Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tga - akurat ta Certina na żywo, prezentuje się wyjątkowo słabo, a pasek wygląda jak za 15zł. W tej cenie wyborem o wiele wiele lepszym będzie coś japońskiego.

Buty które wkleiłem to Alfred Sargent, ich sesja zdjęciowa jest w temacie o monk shoes, ostatnie posty.

Marcel - fajny Pontos. Ten Masterpiece którego wkleiłeś, na żywo leży i wygląda rewelacyjnie, naprawdę niezły zegarek.

Opublikowano

Marcel - fajny Pontos. Ten Masterpiece którego wkleiłeś, na żywo leży i wygląda rewelacyjnie, naprawdę niezły zegarek.

No mówił do mnie w sklepie, jestem tego pewien :)

Teraz są kolejne modele z inną tarczą itd, ale te są po prostu ładne...

Tamten jest wyjątkowy, drapiężny, przyciągający uwagę :)

Opublikowano

tga - akurat ta Certina na żywo, prezentuje się wyjątkowo słabo, a pasek wygląda jak za 15zł. W tej cenie wyborem o wiele wiele lepszym będzie coś japońskiego.

Coś mam pecha albo nie potrafię wybrać coś sensownego, albo szukam nie tak jak trzeba. W każdym razie taki cyferblat mnie bardzo interesuje,

dziękuję za info

Opublikowano

Panowie,

Warto myśleć o takiej Delbanie (po renowacji) w cenie 500-550 zł?

Mój tata miał podobny zegarek tej firmy i używał go jako jedynego zegarka przez ponad 50 lat.

http://img09.allegroimg.pl/photos/400x300/15/84/23/60/1584236022

http://img09.allegroimg.pl/photos/400x300/15/84/23/60/1584236022_1

http://img09.allegroimg.pl/photos/400x300/15/84/23/60/1584236022_5

http://img09.allegroimg.pl/photos/400x300/15/84/23/60/1584236022_6

Opublikowano

W Delbanach mechanizmy były różniste, ale Canoe akurat nie widziałem.

Brakuje dwóch śrub, a mocowanie na pierścieniu z doginanymi 'uszami' też wygląda jakoś dziwnie.

Za 500-600 stów można poszukać jakiegoś ładniejszego vintage poszukać niż ta, niezbyt ciekawa, Delbana.

Bardzo podoba mi się noszenie vintage podobnego rodzaju, ale 'z historią' -> nie bardzo wyobrażam sobie założenie

na jakąś ważną okazję takiego, przepraszam za wyrażenie, sikora z targu, a jednocześnie rozumiem doskonale noszenie

nawet ciężko doświadczonego przez los staruszka z którym wiążemy jakieś wspomnienia czy emocje

(znajoma na własny ślub założyła znoszoną bodaj Doxę motywowała "Tata nie mógł mnie już zaprowadzić do ołtarza, ale mogłam wziąć jego zegarek". Trudno o lepszą okazję...).

Opublikowano

Edox,

fazy księżyca, datownik, mechanizm kwarcowy. Pasek z węża.

Od czasu do czasu nachodzi mnie myśl o pozbyciu się zegarka, ze względu na kwarcowy mechanizm, ale lubię jego design ... i z rana kiedy się zdecyduje na ten właśnie zegarek doceniam to, że nie muszę go nakręcać :)

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

... i w ogóle trochę inna klasa:)

fakt, ciężko o nim powiedzieć elegancki :D chociaż czasami "robił" za elegancki ;)

to wrzucamy G-shocki, Panowie ;) . Nie raz przecież widujemy takowe do garniturów :)

serio do kwarca nic nie mam. Mój pierwszy w miarę poważny zegarek (prezent ślubny) to pozłacany kwarcowy Tissot o jakże męskim rozmiarze 35mm. Myślałem wtedy, że to high end, w końcu szwajcar

Opublikowano

to wrzucamy G-shocki, Panowie ;) . Nie raz przecież widujemy takowe do garniturów :)

serio do kwarca nic nie mam. Mój pierwszy w miarę poważny zegarek (prezent ślubny) to pozłacany kwarcowy Tissot o jakże męskim rozmiarze 35mm. Myślałem wtedy, że to high end, w końcu szwajcar

to był tylko przykład - że i kwarc może być fajnym zegarkiem :D

chociaż nie ukrywam że mam nietypowe spojrzenie na "eleganckie" zegarki i słabość do dużych zegarków

kolejny mój zegarek (i mam pełną świadomość że nie jest typowym "eleganckim" zegarkiem np. do garnituru, jest na zwyczajnej ETA-cie i 80% ceny tego zegarka to marketing - ale lubię go za prostotę :D )

Dołączona grafika