Denior Napisano 9 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2014 Jedyny "trend" jaki zaobserwowałem to leginsy + buty do biegania + shorty [...] To bardzo 'feszynłikowy' trend, spotykany tez w Polsce już. Kolejna porcja linków z zdjeciami: http://www.thebespokedudes.com/2014/01/pitti-day-1.html Trend na 'znoszony' materiał na płaszcze. http://www.stilmasculin.ro/street-style-pitti-uomo-85-inspired-by-peroni-ziua-2/ Dzien 2. -> 33. zdjecie to polski reprezentant http://www.stilmasculin.ro/street-style-pitti-uomo-85-inspired-by-peroni-ziua-3/ Dzień 3. http://www.gq.com/style/fashion/201401/tommy-ton-street-style-pitti-uomo-fashion-week-2014#slide=1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 9 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2014 Ten znoszony materiał to wełna casentino która jest raczej nowa niż znoszona ... pisaliśmy o tym na profilu FB Buta w Butonierce - zachęcamy do polubienia i śledzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 9 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2014 Ten znoszony materiał to wełna casentino która jest raczej nowa niż znoszona ... pisaliśmy o tym na profilu FB Buta w Butonierce - zachęcamy do polubienia i śledzenia Wiem ze to nowy materiał i celowo to tak wyglada, dlatego slowo znoszony umiescilem w cytacie A nazwy tej wełny rzeczywiście nie pamietałem. EDIT: zeby nie wstawiac gołego postu, M.Zaremba: i ta sama budrysowka, pare dni wczesniej: http://zarembabespoke.tumblr.com/post/72067533458/im-ready-for-winter-pitti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Znacie może jakieś miejsce/sklep internetowy/dystrybutora/producenta gdzie takową tkaninę można nabyć w detalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 O jakieś tkaninie mówisz:? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek_ Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Wydaje mi się, że ma na myśli casentino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Podejrzewałem, ale ciężko było się domyśleć. Jest dostępny u S. Żukowskiego w próbnikach (tak myślę, bo ostatnio coś z takiego materiału szył) i pewnie Roman też ma możliwość zamówienia. Swoją drogą moim zdaniem marynarki/płaszcze zrobione z ciemnych tkanin wyglądają bardzo słabo. Camel i żywe, jaskrawe kolory są już interesujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Nie zamawiajcie, bo na kolejnym Pitti będzie już passe. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Znacie może jakieś miejsce/sklep internetowy/dystrybutora/producenta gdzie takową tkaninę można nabyć w detalu? Casentino wporwadziłem w grudniu do oferty. Próbniki są w Studio Szarmant, u Zaremby, Żukowskiego, Basia i Krupy/Rzeszutki Uszyłem sobie z niej granatowy płaszcz. Sesja za jakiś czas będzie na blogu. Tkanina jest świetna i dobrze się nosi. Polecam spokojniejszą kolorystykę. Jest też możliwość zamówienia gotowego płaszcza z casentino przez Studio Szarmant według standardowej włoskiej rozmiarówki. http://www.tacs.it/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 S. R. Schneider raczył zauważyć (trudno było nie), że propozycja Macieja Zaremby z rolą główną dla Casentino "(...) whereas in this outfit it seems just obnoxious [odstręczający/wstrętny]." Więcej tu: http://www.gentlemansgazette.com/pitti-uomo-85-outfits/ Opinia może przesadzona, ale nieodparcie mam wrażenie, że za dużo grzybów w tym barszczu. Budrysówka niezła, ale znacznie lepiej wyglądałaby na bardziej stonowanym, powiedzmy, klasycznym tle. Jest i niemiecka szkoła, biznesowo działająca pod japońską nazwą Shibumi, czyli Benedikt Fries, mocno spięty, kolory się nie składają do kupy, ale przynajmniej jest klasyczny w "looku". Niestety, kolorystycznie faktycznie nie bardzo. Choć sam się zastanawiam, czy w Niemczech i Austrii częściej właśnie spotkać można zdecydowane kolory w męskim stroju (niż np. w Anglii)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Niestety, kolorystycznie faktycznie nie bardzo. Choć sam się zastanawiam, czy w Niemczech i Austrii częściej właśnie spotkać można zdecydowane kolory w męskim stroju (niż np. w Anglii)? Mnie osobiście się podoba. Rękawiczki i torba robią "peacocking", cała reszta jest ładnie dopasowana i kolorystycznie zestawiona bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Dokładnie. Do reszty też bym się nie doczepiał. Peacocking konieczny jak widać, jak "to be, or not to be". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Polscy naśladowcy płaszczy z casentino są spóźnieni dokładnie o rok. Już wtedy pokazywałem Herberta Strickera, w takim właśnie płaszczu na tym forum. Herbert ma jednak tę przewagę nad naszymi papugami włoskimi, że kształcił się w Mediolanie i zna kulturę włoską od podszewki, tzn. nie zajmuje się tylko ciuchologią. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Idąc tym tropem można powiedzieć że wszyscy, którzy noszą tweed to brytyjskie papugi A skoro garnitur wymyślili Anglicy, to sami anglofile na świecie się panoszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 zaki, dnia 10 Sty 2014 - 16:46, napisał:zaki, dnia 10 Sty 2014 - 16:46, napisał:zaki, dnia 10 Sty 2014 - 16:46, napisał:zaki, dnia 10 Sty 2014 - 16:46, napisał:Idąc tym tropem można powiedzieć że wszyscy, którzy noszą tweed to brytyjskie papugi A skoro garnitur wymyślili Anglicy, to sami anglofile na świecie się panoszą. Tropy bywają różne. Sam napisałeś: "Casentino wporwadziłem w grudniu do oferty" (pisownia oryginalna). Wreszcie rzecz zupełnie podstawowa: historycznie budrysówka kompletnie nie ma nic wspólnego z Toskanią, gdzie wytwarza się casentino. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luciano Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 ,, papugami włoskimi" ? Kogo masz na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Tak chodziło mi o casentino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mr.vintage Napisano 10 Styczeń 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Polscy naśladowcy płaszczy z casentino są spóźnieni dokładnie o rok. Już wtedy pokazywałem Herberta Strickera, w takim właśnie płaszczu na tym forum. Ja casentino nosiłem już 20 lat temu. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 mr.vintage, dnia 10 Sty 2014 - 20:19, napisał:mr.vintage, dnia 10 Sty 2014 - 20:19, napisał:mr.vintage, dnia 10 Sty 2014 - 20:19, napisał:mr.vintage, dnia 10 Sty 2014 - 20:19, napisał:mr.vintage, dnia 10 Sty 2014 - 20:19, napisał: Ja casentino nosiłem już 20 lat temu. DSCF7490.JPG I nie napisałeś o tym w książce? Szarmantowi obroty by w Nowym Roku podbiło (reklama na poprzedniej stronie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 I nie napisałeś o tym w książce? Szarmantowi obroty by w Nowym Roku podbiło (reklama na poprzedniej stronie). Nie napisałem, bo nie rozumiem fenomenu tej tkaniny. Wy rozumiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Nie napisałem, bo nie rozumiem fenomenu tej tkaniny. Wy rozumiecie? Mi się wydaje że fenomen jest podobny do fenomenu spranych jeansów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 ja też nie rozumiem - pierwsze skojarzenie z wysłużonym pluszowym misiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Ja też nie rozumiem, ale może to wyższy stopień wyrafinowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Mi się wydaje że fenomen jest podobny do fenomenu spranych jeansów. No nie do końca, bo sprane fabrycznie dżinsy mają udawać dżinsy faktycznie znoszone, a takie się nadal nosi i nie wyrzuca. Nie tracą na tym jakoś specjalnie pod względem estetycznym. Zmechacone ubrania (a casentino udaje zmechaconą tkaninę) raczej się wyrzuca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Na żywo prezentuje się lepiej niż na fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi