kamil Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Pytanie łatwe: co to za marka? Pytanie trudniejsze: co to za model? Pytanie najtrudniejsze: kto go ma na ręce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 czy mogę brać udział w konkursie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Jaeger LeCoultre 469, Hans Kloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Filip - za psucie zabawy zostajesz poddany forumowej kwarantannie na 469 sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Tak myślałem, że to Kloss. W którymś z odcinków, chyba "tureckim", nosił Omegę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Właśnie taką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Jaeger LeCoultre 469, Hans Kloss Profeska Filip, czy firma robi może współczesne repliki tego zegarka? Wyjątkowo podoba mi się ten design, a na chrono24 znalazłem raptem jedną sztukę, używaną, ale z białą a nie czarną tarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Nie, JLC nie ma nic podobnego w aktualnej ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Nie, JLC nie ma nic podobnego w aktualnej ofercie. A nie znasz przypadkiem kogoś, kto miałby do sprzedania taki używany, czarny? A może kojarzysz inny model, niekoniecznie tej firmy, podobny stylistycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Musisz określić co Cię kręci? Czy zegarek wintydż o średnicy 33mm, czy wspólczesna replika takiego modelu, czy wariacja na temat we współczesnych rozmiarach, czy zegarek znanej dobrej firmy, czy najtańszy pseudo-szwajcar, czy manual czy automat... Bo na razie Kamil to niewiele wiem, zobaczyłeś coś i błądzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Musisz określić co Cię kręci? Czy zegarek wintydż o średnicy 33mm, czy wspólczesna replika takiego modelu, czy wariacja na temat we współczesnych rozmiarach, czy zegarek znanej dobrej firmy, czy najtańszy pseudo-szwajcar, czy manual czy automat... Bo na razie Kamil to niewiele wiem, zobaczyłeś coś i błądzisz To, co Hans miał na ręce, nie musi być w 100% zgodne z oryginałem. Musi być z przyzwoitej firmy, żadne pseudo, średnica powyżej 36 mm. I czarne ma być ('szacun dla czarnego'!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 I musi mieć małą sekundę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 I musi mieć małą sekundę?Nie, ale jeśli bez ks to z inna komplikacja - wystarczy data. Tak sobie uświadomilem, że lubię, gdy na ciemnych tarczach dzieje się więcej niż na jasnych. Np IWC portofino 8 days w czerni jest w moim odczuciu o klasę bardzie stylowy niż wersja z jasna tarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Na pewno fajnym zegarkiem w klasycznej formie jest oris big crown original pointer date. Oldskulowe wskazowki, szkło hesalitowe i smaczek - datownik wskazówkowy. Wieczorem prześlę więcej propozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Dzięki. Inny mój faworyt to Nomos Ruthenium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Który model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 potwierdzam - ciekawy model i dobra relacja ceny .. Na pewno fajnym zegarkiem w klasycznej formie jest oris big crown original pointer date. Oldskulowe wskazowki, szkło hesalitowe i smaczek - datownik wskazówkowy. Wieczorem prześlę więcej propozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Który model? Tangomat Datum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Hmm.. to raczej mało ma wspólnego z wklejonym JLC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Hmm.. to raczej mało ma wspólnego z wklejonym JLC. Napisałem wyżej, jakiego typu czarne zegarki mi się podobają. Wiem, że te dwa bardzo się różnią, a IWC 8 Days jest jeszcze inny, co nie przeszkadza mi lubić wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Esencja klasyki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 w nawiązaniu zegarka Klossa - ten Tissot ma podobny przedwojenny urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Linia Tissot Heritage jest bardzo ciekawa z naszej perspektywy. Zegarki inspirowane latami 40-60', ze średnicą < 40 mm. Wiele modeli w zasięgu budżetu. Heritage 150th Anniversary http://www.tissot.ch/iml.php?gs=image800png⊂=2009/png/&n=T66_1_723_33.png http://www.tissot.ch/iml.php?gs=image800png⊂=2009/png/&n=T71_3_439_31.png Heritage Visodate http://www.tissot.ch/iml.php?gs=image800png⊂=2010/png/&n=T019_430_16_051_01.png http://www.tissot.ch/iml.php?gs=image800png⊂=2010/png/&n=T019_430_16_031_01.png Heritage PR 516 http://www.tissot.ch/iml.php?gs=image800png⊂=2011/png/&n=T071_430_16_051_00.png http://www.tissot.ch/iml.php?gs=image800png⊂=2011/png/&n=T071_430_36_031_00.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 w nawiązaniu zegarka Klossa - ten Tissot ma podobny przedwojenny urokTego tissota mam, dokładnie tę wersję na tym pasku, zegarek nie nudzi się , ma klasyczny wygląd i kilka smaczków , których zdjęcia nie oddają. Ciekawy jest też ten orient: http://www.ebay.com/itm/Royal-Orient-WE ... 5ae71cc400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi