zaki Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Kyle i eye_lip - tymi postami zaraz zniechęcicie wszystkich do zakupów zegarków vintage jest tu oczywiście trochę loterii, bo 100% pewności nigdy nie będziemy mieli przy zakupie vintage przez Internet. Sporo dobrych sprzedawców podrasowuje zdjęcia i potem można się rozczarować co do wyglądu Laikowi nie będzie sprawiało różnicy czy jedna drobna część nie jest oryginalna. O ile mi się wydaję to przede wszystkim chodzi tu o wygląd, styl i charakter jaki ma taki zegarek, a detale dotyczące werka zostawmy pasjonatom. To ma być fajny dodatek do garnituru, inny niż dostępne zegarki w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 nikt nikogo nie zniechęca. Tylko wskazujemy, jak robić to z głową. Założenie wątku z zapytaniem o aukcję jest na forach zegarkowych darmowe . Sam też jeżeli chodzi o poważniejsze zakupy rzadko kiedy decyduję się bez zapoznania się z forami - stąd m. in. obecność na bespoke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Kyle i eye_lip - tymi postami zaraz zniechęcicie wszystkich do zakupów zegarków vintage jest tu oczywiście trochę loterii, bo 100% pewności nigdy nie będziemy mieli przy zakupie vintage przez Internet. Sporo dobrych sprzedawców podrasowuje zdjęcia i potem można się rozczarować co do wyglądu Laikowi nie będzie sprawiało różnicy czy jedna drobna część nie jest oryginalna. O ile mi się wydaję to przede wszystkim chodzi tu o wygląd, styl i charakter jaki ma taki zegarek, a detale dotyczące werka zostawmy pasjonatom. To ma być fajny dodatek do garnituru, inny niż dostępne zegarki w sklepach. Nie zniechęcamy tylko informujemy - to tak jakby ktoś chciał uszyć garnitur na miarę, zapłaciłbyś za to jak u szycie u np. Zaremby, a garnitur byłby cały klejony, materiały i wykończenie takie sobie itp. - chciałbyś taki garnitur tylko dlatego, żeby fajnie wyglądał (w Twoim mniemanu laika ubraniowego)? - a ludzie znający temat bespoke pukaliby się w głowę Podobnie jest z zegarkami, chcesz zrobić porządny zakup w dobrej cenie to nie idź na żywioł jeśli się nie znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Nie zniechęcamy tylko informujemy - to tak jakby ktoś chciał uszyć garnitur na miarę, zapłaciłbyś za to jak u szycie u np. Zaremby, a garnitur byłby cały klejony, materiały i wykończenie takie sobie itp. Taki Rudolf&Co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Możecie podac wartościowe "linki zegarkowe" dla laików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Polskie fora zegarkowe np. zegarkiclub czy moje gmt + zagraniczne: watchuseek oraz timezone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2010 Nowy Zenith El primero tourbillon (49.000euro) .... ale zobaczcie na spinki w kształcie koronek Zenitha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 20 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2010 To Twój egzemplarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 20 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2010 NO... nieźle spinki z białego złota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2010 To Twój egzemplarz? Jakby był mój nie chwaliłbym się ceną Zenith to jedna z moich ulubionych marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 Zacna niedoceniana marka Favre Leuba, choć dzięki temu ich vintage są dosyć tanie (do 300 zł). Druga najstarsza manufaktura zegarków szwjcarskich. Tutaj ciekawy duomatic z lat 60-tych. Niestety ktoś mnie przebił na eBayu. Poszedł za 63 funty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 dobrze dobrany pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 Co sądzicie o takim "dizajnie" polskiego współczesnego zegarka? Pytam celowo - w przyszłym tygodniu na scenę wchodzi kolejna (druga) polska firma z nowym zegarkiem, konkurencja Polpory .. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 Moim zdaniem zegarek bardzo klasyczny, nieco zbyt dużo elementów, ale jednak nie przekombinowany. Gdybym szukał zegarka celował bym w coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 Szkoda tylko, że nie zachowali konwencji skrótów dni tygodnia, czyli nie WTO, tylko WT. Poza tym zdecydowanie wskazówki w kolorze kontrastującym z tarczą. No i krzyż na środku tarczy bym wyrzucił bo jest zbędny. Tyle ode mnie odnośnie design'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 Mnie się podoba, za wyjątkiem mało widocznych wskazówek. Krzyż jerozolimski rozumiem jest logo marki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 Mi chodziło o krzyż którego środkiem jest oś wskazówek. a co do logotypu to: tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 Damience, co to za firma, która ma być konkurentem dla Polpory? Jakieś informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 Dowiesz się najwcześniej w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 O, będzie niespodzianka Mam nadzieję, że będzie to coś bardziej przystępnego cenowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 Dowiesz się najwcześniej w weekend. może dam radę zdjęcia wrzucić jeszcze w piątek? - chociaż piątek po 18.00 to juz weekend chciałbym napisać więcej ale nie mogę ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 Nowy Zenith El primero tourbillon (49.000euro) .... ale zobaczcie na spinki w kształcie koronek Zenitha Czy dżentelmen na tym zdjęciu prawidłowo dobrał kolorystykę spinek do zegarka? Preferujecie panowie bransolety czy skórzane paski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 Paski, zdecydowanie paski. Bransolety wydają mi się takie, wybaczcie... dresiarskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 Paski, zdecydowanie paski. Bransolety wydają mi się takie, wybaczcie... dresiarskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 bansoleta to może jest dresiarska, jak jest o dwa ogniwa za luźna i jeszcze do tego w bicolor ta z omegi PO nie ma w sobie nic dresiarskiego, ale i tak nie pasuje na elegancko - jak zresztą sam zegarek. Product placement wygrał tu z kanonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi