadgarstka to wtedy można się zastanawiać. Inaczej to tylko nosić. Zegarek z urokiem i mechaniczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2013 Dziś na łapie NOMOS: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 16 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2013 Bardzo ładny zegarek. Kolorystyka wskazówek mi się podoba. Zupełnie nie mój styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2013 A jaki jest Twój styl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 16 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2013 Nie wiem czemu nie podoba mi się Nomos i Stowa w tym designie: Ten Nomos ma bardzo ładny mechanizm. Praktycznie u wszystkich producentów znalazłbym jakiś zegarek. Jestem fanem Breguet-a. Ze względu na cenę (biorąc pod uwagę polskie realia), kupiłem model ML, który trochę z tej stylistyki czerpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2013 Mój Nomos na pierwszy rzut oka jest bardzo podobny, ale ma zupełnie inną kopertę - płaskie uszy, koperta jest zaokrąglana - także tylko tarcza jest podobna do modelu Tangente. Nomos Tangente i Stowa Antea to klasyki - zegarki które są mocno kojarzone z bauhausem, wręcz wzory takiego designu we współczesnej wersji. Miałem kiedyś Anteę (nawet dwie) - ale zdecydowanie 39mm to za dużo w takim zegarku. 35mm i 6mm grubości Nomosa jest optymalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi