Clovis Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 Czy ja tutaj przyszedłem się kłócić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 @Kyle może nie mieć nic wspólnego z rzeczywistością, ale jakoś nie odczuwam potrzeby przyzwyczajania się do noszenia kapelusza. Dobrze mi i bez niego Nie oznacza to oczywiście, że jestem przeciwnikiem kapeluszy jako takich. Przecież nie chodzi o to, żeby kogoś zmuszać, tylko żeby nie wygłaszać ogólnych sądów w oparciu o tzw. bogate doświadczenie teoretyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 Niestety kaszkiet i szczególnie kapelusz, to nie krawat, że można zdalnie go z powodzeniem kupić przez internet. Wystarczy drobna różnica typu 1cm szersze rondo, krótsza stójka, lekko inny fason i kapelusz kompletnie nie pasuje do twarzy. Nie wiem czy są jakieś badania na ten temat, ale to nie tylko kolor włosów, budowa twarzy, ale np. jej wyraz, cechy charakterystyczne - ogólnie naprawdę sporo trzeba przymierzyć by dobrać najbardziej pasujące. Z kaszkietem jest prościej - Miler miał kiedyś serie kaszmirowych, prostych kaszkietów i dwa z nich noszę praktycznie non stop, w tym niby nudny, grafitowy. Ale pasuje do wszystkiego. Tweedowe jakoś są zbyt masywne dla mnie. Dziwi mnie ten upór w wypuszczaniu kolejnych szarych / beżowych we wzory - one pasują głównie na weekend (albo na Pragę ) Oczywiście jak temperatura spada już do -10C - niestety trzeba zakładać Iwanówkę - i chyba nikt nie znalazł "poważnej" alternatywy (o ile się nie jest się urzędnikiem Federacji Rosyjskiej i można zdobioną uszatkę nosić) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Zgadzam się z Capo - kapelusz to dość "wrażliwa" sprawa. Ja mierzyłem wiele modeli, z reguły czułem się w nich źle, wyglądałem komicznie. Aż pewnego razu na wyprzedaży w Bytomiu (!) przymierzyłem... i mam. Ale kapelusz się bardzo wyróżnia, chodzą w nim starsi panowie (tacy naprawdę starsi) oraz eleganci z kręgów BwB. Ja zakładam kapelusz wyłącznie do płaszcza (jestem wtedy pod krawatem) lub flanelowej dwurzędówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2016 A ja bardzo lubię zakłądać brązową fedorę do zielonej m65, a granatową do granatowej (raczej spokojnej, eleganckiej) parki. Lepiej się czuję z kapeluszem w takiej konfiguracji niż do marynarki czy płaszcza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 21 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2016 http://zkopytem.eu/ tu ciekawy polski producent czapek - 100% merino. 70pln. Z automatu wysyłają z widocznym logo, ale można poprosić o nie doszywanie go. W Rivierze w Gdyni mają stanowisko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Dnia 21.12.2016 o 14:53, CherryMorello napisał: http://zkopytem.eu/ tu ciekawy polski producent czapek - 100% merino. 70pln. Z automatu wysyłają z widocznym logo, ale można poprosić o nie doszywanie go. W Rivierze w Gdyni mają stanowisko. Ktoś może korzystał z ich oferty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi