eye_lip Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Tak lepiej Dziś u mnie na ręku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Bardzo ładny. Jest kilka ML które naprawdę piekielnie mi się podobają. Ten do nich należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Śliczny ten Pontosik a to mój - zdjęcie niestety z komórki, ale chiałem przesłać do pary Uploaded with ImageShack.us czyli model: http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Maurice_Lacroix,791 A jesli chodzi o ML, to ten na mnie wywarł jeszcze wrażenie, jako zegarek w sam raz do ubrania casual friday ML Masterpiece Lune Retrograde - cena Apart 23 k PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tgapl Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Tak lepiej Dziś u mnie na ręku: Wiem, że to pytanie nie jest w temacie, ale te buty to...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tgapl Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Akurat ta certina mi się spodobała: http://www.certina.com/Collection/Gent-Automatic-Collection/DS-Tradition/C633-7095-42-16.aspx?pi=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 tga - akurat ta Certina na żywo, prezentuje się wyjątkowo słabo, a pasek wygląda jak za 15zł. W tej cenie wyborem o wiele wiele lepszym będzie coś japońskiego. Buty które wkleiłem to Alfred Sargent, ich sesja zdjęciowa jest w temacie o monk shoes, ostatnie posty. Marcel - fajny Pontos. Ten Masterpiece którego wkleiłeś, na żywo leży i wygląda rewelacyjnie, naprawdę niezły zegarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Marcel - fajny Pontos. Ten Masterpiece którego wkleiłeś, na żywo leży i wygląda rewelacyjnie, naprawdę niezły zegarek. No mówił do mnie w sklepie, jestem tego pewien Teraz są kolejne modele z inną tarczą itd, ale te są po prostu ładne... Tamten jest wyjątkowy, drapiężny, przyciągający uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tgapl Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 tga - akurat ta Certina na żywo, prezentuje się wyjątkowo słabo, a pasek wygląda jak za 15zł. W tej cenie wyborem o wiele wiele lepszym będzie coś japońskiego. Coś mam pecha albo nie potrafię wybrać coś sensownego, albo szukam nie tak jak trzeba. W każdym razie taki cyferblat mnie bardzo interesuje, dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Panowie, Warto myśleć o takiej Delbanie (po renowacji) w cenie 500-550 zł? Mój tata miał podobny zegarek tej firmy i używał go jako jedynego zegarka przez ponad 50 lat. http://img09.allegroimg.pl/photos/400x300/15/84/23/60/1584236022 http://img09.allegroimg.pl/photos/400x300/15/84/23/60/1584236022_1 http://img09.allegroimg.pl/photos/400x300/15/84/23/60/1584236022_5 http://img09.allegroimg.pl/photos/400x300/15/84/23/60/1584236022_6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Szczerze mówiąc taki zegarek jest wart mniej (ze 300zł max, popatrz na alledrgo), choć kto zabroni zapłacić więcej fanatykowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Delbana z mechanizmem podpisanym Canoe Watch? Przeszczep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Nawet nie spojrzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 W Delbanach mechanizmy były różniste, ale Canoe akurat nie widziałem. Brakuje dwóch śrub, a mocowanie na pierścieniu z doginanymi 'uszami' też wygląda jakoś dziwnie. Za 500-600 stów można poszukać jakiegoś ładniejszego vintage poszukać niż ta, niezbyt ciekawa, Delbana. Bardzo podoba mi się noszenie vintage podobnego rodzaju, ale 'z historią' -> nie bardzo wyobrażam sobie założenie na jakąś ważną okazję takiego, przepraszam za wyrażenie, sikora z targu, a jednocześnie rozumiem doskonale noszenie nawet ciężko doświadczonego przez los staruszka z którym wiążemy jakieś wspomnienia czy emocje (znajoma na własny ślub założyła znoszoną bodaj Doxę motywowała "Tata nie mógł mnie już zaprowadzić do ołtarza, ale mogłam wziąć jego zegarek". Trudno o lepszą okazję...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Dziękuję za odpowiedzi. Dowiedziałem się czegoś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 Tak lepiej Dziś u mnie na ręku: Nosisz buty i szczotke na reku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 Edox, fazy księżyca, datownik, mechanizm kwarcowy. Pasek z węża. Od czasu do czasu nachodzi mnie myśl o pozbyciu się zegarka, ze względu na kwarcowy mechanizm, ale lubię jego design ... i z rana kiedy się zdecyduje na ten właśnie zegarek doceniam to, że nie muszę go nakręcać Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 i z rana kiedy się zdecyduje na ten właśnie zegarek doceniam to, że nie muszę go nakręcać Ja uwielbiam nakręcać swój zegarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 Damian po prostu usiłuje się wytłumaczyć z posiadania kwarca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 nie widze powodu żeby tłumaczyć się z "kwarca" to mój fakt że to nie jedyny mój zegarek, ale są sytuacje że "kwarc" jest bardzo wygodny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 Ale twój ma cosc-a i w ogóle trochę inna klasa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 ... i w ogóle trochę inna klasa:)fakt, ciężko o nim powiedzieć elegancki chociaż czasami "robił" za elegancki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 UX jest świetny, zresztą tak samo jak U1 i 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 1 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2011 ... i w ogóle trochę inna klasa:)fakt, ciężko o nim powiedzieć elegancki chociaż czasami "robił" za elegancki to wrzucamy G-shocki, Panowie . Nie raz przecież widujemy takowe do garniturów serio do kwarca nic nie mam. Mój pierwszy w miarę poważny zegarek (prezent ślubny) to pozłacany kwarcowy Tissot o jakże męskim rozmiarze 35mm. Myślałem wtedy, że to high end, w końcu szwajcar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 2 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2011 to wrzucamy G-shocki, Panowie . Nie raz przecież widujemy takowe do garniturów serio do kwarca nic nie mam. Mój pierwszy w miarę poważny zegarek (prezent ślubny) to pozłacany kwarcowy Tissot o jakże męskim rozmiarze 35mm. Myślałem wtedy, że to high end, w końcu szwajcar to był tylko przykład - że i kwarc może być fajnym zegarkiem chociaż nie ukrywam że mam nietypowe spojrzenie na "eleganckie" zegarki i słabość do dużych zegarków kolejny mój zegarek (i mam pełną świadomość że nie jest typowym "eleganckim" zegarkiem np. do garnituru, jest na zwyczajnej ETA-cie i 80% ceny tego zegarka to marketing - ale lubię go za prostotę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 2 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2011 Do dziś nie rozumiem fenomenu Panarai i ich cen Ale coś w sobie mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi