Hargin Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Jasny i średni brąz nie wpłyną na zmianę tonacji koloru. NIe wiem czy dałby radę nawet ciemny brąz. Wbrew pozorom ciemniejszy krem może nadać skórze głębi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 Jesli kolor butów jest gdzies pomiędzy kolorami kremów to użyłbym tego ciemniejszego. Szczegolnie na niejednorodnych butach, efekt bedzie ciekawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iskander Napisano 17 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2017 Panowie, w jaki rozmiar trzewików Meermin na kopycie Rui powinienem celować jeśli trzewiki Yanko na kopycie 960G noszę w rozmiarze 8,5UK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 17 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2017 11 minut temu, iskander napisał: Panowie, w jaki rozmiar trzewików Meermin na kopycie Rui powinienem celować jeśli trzewiki Yanko na kopycie 960G noszę w rozmiarze 8,5UK? Taki sam, mam buty i na Rui i na 960G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 Hiro 9,5 = Rui 9,5? Czy więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 22 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2017 6 godzin temu, Krzysiek_W napisał: Hiro 9,5 = Rui 9,5? Czy więcej? Z tego co pamiętam Hiro 9 = Rui 8,5 na dlugosc i szerokość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 22 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2017 Mam półbuty na Rui oraz Hiro i są w tym samym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 22 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2017 35 minut temu, Dan napisał: Mam półbuty na Rui oraz Hiro i są w tym samym rozmiarze. Być może , jednak wymiarami kopyta się różnią Hiro 9 biżej do RUI 8,5 RUIL 306 mm shoe outsole 8.5UKW 108 mm shoe outsole 8.5UKL 288 mm last insole 8.5UKW 103 mm last insole 8.5UKFoot 26.8 cm 8.5UKL 310 mm shoe outsole 9UKW 109 mm shoe outsole 9UKL 292 mm last insole 9UKW 104 mm last insole 9UKFoot 27 cm 9UKThe RUI last is the widest last we have. HIROL 305mm shoe outsole 9UKW 107mm shoe outsole 9UKL 288mm shoe insole 9UKW 103mm last insole 9UKFoot 27,2 cm 9UK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twardy82 Napisano 31 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 Będąc w sklepie w Madrycie przymierzyłem różne kopyta. Mam trzewiki na Rui 8UK - dla mnie idealne Elton - zdecydowanie 8,5 UK Hiro - moim zdaniem pomiędzy Rui i Elton - 8,5 już delikatnie luźne, 8UK nadal ciśnie. Do tego wybierając większy rozmiar w Hiro doświadczyłem problemu luźnej pięty... :/ Moje stopy: około 270mm / 103-104mm, szerokie, z umiarkowanym płaskostopiem (szczególnie poprzecznym), niskie w palcach, podbicie średnie. W skrócie – średniej wielkości płetwy (jak już kiedyś pisałem J ) Dla porównania w Loake noszę 8 UK (Capital, Claridge, 024, 026), Yanko 915 8UK, 960 8UK zrobiło się po rozchodzeniu zbyt luźne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kappa Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 Chyba nie zostało jeszcze odnotowane, że uruchomiona została strona internetowa w nowej odsłonie. Pojawiły się buty dla pań i tabele z rozmiarami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Panowie pytani o rozmiarówkę Meermin. Mam double monki na Hiro. Noszę je zapięte na ostatnią pierwszą dziurkę czyli maksymalnie dopięte aby się pięta nie wysunęła. Rozmiar 8,5 Planuję kupić tasel loaffer. Jaki rozmiar zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 22 minuty temu, Remy napisał: Panowie pytani o rozmiarówkę Meermin. Mam double monki na Hiro. Noszę je zapięte na ostatnią pierwszą dziurkę czyli maksymalnie dopięte aby się pięta nie wysunęła. Rozmiar 8,5 Planuję kupić tasel loaffer. Jaki rozmiar zamówić? Stawiałbym na taki sam. Kopyto Ron (bo o takich tasel loaffer mówimy jak rozumiem?) jest węższe od Hiro, więc jeśli 8.5 w Hiro jest dla ciebie luźne, 8.5 w Ron powinno być w sam raz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 25 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2017 Serdecznie dziękuję. Pytałem o to samo w Meermin, dostałem analogiczną odpowiedź. Tyle że ich podpowiedzi w moim przypadku nie sprawdziły się, a forumowe jak najbardziej. Ciekawostka: Meermin odpisuje na emaile także w niedziele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2017 W moim przypadku Hiro 8.5-9 ron 8,5 i czuje momentami ruch pięty w loafers ach - w UK 8 miałbym raczej zmasakrowane palce - jest dosyc wąsko . Niektórzy biorą 0,5 mniej w porównaniu do Hiro . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klient Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 ja mam 10 w Olfe (i już lekko luźno). Planuje kupić monki na Hiro - myślicie, że jest sens wziąć 9,5 ? Teoretycznie Olfe jest węższe niż Hiro, więc w Hiro palce powinny zatrzymać się w bliżej czubka buta, dobrze myślę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wessling Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 Sprawdź tabele rozmiarów na stronie Meermina. Po zmianach podane wymiary są dokładniejsze i z moich obserwacji dość dobrze oddają rzeczywistość. Obserwacje dotyczą jednak rozmiarów 7,5-8 i nie mam monków. Może jednak porównanie Olfe i pół rozmiaru mniejszych Hiro da Ci pewien pogląd. Moim zdaniem, w porównaniu do Hiro, Olfe jest dłuższe, bardziej smukłe, ale o dziwo jednak szersze. Zwęża się mocno dopiero za linią haluksów. Jest za to wyraźnie niższe w podbiciu. Porównuję tu oksfordy, więc nie wiem jak wyższe podbicie w Hiro przekłada się na zapięcie i trzymanie stopy. W Olfe w najszerszym miejscu stopy jest wyraźny luz. Hiro 7,5 pasują idealnie. Oba kopyta nie wyznaczają jednak standardu dopasowania do pięty. Jeśli chodzi o miejsce w palcach, to Hiro oferuje go więcej w szerokości i wysokości. Podane w tabeli długości stopy do jakiej pasuje rozmiar, też się w moim przypadku zgadzają. Z jedną uwagą - jeśli mierzę je po prostej. I zdarzają się błędy w tabeli, ale dość łatwe do wychwycenia. Zwykle skok między kolejnymi rozmiarami jest stały i widać, gdy coś się nie zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 2 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2017 Zastanawiam się nad monkami suede (https://www.meermin.es/en/10134114230000de-23-101341-snuff-rapello-suede-e-snuff.html). Yanko noszę 7.5UK na kopytach 961 (brogsy zamszowe, loafersy) i 962 (monki licowe) czyli tęgość G. W 915 jest mi bardzo niewygodnie i ciasno. Patrząc po rozmiarach kopyt Yanko (961: obwód 245mm, długość 292.54mm; 962: obwód 245mm, długość 291.54mm) i Meermina (Hiro) to w Meerminie powinienem brać albo 8UK (obwód 243mm, długość 290mm) albo 8.5UK (obwód 246mm, długość 294,9mm). Stopę mierzoną wg szablonu np shoepassion mam długości 26.5cm, szerokość 100cm, obwód 25.5cm (mierzone z stopą stojącą na ziemi), obwód z stopą w powietrzu 24cm. Spróbował bym Hiro 8UK - ma to ręce i nogi wg Waszych doświadczeń? (Normalnie wziąłbym Yanko i nie kombinował ale nie mają na stanie i zostaje tylko MTO + czekanie 2-3 miesiące lub inna marka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2017 Godzinę temu, arekx napisał: (Normalnie wziąłbym Yanko i nie kombinował ale nie mają na stanie i zostaje tylko MTO + czekanie 2-3 miesiące lub inna marka) ostatnio tez miałem czekać 3 miesiące, a przyszły po 3 tygodniach, więc nie ma co demonizować, tylko wierzyć że się uda szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav3nlord Napisano 3 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2017 Arex -skoro w monkach 915 - które są jednak dłuższe i szersze niż hiro przy tej samej rozmiarówce czujesz się niekomfortowo myśle ze pół rozmiaru większe hiro nie załatwi sprawy. Mam w monkach na 915 rozmiar 42 - idealnie na styk, choć początki były ciężkie - w meerminie nie dałem rady w 42 oraz 42,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 Dla doświadczonych. Mam yanko 7.5 jaki rozmiar w takim razie w meermin, chodzi o ten model https://www.meermin.es/en/10137525500000te-50-101375-cigar-shell-cordovan-e-cigar.html?utm_source=Meermin+Customers&utm_campaign=e69b243763-EMAIL_CAMPAIGN_2017_05_04&utm_medium=email&utm_term=0_2d6376ec9a-e69b243763-200017369&mc_cid=e69b243763&mc_eid=08e297358c 8 a może 8,5 ? a może taki sam jak w yanko 7.5 Stopa moja to 27.2 cm tęgość E normalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 8 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2017 Panowie może ktoś się orientuje jak wygląda kopyto New Ray względem Hiro? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ell Napisano 8 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 8 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2017 To ja jeszcze wrzucę opis słowny HIRO: Our classic round last, which has a medium fitting. A very well proportioned & straight last which fits greatly oxford, boots & monk styles. Fits True to UK size & features a UK E Medium fitting. Slightly wider heel with a regular instep. One of our most demanded lasts. OLFE: A longer, almond toed asymmetrically shaped last, that features a lower profile on the toe area, featuring a regular UK E (medium) fitting & a low instep. The shape of that last is something special & is also very popular among our customers. ELTON: Our contemporary, slightly longer, soft chiseled square toe last, with a regular UK E (medium) fitting & a slightly narrow heel & higher instep. RON: It is a classic round loafer last. Slightly narrow across the vamp & toe areas. Featuring a regular UK E (medium) fitting & a low instep. RUI: Our voluminous classic rounded toe last. Medium/wide fitting. A great last to base our heavier shoes & boots on, with double soles and sky welts like longwings, plain toe Bluchers or chukkas. A bit wider on across the vamp and toe areas. BOB: A pronounced contour rounded toe loafers last. Medium fitting UK E (Medium fitting). Used on our classic & elegant penny loafers. PARK: Our squared toe last. UK E Medium fitting (On the narrow side). A sleek, elongated last, that features a very narrow heel & high instep. NEW REY: Our narrower and longer last. Narrow fitting (UK D). A very sleek and elongated last, mostly used to produce dressy oxfords & monks. Elegant and contemporary last. (It is recommended to size up half size). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klient Napisano 23 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2017 Finalizuje zakup monków na kpycie hiro. Od moich ostatnich zakupów w Meermin minęły już ponad 2 lata i widzę, że trochę się tam pozmieniało. Stąd pytanie - czy wymiar podany jako "foot lenght" to długość wkładki do której powinienem doliczyć jeszcze ok. 0,5 cm luzu, czy może jest to długość stopy wg której mam wybierać rozmiar (bez zapasu) ? Czyli przykładowo: długość mojej stopy 283 mm, foot lenght dla rozmiaru 9,5 - 283,5 mm, powinienem wziąć 9,5, czy większy, żeby był zapas ? przejrzałem wątek, ale nie mogę się doszukać jasnej odpowiedzi, z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateush^ Napisano 4 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2017 Przyszły do mnie moje pierwsze lepsze buty, Meermin Hiro 101198 Uk 11,5. Niestety są za duże. Stopa ma długość 30cm i mam wrażenie że z 1 cm luzu jest. Na szerokość też jest luz, przyszwa się schodzi bez problemu, nawet jest zapas. Teraz nie wiem czy brać UK 11 czy może nawet 10,5 ? może ktoś pomoże. Sklep narazie się nie odzywa po prośbie o pomoc. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi