proceleusmatyk Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Ten Moser piękny Tarcza jest z perły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Ja bym zostawił, to się nazywa Wabi Co do Mosera to nie ma macicy perłowej, tylko na zdjeciu tak wyszło. Tarcza jest srebrna ze szlifem słonecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 JLC Reverso... eye_lip, jadę do wawy. Gramy w marynarzyka o niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 O tego nie mogę, bo jest u mnie gościnnie, ale o Nomosa lub Chronoswissa jak najbardziej, tylko musisz mieć coś o podobnej wartości w razie przegrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Oba piękne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Oba piękne:) Nie będę się wychylał z moimi Maurice'm i tissotem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Śmiało pokazuj! A tu coś dla Bartka, Monard date w złocie, naciąg ręczny, rezerwa chodu 7 dni, wspaniały manufakturowy kaliber: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Coś wspaniałego. Drożej niż 60k? Cholera, nawet sprzedaż samochodu by mi tego zakupu nie sfinansowała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Na metce jest cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 O ile mnie oczy nie mylą jest tam cena.... 90k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Cholera, nawet sprzedaż samochodu by mi tego zakupu nie sfinansowała... a kolekcji butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Rzeczywiście, nie zauważyłem. Ale w sumie 9 do góry nogami ułożyła się jak 6, więc moja poprzednia wypowiedź ma jakikolwiek sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Nie ma tragedii, Mayu w złocie kosztuje 46600, a Monard bez daty 69k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Tak. [edit] Aktualna cena 52200 - była ostatnio podwyżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Panowie, może się nie znam (nawet na pewno) ale czy istnieje jakieś racjonalne wytłumaczenie dla tej ceny (90k) czy płacimy za, powiedzmy: "legendę", "piękną historię", czy może za to, że ryzyko spotkania kogoś z takim samym sikorem na ręce jest bliskie zeru? Trudno mi się przekonać samemu, że być może cena ta jest taka z powodu wykorzystanych surowców i jakości produktu, bo jak mniemam (może znowu się mylę) można pewnie dostać jakościowo podobny produkt za wiele niższą kwotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Ameryki nie odkryłeś. Niech wypowie się Filip, ale zapewne ceny surowców i ręcznej pracy kończą się gdzieś w granicach 10 000- 15 000 złotych (wyłączając naprawdę unikalne materiały). Dodaj do tego unikalność designu i opatentowany wzór, nieprodukowany seryjnie mechanizm i wartość marki. Myślę, że powyżej 20 000-30 000 złotych zaczyna się już jazda bez trzymanki jeżeli chodzi o marketing, targetowanie konkretnych klientów i snobizm. Co nie zmienia faktu, że to rynek ustala rzeczywiste ceny luksusowych zegarków, podobnie jak butów i garniturów szytych na miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Racjonalizowanie cen produktów luksusowych mija się z celem. Przykład - IWC Perpetual Calendar w platynie jest droższy o 20k euro od wersji w złocie.. Relację złota do platyny znasz Natomiast co do konkretnego zegarka o którym mówimy - nie da się tego wycenić, bo masz tutaj naprawdę ciekawe rozwiazania konstrukcyjne mechanizmu, topowe wykonanie i nie ma dokładnego odpowiednika na rynku. Koszt zaprojektowania nowego mechanizmu często jest porównywalny z kosztem zaprojektowania płyty podłogowej samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Racjonalizowanie cen produktów luksusowych mija się z celem.W myśl zasady którą kiedyś usłyszałem, że produkt kosztuje tyle ile klient może na niego wyłożyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Jest to prawda. Często przychodzi do mnie ktoś i mówi - chciałbym kupić zegarek za 20000zł. I ważne jest kryterium ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Poprawiłbym "może" na "chce". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 A czy jest możliwe wskazanie najdroższego zegarka, powiedzmy z ostatnich 5 lat. I jeszcze jedno pytanie, z jakim najdroższym zegarkiem Filipie miałeś doczynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 A czy jest możliwe wskazanie najdroższego zegarka, powiedzmy z ostatnich 5 lat. http://www.toptenz.pl/10_najdrozszych_z ... wiata.html nie wiem czy się nie mija to z prawdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 A czy jest możliwe wskazanie najdroższego zegarka, powiedzmy z ostatnich 5 lat.Pytasz o cenę retail, czy końcową cenę aukcyjną..czy ? I jeszcze jedno pytanie, z jakim najdroższym zegarkiem Filipie miałeś doczynienia? W ręku jaki miałem np? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Nie mam pojęcia jak doprecyzować pytanie o cenę zacznijmy od tego, czy wogóle jest możliwe określenie jakiegoś zegarka najdroższym. Tak, chodziło mi o to jaki najcenniejszy czasomierz macałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi