wihajster Napisano 22 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2017 Proszę o poradę w sprawie monków na kopycie Hiro. Pomiary stopy dł. 268mm, szerokość 108mm Pomiary w miesjcu a,b,c,d zgodnie z załączonym obrazkiem A - 240 mm B - 242 mm C - 265 mm D - 340 mm Ktoś ma podobne wymiary stopy i może doradzić? Będę wdzięczny. Pisałem do Meermina rekomendują 7,5. Mam taki dylemat czy lepiej kupić asekuracyjnie 7,5, jednak obawam się "latającej" pięty czy 7 mimo że mam chyba szeroką stopę i jest duże prawdopodobieństwo, że będą za małe. Kopyto Elton jest długie i wąskie? Ktoś ma monki na tym kopycie? Jak z proporcjami w stosunku do Hiro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 22 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2017 Bardzo ładne trzewiki Meermin oferujew tej chwili w MTO. Bardzo podoba mi się poniższa opcja, w kolorze grantowym: Jak oceniacie skórę groszkową, którą stosuje Meermin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 24 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2017 W dniu 22.09.2017 o 20:23, fan_dobrego_buta napisał: Jak oceniacie skórę groszkową, którą stosuje Meermin? Ich skóry groszkowe wspominam* jako bardzo ładne i bardzo sztywne. Wygląda na dużo droższą niz jest, ale jej rozchodzenie to droga przez mękę. *wspominam, bo z ostatnimi butami miałem do czynienia 2 lata temu. Aktualnej produkcji nie znam i nie wiem czy cos sie zmieniło. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2017 8 minut temu, Whitesnake napisał: Ich skóry groszkowe wspominam jako bardzo ładne i bardzo sztywne. Wygląda na dużo droższą, ale jej rozchodzenie to droga przez mękę. Potwierdzam! Dodam tylko, że po bolesnym okresie rozchodzenia skóra mięknie i jest wygodna. Do tego jest gruba i ładnie się łamie, a tego nie można niestety powiedzieć o wielu skórach nawet w droższych butach. A najładniejsza ze skór groszkowych Meermin jest ta z lamy 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 24 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2017 34 minuty temu, Zajac Poziomka napisał: A najładniejsza ze skór groszkowych Meermin jest ta z lamy Lama jest faktycznie najładniejsza i trochę miększa od cielaka. Trzewiki wklejone przez @fan_dobrego_buta tez bardzo mi sie podobają, mają ładne proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 24 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2017 Dziekuje za odp. Bardzo mnie kuszą te trzewiki, gdyż ... granat, groszkowa skóra, odpowiednia wysokość i bardzo lubię kopyto Hiro. Od dłuższego czasu polowałem na taką kombinacje. Niestety nie miałem szczęścia trafić C&J Coniston czy AS Cambridge. Jedyne co mnie powstrzymuje to fakt, ze w AFPOS pojawia się AS Cambridge w tej kolorystyce. Muszę to przemyśleć - mam jeszcze 2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2017 21 godzin temu, fan_dobrego_buta napisał: Dziekuje za odp. Bardzo mnie kuszą te trzewiki, gdyż ... granat, groszkowa skóra, odpowiednia wysokość i bardzo lubię kopyto Hiro. Od dłuższego czasu polowałem na taką kombinacje. Niestety nie miałem szczęścia trafić C&J Coniston czy AS Cambridge. Jedyne co mnie powstrzymuje to fakt, ze w AFPOS pojawia się AS Cambridge w tej kolorystyce. Muszę to przemyśleć - mam jeszcze 2 dni. Z tego co widziałem to wszystkie trzewiki Meermina znikają przed terminem, wiec czasu masz pewnie mniej. Wczoraj zastanawiałem sie nad czarnymi, dzisiaj juz zamknęli listę i zniknęły z oferty. P.S Dzisiaj dodali monki z japońskiego kordowanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 25 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2017 54 minuty temu, Whitesnake napisał: P.S Dzisiaj dodali monki z japońskiego kordowanu. i to zielone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 26 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2017 Czy to możliwe że rozmiae 7 uk ma tak długą wkładkę w przypadku kopyta Rui?Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 26 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2017 Masz jakieś błędne dane . 29 z hakiem to 9 UK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 27 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2017 10 godzin temu, Szydlowsky napisał: Masz jakieś błędne dane . 29 z hakiem to 9 UK Takie dostałem od Meermina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 27 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2017 10 minut temu, lupin napisał: Takie dostałem od Meermina RUIL 306 mm shoe outsole 8.5UKW 108 mm shoe outsole 8.5UKL 288 mm last insole 8.5UKW 103 mm last insole 8.5UKFoot 26.8 cm 8.5UKL 310 mm shoe outsole 9UKW 109 mm shoe outsole 9UKL 292 mm last insole 9UKW 104 mm last insole 9UKFoot 27 cm 9UKThe RUI last is the widest last we have. A ja takie . Te się zgadzają. Mam longwingi na Rui . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 27 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2017 @Szydlowsky masz inne rozmiarówki? btw masz doświadczenie z tęgością E? jak wypada? Słyszałem, że jak F/G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 27 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2017 14 minut temu, lupin napisał: @Szydlowsky masz inne rozmiarówki? btw masz doświadczenie z tęgością E? jak wypada? Słyszałem, że jak F/G Tylko te bo mnie akurat interesowały , w przypadku długości = 0,5 rozmiaru zmienia długość o 4 mm . Jakie buty masz na oku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 27 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2017 Teraz, Szydlowsky napisał: w przypadku długości = 0,5 rozmiaru zmienia długość o 4 mm . Tyle też wiem, ważne by mieć realny punkt odniesienia dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 27 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2017 Ciekawe, bo dla 10.5, czyli 44,5 bo w taki rozmiar zawsze celuję (też RUI), moje buty mają przeważnie długość w środku ok.29,5 cm jak wkładam aluminiową miarkę. Oczywiście głęboko przy palcach wkładam ją do końca, więc opiera się na możliwie najdalszym punkcie czuba, ale z tyłu mierzę do końca wkładki. No i takie uzyskuję wyniki... hm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 27 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2017 Czy któryś z kolegów ma doświadczenia w porównaniu kopyt Rui vs Hiro G? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Back Napisano 27 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2017 Piszę akurat w tym temacie, gdyż akurat ten udało mi się ostatnio cały przeczytać oraz nie znalazłem tematu związanego stricte ze zmianami na forum. Czy nie byłoby dobrym pomysłem zebrać wszystkie cenne informacje z ponad 50(!) stron tematu i umieścić je w jakimś "przypiętym" poście? Ew. edytować pierwszy post (w którym i tak grafiki już są niewidoczne) i wrzucić do niego wszystko. Za cenne informacje uważam np. porównania kopyt marki do pozostałch firm; porównanie rozmiarów różnych kopyt. Np.: wiele osób w temacie pisało o sporym podobieństwie Olfe od Yanko 915. Sporo też się przewijało pytań typu: "mam 9,5 na kopycie Elton, w jakim rozmiarze brać Hiro?" itd. Możnaby zrobić coś takiego w każdym tego typu temacie. Uniknęlibyśmy dzięki temu niepotrzebnego powtarzania się pytań i zaoszczędzili czasu wielu osobm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wihajster Napisano 12 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2017 Zastanawiałem się nad kupnem monków na kopycie Hiro. Wymiary mojej większej stopy to 275mm dł, szerokość ok. 11cm a obwód 243mm. Miałem dzisiaj zamawiać rozmiar 7,5 a w oferice MTO pojawiło się takie cudo https://www.meermin.es/en/10154555170000de-17-101545-brown-alpine-calf-e-marron.html na kopycie OLFE. Ten model podoba mi się bardziej jednak kopyto chyba nie jest na moją stopę, ponieważ jest ona szeroka a podbicie niskie. Ktoś może porównać oba kopyta? Zastanawiam się czy nie zaryzykować i wziąć 8mkę na OLFE. G&B nosze 42 - w 41 się nie mieszczę a 42 na początku lekko opinają ale rozbiły się i są luźne jednak nie "latają" Berwicki 3010 w rozm. 7 i są ciasno spasowane jednak nie gniotą i czuje, że ładnie się dopasują. Jakieś rady od posiadaczy Meerminów na OLFE? P.S zamówienie zostanie zrealizowane gdy brązowy pasek na stronie zapełni się cały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wessling Napisano 15 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2017 W dniu 12.10.2017 o 17:44, wihajster napisał: Ten model podoba mi się bardziej jednak kopyto chyba nie jest na moją stopę, ponieważ jest ona szeroka a podbicie niskie. Ktoś może porównać oba kopyta? Z mojego doświadczenia wynika, porównując do HIRO, że OLFE jest nieznacznie szersze i wyraźnie niższe w podbiciu. Dla przykładu HIRO pasuje bardzo dobrze, a większe o pół rozmiaru OLFE są odrobinę za szerokie, ale po zasznurowaniu do pełnego "zamknięcia" brakowało prawie centymetra (większość rozwarcia z czasem zniknęła). Te 7,5 HIRO już testowałeś? Rozważ jeszcze raz rozmiar, a najlepiej kopyto. Przy podanej szerokości stopy może być krucho z miejscem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wihajster Napisano 15 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2017 Zamówiłem te monki MTO na kopycie OLFE w rozm. 8. Pisałem do Meermina, i po analizie stwierdzili ze HIRO powinienem wziąć 7,5 a OLFE 8. Z ich tabelek na stronie tez tak raczej wynika. Jeżeli OLFE jest szerokie i płaskie to myśle ze może to być kopyto dla mnie. W grudniu jak przyjdą to zdam relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 23 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2017 Jak wygląda rozmiarówka w porównaniu z Berwickiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Castorp Napisano 7 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2017 Panowie czy rozmiary kopyta hiro podawane na stronie firmowej (przede wszystkim długość stopy) sa wiarygodne? Jaki rozmiar polecacie dla stopy która w Berwickach 3010 w miarę dobrze się ma w 8,5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 9 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2017 (edytowane) Panowie, czy ja dobrze widzę że standardowa wysyłka do Polski jest za darmo ? Edytowane 9 Listopad 2017 przez mosze polski -> Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMakowski Napisano 9 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2017 7 godzin temu, astaroth napisał: Panowie, czy ja dobrze widzę że standardowa wysyłka do Polski jest za darmo ? Zadziwiające ale wygląda to na darmową przesyłkę do Polski. Teraz jeszcze by się przydał ktoś kto sprawdzi to na własnej skórze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi