lodzermensch Napisano 8 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2012 Panowie, Pomimo wielu wątków o fryzurach, czy wąsach, nie natknąłem się na temat poświęcony jednemu z najbardziej męskich atrybutów męskiej "urody" - brodzie. I choć barba crescit, caput nescit podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami co do pielęgnacji, form strzyżenia, czy długości bród; oczywiście w ramach klasycznej męskiej elegancji. Pozdrawiam wszystkich brodaczy! lodzermensch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 10 Czerwiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 ok, widzę że temat znany i nie podjęty tak dla zamknięcia wątku - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Nie masz większego zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 10 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Znalazłem większe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 10 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Wersja rozszerzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 10 Czerwiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 a to dla ekscentryków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 12 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2012 Pierwsze całkiem całkiem, a 2 niestety zbyt punkowe jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 12 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2012 A tak na poważnie Panowie to możecie polecić jakieś pomady do brody, odżywki, żele czy sposoby pielęgnacji? Jkiś czas temu starałem się nosić brodę długości około chyba 12mm. Jak się okazało było co przy niej robić, żeby jako tako wyglądała. W każdymm bądź razie więcej czasu spędzałem na pielęgnowaniem brody niż nad zwykłym goleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 13 Czerwiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2012 też bym chętnie się dowiedział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merlin Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Ja chadzam do męskiego fryzjera. Koszt niewielki, czasu też wiele nie zajmuje, a efekty znakomite. Rozważam jednak zakup trymera do wąsów, bo z nimi mam najwięcej kłopotów. Polecam też codzienne czesanie brody (zwykła szczotka lub grzebień). Wiem, że brzmi to zabawnie ale pomaga utrzymać włosy we właściwym porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Odświeżam temat. Znam jedną firmę, która zajmuje się pielęgnacją dla brodaczy:) http://bluebeardsoriginal.com/ A tutaj moja fotka z brodatych czasów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Michał popełnił wpis o "brodzie":) http://mrvintage.pl/2013/09/sezon-na-brode.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Dodam jeszcze taką grafikę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Michał, masz zamiar zapuścić brodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Raczej nie. Najbardziej pasuje mi 3-4 dniowy zarost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Ha, jestem między very a mildy trustworthly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 11 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2013 Temat brody jako nowego spojrzenia na modę i modeling jest już trochę przeterminowany, ale rozumiem, że artykuł mr.vintage traktuje o naszym rodzimym podwórku. Rzeczywiście brody można dostrzec u modeli Vistuli czy Bytomia, natomiast już 2 lata temu modelem marki Czapula-Rage Age był obficie zarośnięty mężczyzna. Apogeum przypadło chyba na zeszły sezon, kiedy to z każdej niemal kampanii modowej biło brodaczami. Co do inspiracji... high fashion od jakiegoś już czasu patrzy na ulicę, ulica w wersji luxury patrzy na młodych. Prędzej czy później musiało to zaskoczyć i tak też się stało. Jednak hipsterzy to pokolenie antyfashion, więc szybko im minie, natomiast promowanie zarostu jako atrybutu męskości może się zadomowić na dłużej. Rickie Hall jak dotąd na brak pracy narzekać nie może:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loom Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Po miesięcznym hodowaniu, mój fryzjer powiedział: 'stary dajże se spokój...'- zgoliłem:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 ja teraz skracam co tydzień, ale może poczekam miesiąc.. ale zachodzi prawdopodobieństwo, że powie mi podobnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 W najnowszym " Do rzeczy" jest artykuł o modzie na zarost, a co za tym idzie problemach korporacji sprzedających produkty do golenia, wpływie celebrytów i hipstersów na ogół społeczeństwa. Warto przeczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Brodę noszę ale daję im też czasem zarobić. Poproszę o opinie (od MrV już mam, ale jestem ciekaw innych): Przepraszam tradycyjnie za jakość, w pracy nie miałem możliwości zrobienia inaczej niż komórką z ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Zdecydowanie jedna z najmniej przeze mnie lubianych rodzajów bród. Wydłuża Ci szczupłą już twarz, przywodzi mi ciągle na myśli typowych rockowców. Ale co kto lubi, nie jest to na pewno broda "ułożona" i nie gra mi z eleganckimi zestawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Fakt, zmierzwiła się, rano była uczesana, wtedy jest przycięta na dole równą poziomą linią. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Ta broda na nie, ale piwa na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi