jabberwocky Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Przepraszam za pytanie - w którym miejscu on jest 'elegancki'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Ulysse Nardin Black Ocean jak mam duży sentyment do tej marki, to ten model jest wyjątkowo nieudany koszmarek plus jeszcze lupka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 w drodze wyjątku ... zegar ITAY NOY - model selective time Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Może to będzie głupie pytanie, ale: Da radę kupić zegarek automatyczny lub nakręcany do 300 zł w jakiejś porządnej jakości? Jeżeli tak, to jakie firmy? Może coś radzieckiego/rosyjskiego? Na allegro są te delbany, o których mówiliście niedawno, może takie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Jeśli mówimy o nowym zegarku to kupisz Seiko 5, świetny wybór w tej cenie. Można też kupić rosyjskie amfibie, choć jakościowo i mechanicznie to nie mają szans z powyższą serią Seiko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 A mógłbyś jakiś konkretny doradzić? http://www.darekzegarek.pl/pokaz_produk ... t=11&str=1 Ten mi się spodobał najbardziej http://www.darekzegarek.pl/pokaz_produkt.php?idprod=195 Ale pewnie gdzieś jest większy wybór, a ja nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Panowie, A co sadzicie o zegarkach Ingersoll? Tu przykład: Zwłaszcza o tą serię chodzi: http://ingersoll.info.pl/index.php?id=kolekcje&sub1=tourbillon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Ingersoll to chińszczyzna. Konkretnego Seiko nie polecę, bo wszystkie są ok, ale patrz aby był trochę większy niż 37mm, bo to mała średnica jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Ingersoll to chińszczyzna. A tak się się ładnie reklamują, że nosili je nawet James Dean i Theodore Roosevelt, i że obecnie w niemczech je projektują... Taki laik jak ja mógłby się naciąć... W życiu bym nie przypuszczał, że to chinese Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Kiedyś może i nosili, ale teraz to jedna z tych marek które ktoś wykupił i wkłada w nie chińskie werki udając, że to coś fajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Ingersoll to chińszczyzna. A tak się się ładnie reklamują, że nosili je nawet James Dean i Theodore Roosevelt, i że obecnie w niemczech je projektują... Taki laik jak ja mógłby się naciąć... W życiu bym nie przypuszczał, że to chinese Byłem zdziwiony jak zobaczyłem Ingersolla na prestiżowym BASELWORLD w Szwajcarii. Zrobiłem zdjęcie na "pamiątkę" Uploaded with ImageShack.us Oni nic wspólnego nie mają z amerykańskim Ingersollem, który nie istnieje od dziesiatek lat. Zegarki na pewno są dość charakterystyczne. Widizałem ostatnio je w Warszawie na Jerozolimskich, w sklepie z zegarkami po przeciwnej stronie od Kruka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 http://allegro.pl/niespotykany-fossil-m ... 12192.html a takie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Fossil to nie zegarki, zapomnij o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 pomijając brand, koszmarny ten Fossil za 300 złotych możesz oprócz Seiko kupić jakiegoś Citizena lub Orienta (oczywiście jeżeli chodzi o mechaniki), głównie jednak nurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 Poljot De Luxe. Automat na 29 kamieniach. Przeleżał kilka lat w szufladzie, niedawno wyciągnięty, wyczyszczony, z wymienioną uszczelką, szkiełkiem i brązowym paskiem, który zastąpił bransoletę (wiem, że zasługuje na lepszy pasek - myślę o jakimś Hirsch - ale na razie musi wystarczyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 klasyka z budżetowej półki (<300 pln) Adriatica slim line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 Skubaniec, o 5 zł mnie przelicytował (zegarek sprzedany za 455 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 Co to znaczy, że są mieszczańskie?Jeśli dobrze zrozumiałem, to zrobione są w taki sposób, żeby się odznaczały, żeby je było widać. Ale to takie gadanie pewnie tylko. Kilka Atlanticów z allegro mi się podobało, ale ostatecznie zdecydowałem się na tego Tissota, mam nadzieję, że nie znudzi mi się za szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 Ciekawa koncepcja z tym rzucaniem sięw oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 Skubaniec, o 5 zł mnie przelicytował (zegarek sprzedany za 455 zł). Bo kolega nie zalicytował 456,11 Stara sztuczka. Już z reguły nie działa.Chyba nie rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 Jak mocno powinno się nakręcać zegarek mechaniczny? Tzn. boję się, że mogę przekręcić sprężynę czy coś. Wyczuję jakiś wyraźny opór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 Jak mocno powinno się nakręcać zegarek mechaniczny? Tzn. boję się, że mogę przekręcić sprężynę czy coś. Wyczuję jakiś wyraźny opór? Kręcisz delikatnie, w pewnym momencie zaczyna iść z pewnym oporem, a potem jest już opór, wtedy nie kręcisz. Po prostu naciągasz sprężynę, to kwestia wyczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 Jak mocno powinno się nakręcać zegarek mechaniczny? Tzn. boję się, że mogę przekręcić sprężynę czy coś. Wyczuję jakiś wyraźny opór? Czy to nowy, czy stary zegarek? Jeżeli masz jakiś stary zegarek, który przeleżał w szufladzie x-lat, najlepiej pójdź do zegarmistrza i zapytaj czy zegarek wymaga czyszczenia i ile to by kosztowało. Wówczas zegarmistrz standardowo otworzy dekiel, zajrzy do środka, spróbuje nakręcić. Jednym słowem namiastka wstępnej ekspertyzy za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 Stary, ale zrobiony, kupiłem parę dni temu, dzisiaj przysłali i tak się zastanawiam właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 Czy ktoś z kolegów może polecić solidny zakład zegarmistrzowski serwisujący IWC w warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi