Skocz do zawartości

Eleganckie zegarki

macaroni

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym go oddał do naprawy w ramach gwarancji puki jeszcze jest.

Oczywiście wspomniał że to było 3 dni temu...

Mój ML dobrze się sprawuje mimo że ma parę latek.

Te pierwsze modele ML były dopracowane jak wchodzili na rynek. Teraz to bywa różnie...

@Marcel - moja rada, używaj go najczęściej jak tylko się da, wtedy łatwiej będzie obserwować co się dzieje :) Ja na samym początku też miałem kilka przygód z Eposem (to mój pierwszy mechanik), ale wynikały one tylko i wyłącznie z mojej niewiedzy (ups).

@saint benji - ja się pierwszy raz z tą marką spotykam, ale w sumie majątku nie kosztuje ;) Może któryś z bardziej doświadczonych Kolegów, będzie umiał doradzić.

@Marcel

A jaki w tym ML siedzi werk? Ja miałem jakiś czas temu problem z Omegą De Ville na ETOwskim Coaxialu (w oparciu o ETE 2892). Zegarek stanął w nocy, mimo że rezerwy chodu było na ponad 50%. Nakręciłem, założyłem na rękę - poszedł i chodzi do dziś. Nie wiem co to było, ale omegowskie co-axiale na tych Etach pt. miewały takie odjazdy. Może w ML też siedzi modyfikowana wersja tej ETY?

Z tego co widziałem w opisach często figuruje informacja, że siedzi tam A07 (czyli valgranges ), ale rzeczywiście po przyjrzeniu się wychodzi na to, że valjoux.

saint benji - smiths to fajna angielska marka, zresztą wskrzeszona niedawno przez Eddiego Platsa (timefactors), ale ten konkretny który wrzuciłeś, jeśli chodzi o mechanizm jest bardzo kiepściutki.

Hmmm,

Jako, że jestem na urlopie i ubrany na luzie dzisiaj mam już coś innego na ręku...

Natomiast tamten w opisie z apartu ma, że siedzi w środku ML 140-16...

Na stronie ML natomiast jest napisane, że siedzi Valgranes A07 Calibre :)

Ale ja pewnie zawierzyłbym koledze eye_lip :)

http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Maurice_Lacroix,1251

A korzystając z okazji, że musiałem podjechać na godzinkę do firmy pochwalę się moją perełką z kolekcji, którą noszę zawsze od piątku do niedzieli, a że jestem na luzie mam ją właśnie na ręku :)

a tu już siedzi Calibre 16

Dołączona grafika

eye_lip napisał:

Marcel - w Twoim tagu siedzi podstawowy Valjoux 7750 bez żadnych modyfikacji (jedynie lekko zmieniony wahnik). Akurat mam ten zegarek teraz w domu, bo robię mu zdjęcia na portal chronos24.

No to mamy jasność :)

A to łobuzy na stronie ML wypisują bzdury :)

Z tymi zdjęciami jakąś ofertę będziesz robił? Jakaś sprzedaż?

no to identyczna jak moja : )

Ja chyba kupię sobie do niej skórzany pasek... choć z drugiej strony to jedyny mój zegarek na bransolecie.

Teraz troszkę żałuję, że nie kupiłem grand carrery..., ale w sumie ten zegarek ma naprawdę tarczę ze świetnymi detalami.