grzegorzps Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Może Steinhart 38mm, 1720 pln: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Znajdziesz spokojnie, bo zegarki vintage (najczęściej spotykane - Tissot, Cyma, Atlantic, Delbana), rzadko przekraczały 38 mm. Przy odrobinie cierpliwości, w tym budżecie (1500 - 2000 PLN) możesz upolować nawet coś bardziej prestiżowego - np. Longines, Omega lub Zenith. Ten Tissot, którego wkleił Krzysiek - bardzo sympatyczny; miałem kiedyś i żałuję, że sprzedałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Polecam Omegę vintage, może być trudno coś znaleźć za 1500 PLN, ale za 2000 już tak. Może warto poczekać i dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Panowie, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteShirt Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Bardzo ładny, istotnie, szkoda tylko, że taki olbrzymi (45 mm to już dresiarstwem trąci), ale na szczęście są mniejsze i równie gustowne. Tylko gdzie je kupić, bo jakoś nie mogę znaleźć (znalazłem tylko informację, że ceny są w granicach 2000$). Ten konkretny model kosztuje 2490 EUR - póki co sprzedaż jedynie na miejscu w Luksemburgu (przy okazji można podobno obejrzeć jak powstają) lub wysyłkowo po przedpłacie. Ciężko się czegoś dowiedzieć z ich strony internetowej, ale mailowo bardzo szybko odpowiadają na każde pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Ten konkretny model kosztuje 2490 EUR - póki co sprzedaż jedynie na miejscu w Luksemburgu (przy okazji można podobno obejrzeć jak powstają) lub wysyłkowo po przedpłacie. Ciężko się czegoś dowiedzieć z ich strony internetowej, ale mailowo bardzo szybko odpowiadają na każde pytanie. to jednak ponad 10k PLN, sporo jak za ETĘ (czy mi się tylko wydaje?). Ale spróbuję do nich zajrzeć przy następnym wyjeździe do Luxemburga, chętnie obejrzę, jak pracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 4 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 Fajny filmik. Jakby komuś nie działało, KLIK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Czy ktoś wie jaki to model Orienta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 WZ0011DD Stary są piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Dzięki, mi też się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Ja mam takiego czarnucha (chyba ten sam kaliber) i właśnie do kompletu chcę białego lub srebrnego. Boli mnie tylko to, że wypukłe szkiełko zarysowałem na drugi dzień po zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 W tym powyżej jest szafir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Ja zarysowałem o asfalt... dosłownie go musnąłem, a mam ślad jak po pilniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ranez Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Orient WZ0011DD ma szafirowe szkiełko i mechanizm nakręcany ręcznie, kiedy ten czarny to automat. A oto mój: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Piękny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Piękny, czegoś podobnego szukałem, czarny również niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 27 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 ciekawostka http://www.hodinkee.com/blog/found-vintage-lecoultre-deep-sea-alarm-worth-over-35000-for-599-at-phoenix-goodwill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levi Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Czy mógłby ktoś doradzić w kwestii zakupu tego modelu zegarka? Ewentualnie gdzie mogę kupić taki zegarek, mając jednocześnie pewność, że nie będzie to podróbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Fajny model. Nie ma podróbek tego zegarka, także możesz kupić w Polsce w sieci lub sklepie stacjonarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levi Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Tak. W końcu po dłuższych poszukiwaniach znalazłem coś dla siebie. W dobrej cenie i myślę jakości także (czytając komentarze forumowiczów na temat marki). Kłopot w tym, że w Polskich sklepach internetowych nie ma tego modelu. No chyba że nie umiem szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Oczywiście, że jest, sam go wielokrotnie sprowadzałem do salonu. Zapytaj w od czasu do czasu, albo na e-zegarek.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levi Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Oczywiście, że jest, sam go wielokrotnie sprowadzałem do salonu. Zapytaj w od czasu do czasu, albo na e-zegarek.pl A jednak nie umiem szukać. Masz rację. Dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Piękna rzecz, może się w końcu przekonam do mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 17 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2015 Tutaj też jest: http://www.orientuhren.de/original-automatic-classic-fer2400cn-p-634.html Zamawiałem z tego sklepu. Bardzo kompetentna obsługa, szybka wysyłka, ogólnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 17 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2015 Świetny jest ten Orient, mam dwa zegarki od nich, jeden po tatusiu, chyba z lat jeszcze 90, sporo przeżył, wydaje się być niezniszczalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi