Marcel Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 To dzisiaj pochwalę się moją ręką - zegareczek troszkę marudził ostatnimi czasy więc od miesiąca go nie zakładałem, a od tygodnia nie zdejmuję z nadgarstka: Największy zegarek, jaki posiadam - koperta 47 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 Możesz rozwinąć co znaczy, że marudził? Ogólnie rzecz biorąc bardzo ładny sikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 zaczal sie spieszyc jakies 5 min na godzine. Potem lezal miesiac i jak mialem go zaniesc do serwisu to zaczal chodzic idealnie.... ....widocznie sie przestraszyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 O kurcze, to strasznie dużo. Trzymam kciuki, żeby obyło się bez wizyty w serwisie. Choć jeśli niedawno został zakupiony, to lepiej żeby coś się stało na gwarancji, a nie po okresie jej trwania. Pozdrawiam Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 no już miał kilka miesięcy temu pierwsze urodziny Fachowcy z forum powiedzieli, że to może nic takiego i żeby obserwować No to obserwuję hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 Ja bym go oddał do naprawy w ramach gwarancji puki jeszcze jest. Oczywiście wspomniał że to było 3 dni temu... Mój ML dobrze się sprawuje mimo że ma parę latek. Te pierwsze modele ML były dopracowane jak wchodzili na rynek. Teraz to bywa różnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 http://allegro.pl/smiths-empire-100-spr ... 52134.html Opłaca się? Czy już lepiej kupić jakiś kwarc za 40-50 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 @Marcel - moja rada, używaj go najczęściej jak tylko się da, wtedy łatwiej będzie obserwować co się dzieje Ja na samym początku też miałem kilka przygód z Eposem (to mój pierwszy mechanik), ale wynikały one tylko i wyłącznie z mojej niewiedzy (ups). @saint benji - ja się pierwszy raz z tą marką spotykam, ale w sumie majątku nie kosztuje Może któryś z bardziej doświadczonych Kolegów, będzie umiał doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb_1 Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 @Marcel A jaki w tym ML siedzi werk? Ja miałem jakiś czas temu problem z Omegą De Ville na ETOwskim Coaxialu (w oparciu o ETE 2892). Zegarek stanął w nocy, mimo że rezerwy chodu było na ponad 50%. Nakręciłem, założyłem na rękę - poszedł i chodzi do dziś. Nie wiem co to było, ale omegowskie co-axiale na tych Etach pt. miewały takie odjazdy. Może w ML też siedzi modyfikowana wersja tej ETY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 1 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2011 W tym ML jest raczej ETA 7750 czyli popularny Valjoux stosowany w zegarkach z chronografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2011 Z tego co widziałem w opisach często figuruje informacja, że siedzi tam A07 (czyli valgranges ), ale rzeczywiście po przyjrzeniu się wychodzi na to, że valjoux. saint benji - smiths to fajna angielska marka, zresztą wskrzeszona niedawno przez Eddiego Platsa (timefactors), ale ten konkretny który wrzuciłeś, jeśli chodzi o mechanizm jest bardzo kiepściutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 1 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2011 Hmmm, Jako, że jestem na urlopie i ubrany na luzie dzisiaj mam już coś innego na ręku... Natomiast tamten w opisie z apartu ma, że siedzi w środku ML 140-16... Na stronie ML natomiast jest napisane, że siedzi Valgranes A07 Calibre Ale ja pewnie zawierzyłbym koledze eye_lip http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Maurice_Lacroix,1251 A korzystając z okazji, że musiałem podjechać na godzinkę do firmy pochwalę się moją perełką z kolekcji, którą noszę zawsze od piątku do niedzieli, a że jestem na luzie mam ją właśnie na ręku a tu już siedzi Calibre 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb_1 Napisano 1 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2011 maciato napisał: W tym ML jest raczej ETA 7750 czyli popularny Valjoux stosowany w zegarkach z chronografem. Ten sam, co w podstawowym IWC Portuguese z chronografem? Ten werk nie kojarzył mi się z kłopotami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2011 Marcel - w Twoim tagu siedzi podstawowy Valjoux 7750 bez żadnych modyfikacji (jedynie lekko zmieniony wahnik). Akurat mam ten zegarek teraz w domu, bo robię mu zdjęcia na portal chronos24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 1 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2011 eye_lip napisał: Marcel - w Twoim tagu siedzi podstawowy Valjoux 7750 bez żadnych modyfikacji (jedynie lekko zmieniony wahnik). Akurat mam ten zegarek teraz w domu, bo robię mu zdjęcia na portal chronos24. No to mamy jasność A to łobuzy na stronie ML wypisują bzdury Z tymi zdjęciami jakąś ofertę będziesz robił? Jakaś sprzedaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 1 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2011 Zapewne recenzję. Popatrz tutaj, bo widzę że nie wiesz z kim masz do czynienia. A Filip to osoba o bardzo ugruntowanej reputacji, zwłaszcza w kwestii zegarków z dalekiego wschodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 2 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2011 fiu fiu - wiedziałem, że jest fachowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2011 Proszę nie cukrować Mała zajawka, właśnie skończyłem obróbkę zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 3 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2011 Piękna ta Carrera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 3 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2011 no to identyczna jak moja : ) Ja chyba kupię sobie do niej skórzany pasek... choć z drugiej strony to jedyny mój zegarek na bransolecie. Teraz troszkę żałuję, że nie kupiłem grand carrery..., ale w sumie ten zegarek ma naprawdę tarczę ze świetnymi detalami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2011 chciałbym zobaczyć ten pasek na żywo jakaś niespotykana technika szycia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2011 Dzięki takiemu szyciu łuski nie zahaczają i jest dużo mniejsza szansa na uszkodzenie paska w przypadkowym kontakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb_1 Napisano 4 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2011 Pasek słaby, ale ten Luminor piękny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChrisC Napisano 5 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2011 Osobiście za zegarkami panerai nie przepadam, jeżeli chodzi o nieoficjalne, typowo sportowe to jak dla mnie wybór jest tylko jeden: klasyczny nautilus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb_1 Napisano 5 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2011 Dla mnie jest jeszcze parę opcji, choćby Royal Oak Audemarsa...chociaż klasyczne Audemarsy z serii Joules Audemars też mi się bardzo podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi