Skocz do zawartości

Gry komputerowe i konsole - polecane produkcje, ciekawe tytuły

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie jeśli o współczesne gruy chodzi, to niezrównany pozostaje Arvi Teikari, niezależny twórca gier głównie w stylistyce retro. Kolegom obić się mogła o uszy gra ,,Baba is you", która jeśli chodzi o gry łamigłówkowe może chytba bez problemu ubiegać się o tytuł najwybitniejszej w historii. Z mniej znanych gorąco polecam za to rzucić okiem na jego ,,Enivronmental Station Alpha" - jeśli się ktoś nie odbije od dyskusyjnej stylistyki, to czeka go świetna metroidvania wypełniona po brzegi sekretami w bardzo staroszkolnym stylu - żadnych wskazówek w menu ani nic, tylko trzeba wszystko notować, łamać szyfry, i objętość gry nagle okazuje się podwajać, jeśli nie potrajać. 

Opublikowano
11 godzin temu, The-Bigwig napisał:

Iron Harvest, fajna gra dla wielbicieli rtsów osadzonych w alternatywnej rzeczywistości.

Trochę offtop, ale mam od paru lat pierwowzór planszówkowy tego, czyli Scythe i jest to jedna z moich ulubionych planszówek. Grafiki Różalskiego są świetne, a mechanika jest też bardzo dobra i stosunkowo oryginalna.

Opublikowano

Ja jestem w sumie aktywnym graczem od czasów pierwszego Dooma, czyli będzie już niedługo 30 lat.

Jeśli idzie o polecanki, to wiadomo, zależy co kto lubi.

Jeśli interesuje nas rewelacyjnie napisana fabuła i postaci, dawno nie grałem w nic tak dobrego jak Red Dead Redemption II.

Jeśli interesuje nas coś w stylu platformowego horroru, krótkiego, ale intensywnego i niezwykle klimatycznego (bez jump scare'ów) - Little Nightmares i Little Nightmares II.

Jeśli jesteśmy masochistami i chcemy jakiegoś battle royala - Apex Legends to najlepszy w jaki grałem.

Jeśli wymagający fps ale single player - Doom Eternal to moim zdaniem dobry kandydat.

Jeśli crpg wzorowany trochę moim zdaniem na automatach - zbierający mnóstwo Hades jest świetny.

Jeśli wymagający pod względem umiejętności zręcznościowych crpg - wszystkie gry od From Software (szczególnie Sekiro), oraz Nioh i Nioh 2.

I można tak dalej wymieniać i wymieniać, jakby kogoś interesowało jeszcze co innego, chętnie coś polecę (jeśli będę umiał).

• Like 1
Opublikowano

Kilka lat z World of Warcraft skutecznie zabiło moje zainteresowanie grami komputerowymi.

Zresztą i tak ceny kart graficznych poszły w kosmos, a obsługi konsolowego pada nigdy nie opanowałem, więc nie widzę możliwości powrotu do tego hobby.

Opublikowano

Ceny kart graficznych to aktualnie kosmos, chciałem zmodernizować nieco sprzęt, ale widząc koszty zakupu nowych i starych GPU złapałem się za głowę. Posiedzę jeszcze jakiś czas na 2060S ;) tym bardziej, że ostatnio tyram jedynie Quake III Arena i Quake Live, z którymi poradzą sobie nawet grafiki z CPU. W Quake III Arena po zainstalowaniu modu CPMA można grać z mega mądrymi botami, w praktyce takimi samymi, jak dobry ludzki przeciwnik. W Quake Live za to tylko multi. Polecam.

Opublikowano

Ja się cieszę, że w dniu premiery kupiłem za ludzką jeszcze cenę 3060Ti. Teraz ta sama karta w tym samym sklepie kosztuje blisko 3x drożej i jest oczywiście niedostępna...

Opublikowano

Ja gram właściwie tylko w jeden gatunek gier, który ostatnio trochę podupadł, mianowicie gry strategiczne. Polecam wszystko ze szwedzkiego studia Paradox. Nabiłem jakąś nieludzką ilość godzin (2000?) w Crusades Kings 2, teraz zabrałem się za Europę Universalis 4. Tzw. grand startegy game. Bardzo polecam fanom rozbudowanych sandboxów

• Like 1
Opublikowano
Gołe baby tak, ale tylko nieużywane.

Wtedy tak. Konieczne zdjęcia z przymiarki z widoczną rozwartą przyszwą.

Wiem, że monotematycznie i off topic (przepraszam założyciela wątku i równocześnie oddaję honor, bo okazuje się, że temat bije rekordy popularności na Forum), ale to rozwiewa wszelkie wątpliwości.bdea3a4befe6f194d8f8e257dda09a9d.jpg
  • Like 4
  • Oceniam pozytywnie 1