Sekret Napisano 16 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2014 Podzieliłem się swoją opinią po przeczytaniu wątku, którą należy traktować jako docenienie informacji jakie wnieśli do postu inni forumowicze opisujący swoje doświadczenia, co miało wpływ na odstąpienie od zakupu przez moją osobę. Nie mam zamiaru zniechęcać innych osób do zakupu butów tej marki. Bezproblemowe zwroty sa oczywiście zaletą ale jednoczesnie nie ukrywajmy, jest to ich obowiązek, warto dodać, że "masówka" w rodzaju Zalando czy Answear ma w standardzie przesyłkę i zwrot za darmo (w zalando bez ograniczeń kwotowych, w answear od chyba 150zł), korzystałem kilkakrotnie i zwroty są całkowicie bezproblemowe i sprawnie przeprowadane. Ps jako ciekawostka dot obsługi. Zamówiłem Barkery w klasycznebuty.pl - wysyłka w 1 dzień po zapłacie, brak kosztów wysyłki i jeszcze dostałem w prezencie gratis w postaci środka do czyszczenia butów. Przed i po dokonaniu zamówienia świetny kontakt telefoniczny. Buty jeszcze nie dotarły więc nie moge się wypowiedziec, ale obsługa samego sklepu świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugi Napisano 16 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2014 Klasycznebuty.pl to i ja szczerze mogę polecić. Zamówiłem stamtąd moje Berwicki i kontakt, wysyłka, obsługa klienta rewelka. Niestety buty miały pewną wadę. Jeden but był co najmniej pół rozmiaru większy i tak jakby zupełnie nie od tej pary ( dłuższy, inne proporcje na podeszwie, większe ranty). Niestety szewc odkrył to dopiero po podzelowaniu ale, że ten większy but przypadał na moją większą stopę to tematu nie poruszałem i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceBear Napisano 23 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2014 Sklep outletowy z MEERMINami http://goodyearshoes.bigcartel.com/ nawet jest CORDOVAN http://goodyearshoes.bigcartel.com/product/meermin-mallorca-linea-maestro-handwelted-short-wing-shell-cordovan-7-5uk To nie jest oficjalna sprzedaż MEERMINa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 23 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2014 Sklep outletowy z MEERMINami http://goodyearshoes.bigcartel.com/ nawet jest CORDOVAN http://goodyearshoes.bigcartel.com/product/meermin-mallorca-linea-maestro-handwelted-short-wing-shell-cordovan-7-5uk To nie jest oficjalna sprzedaż MEERMINa. Dobre linki, dzieki! To jest ten sam sprzedawca co na ebayu? Ceny niemozliwe! Trzeba tylko obejrzec czemu to sa 'seconds', ale jesli m.in. dlatego ze maja obtarcie na wewnetrznej stronie piety to ja sie nie zastanwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceBear Napisano 23 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2014 Dobre linki, dzieki! To jest ten sam sprzedawca co na ebayu? Ceny niemozliwe! Trzeba tylko obejrzec czemu to sa 'seconds', ale jesli m.in. dlatego ze maja obtarcie na wewnetrznej stronie piety to ja sie nie zastanwiam Tak to ten sam. Ja zakupiłem jeszcze na ebayu u tego sprzedawcy 2 pary z wadami na zewnątrz ale uważam ze to kosmetyka. Jak przyjadą to zdam relację. Widzę też że nie wszystko co na ebayu jest na stronie i odwrotnie więc warto zajrzeć i tu i tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 23 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2014 Tak to ten sam. Ja zakupiłem jeszcze na ebayu u tego sprzedawcy 2 pary z wadami na zewnątrz ale uważam ze to kosmetyka. Jak przyjadą to zdam relację. Widzę też że nie wszystko co na ebayu jest na stronie i odwrotnie więc warto zajrzeć i tu i tam. Ok, bede zagladal w oba miejsca. Na pewno warte uwagi. Ceny niesamowite. A jak bylo z przesylka i kosztami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceBear Napisano 24 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2014 Ok, bede zagladal w oba miejsca. Na pewno warte uwagi. Ceny niesamowite. A jak bylo z przesylka i kosztami? Normalnie za jedną parę na aukcji 35$; ja za 2 zapłaciłem 55$. Mniej już nie chciał zejść. Nie wiem jak na stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugi Napisano 27 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2014 Panowie, co oznacza "3 1/8" na podeszwie meerminów ( gumowej)? Nie mogę nigdzie znaleźć na bucie rozmiaru a wydaje mi się, że buty są mniejsze od tych które dostałem za pierwszym razem. Mocno ten ich zamsz się rozchodzi? Buty są ciasne na całym przodzie ( od miejsca gdzie zaczyna się język) ale na długość są idealne. Rozejdą się? Mógłbym wziąć pół rozmiaru większe ale to są monki i nie wiem czy po rozejściu nie będą spadać EDIT: Znalazłem- rozmiar 8.5 czyli taki sam. Nie zmienia to faktu, że moim stopą wydają się mniejsze na szerokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 27 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2014 Panowie, co oznacza "3 1/8" na podeszwie meerminów ( gumowej)? Nie mogę nigdzie znaleźć na bucie rozmiaru a wydaje mi się, że buty są mniejsze od tych które dostałem za pierwszym razem. Mocno ten ich zamsz się rozchodzi? Buty są ciasne na całym przodzie ( od miejsca gdzie zaczyna się język) ale na długość są idealne. Rozejdą się? Mógłbym wziąć pół rozmiaru większe ale to są monki i nie wiem czy po rozejściu nie będą spadać EDIT: Znalazłem- rozmiar 8.5 czyli taki sam. Nie zmienia to faktu, że moim stopą wydają się mniejsze na szerokość Mam monki i rozeszly sie calkiem sporo. Musialem sobie dorobic jedna dodatkowa dziurke w paskach choc to zbyt wiele nie pomoglo bo maja elastyczne mocowanie. Bylo to jednak juz prawie 3 lata temu kiedy je zamawialem (9UK) a teraz nosze 8UK - oxfordy, wiec musze miec bardzo cienkie skarpety zeby nie czuc ucisku. Kolejnym razem chyba jednak poszedlbym w 8.5. Jako podsumowanie wydaje mi sie dla monkow bralbym rozmiar o 0.5 mniejszy niz normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugi Napisano 27 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2014 Dzięki, trochę mnie uspokoiłeś. Trzeba będzie zapewne przeboleć odciski i mocno rozchodzić Może nawet na większe prawidła na 2 doby wsadzę najpierw. Gdybym ja wziął 0,5 rozmiaru mniejsze niż to co obecnie noszę to bym się w nie nie wcisnął chyba. Dlatego rozmiar wziąłem taki jak zamawianych dotąd 2 par ( trzewiki Grenson Sharp i Berwick, tęgość G) mając na uwadze węższe kopyto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spongez Napisano 28 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2014 Przeglądajc podana stronę znalazłem takie oxfordy http://goodyearshoes.bigcartel.com/product/meermin-mallorca-classic-collect-goodyear-welted-cap-toe-oxford-5-eyelet-7-5uk Czy warto brać w takiej cenie? Przeglądając wątek widzę, że z rozmiarami też różnie bywa wiec czy dla długość stóp 260/266 mm oraz szerokości 100 uważacie, że będą pasowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacGinter Napisano 2 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Koledzy mogą podzielić się linkiem do tego sprzedawcy na ebay'u ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dante Napisano 2 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2014 http://www.ebay.com/sch/goodyearshoes/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from= Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceBear Napisano 3 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Zamówione na ebayu MEERMINy z drugiego gatunku dzisiaj dotarły. Przesyłka nadana w piątek 23 maja (po drodze 2 weekendy). W paczce 2 pudełka z butami (pakowanie zakładam jak w fabryce) oraz woreczki do przechowywania. Czarne derby nie są już chyba w aktualnej ofercie (przynajmniej nie mogę ich znaleźć na stronie producenta) ale wg opisu z aukcji są na kopycie RUI (ale nie jestem co do tego przekonany po przymierzeniu buta, ale o tym za chwilę) Mają skazę na prawym bucie w postaci delikatnego zadrapania. Jak dla mnie wada do zaakceptowania, zobaczymy jak będzie wyglądała po pierwszym kremowaniu i rozchodzeniu butów. Dodatkową rzeczą którą zauważyłem to nierówno przyszlifowana/docięta podeszwa na czubkach (widoczne na zdjęciu z góry) Pierwsze wrażenie. Mój standardowy rozmiar to 42 długość stopy to 266mm, szerokość 106mm po dopytaniu u producenta zalecili rozmiar 8UK (ale pytałem o HIRO) więc poszedłem w to co proponują. Buty są dosyć ciasne ale o dziwo tam gdzie stopa jest najszersza są całkiem wygodne natomiast ciaśniejsze są w miejscu gdzie od strony czubka zaczyna się szycie przyszwy. W takim razie to chyba nie jest RUI. To co wcześniej koledzy pisali o niskiej pięcie potwierdzam, wrażenie jest takie jakby pięta miała zaraz wyskoczyć. Po mocnym zawiązaniu wrażenie pozostaje ale but trzyma dobrze (nawet powiedział bym że w pięcie jest dość ciasno). Pierwsze zgięcie pokazało że symetrii to tu nie będzie Ogólnie ta para to dodatek do zakupu ale nie żałuję, zobaczymy jak będzie za jakiś czas. Druga para to model 101482 - TAN COUNTRY CALF na kopycie HIRO. Kolor tych butów jest przepiękny (zdjęcia tego nie oddają, nawet te producenta) Mają skazę na prawym bucie ( i to było widoczne na aukcji) ale do tego mają jeszcze drobne zadrapanie na czubku (uważam że po kremowaniu i paście to zniknie). Oprócz tego podeszwa jest również nierówna na czubkach oraz lewa przyszwa w prawym bucie jest jaśniejsza i praktycznie bez faktury. Zwrotów nie ma więc przeboleję. Pierwsze wrażenie (to moje pierwsze OXFORDy) przy wkładaniu myślałem że nic z tego ale jak włożyłem to byłem mile zaskoczony. Nie uciskają jak te czarne i mimo że to grubsza skóra niż tych czarnych to jest o wiele miększa. Na wstępie uważam że są wygodne ale zobaczymy po czasie. Po mocnym zawiązaniu mam spory klin ale jak wszyscy potwierdzają że się rozchodzą to mam nadzieję że się zmniejszy. Na lewym bucie przerwa jest większa ale nie wiem czy to but czy taka moja stopa. Pierwsze zgięcie zadowalające . Efekt pięty jest taki sam jak we wcześniej opisywanej parze. Ogólnie chciałem Monki w tej skórze i kolorze ale trafiły się OXFORDy i bardzo mi się podobają. Jak trochę w nich pochodzę to napiszę coś więcej. Nadmienię jeszcze że buty mierzyłem po pracy więc stopy pewnie trochę spuchnięte. Obie pary z przesyłką kosztowały nieco ponad 1000 zł więc ~500 zł za parę. W tej cenie uważam to za bardzo dobry zakup i z pierwszego wrażenia uważam że są lepsze od G&B. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacho Napisano 26 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2014 Jakieś 7 tygodni temu zamówiłem 2 pary butów w sklepie Meermina (loafersy i monki). Od ponad dwóch tygodni - na moje zapytania o termin wysyłki - dostaję informację, że nastąpi tuż tuż, już w najbliższych dniach... A rzekomo już jedna para miała być gotowa do wysyłki 4 tygodnie temu i miała zostać wysłana oddzielnie. Czy oni mają tak standardową praktykę przeciągania zamówienia i olewania klienta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 26 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2014 To nie olewanie, to standardowa hiszpańska maniana. Tydzień w tą, czy w tamtą... to dla nich żaden problem. Meermin i tak nie jest najgorszy w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 26 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2014 I tak nic nie pobije w tym względzie Nunes Correa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacho Napisano 26 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2014 No tak... Oby tylko przysłali to co zamówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 26 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2014 Poczytaj wątek Meermina na styleforum. 7tygodni czekania? Przegięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lug Napisano 5 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2014 Dzień dobry, zastanawiam się czy jest sens reklamować zamszowe buty z Meermina z taką wadą jak w załączeniu. Są to moje drugie buty z Meermina, ale pierwsze zamszowe. Na wstępie dodam, że buty są świetne (wygląd i wygoda, zaskakująco dziwnie miękka i gruba skóra). Na czubku jest jednak obtarcie - szeroka, kilkucentymetrowa kreska z widocznie wytartymi włoskami. Niestety trudno to uchwycić na zdjęciach. Pytanie brzmi: czy szczotka do zamszu zniweluje taką niedoskonałość? Pewnie kwalifikuje się to pod reklamację, ale prawda jest taka, że chętnie zacząłby użytkować te buty:) Wyjaśnię jednak, ze nie znam się wcale na zamszowych butach. Co zaś do czasu oczekiwania (nawiązując do powyższej dyskusji) - na pierwsze buty czekałem prawie dokładnie 2 miesiące, na te zamszowe czekałem około miesiąca (zamówienie 10 czerwca, w piątek odbiór przesyłki), przy czym akurat w tym zamówieniu kupiłem dwie pary butów (jedne już przysłano, a na drugie wciąż czekam). ŁG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 6 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2014 jesli chcesz w nich chodzić w 2015r. to możesz reklamować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 6 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2014 Ja bym sobie darowal reklamowanie. Stracisz tylko czas! Zamsz sie wyrowna pod wpywem szczotkowania i noszenia. Mialem podobny problem - Oxfordy zamszowe z Meermin- a. W dniu dzisiejszym prawie juz nie widac sladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 6 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2014 Napisz im że fachowcy zalecili kupienie szczotki i jakiś preparatów w cenie... Jak nie pasuje im to że musisz robić za "serwis gwarancyjny" odsyłasz im buty. Zapytaj się fachowców z multirenowacji, czym i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacho Napisano 7 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 No i w końcu, po 8 tygodniach, dotarły moje Meerminy: czarne double monki i brązowe loafersy. Buty szczęśliwie bez żadnej skazy. Są piękne! Jednakże mam wrażenie, że są masakrycznie wąskie. Mimo tego, że konsultant Meermina doradził mi wybór rozmiaru 43 (po przesłaniu im rozmiarów stopy), to po pierwszym założeniu nie czuję się komfortowo. Co gorsza, stopa ledwo się mieści Jest szansa, że się rozejdą i dopasują? Wolałbym się ich nie pozbywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perpetual Napisano 7 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 No i w końcu, po 8 tygodniach, dotarły moje Meerminy: czarne double monki i brązowe loafersy. Buty szczęśliwie bez żadnej skazy. Są piękne! Jednakże mam wrażenie, że są masakrycznie wąskie. Mimo tego, że konsultant Meermina doradził mi wybór rozmiaru 43 (po przesłaniu im rozmiarów stopy), to po pierwszym założeniu nie czuję się komfortowo. Co gorsza, stopa ledwo się mieści Jest szansa, że się rozejdą i dopasują? Wolałbym się ich nie pozbywać... Raczej bym nie liczyl na bardzo komfortowe dopasowanie/rozejscie zaczynajac od stanu gdy wyraznie mowisz, ze odczuwasz dyskomfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi