Vit Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 Olgierd podziwiam. Konstrukcja wydaje się lekka - ile waży całość? A tak OT - odkryłem parę lat temu enduro i od tamtej pory staram się unikać głównych tras. Do szosy zamierzam dokupić używaną kolarkę. Trochę pracy nad nią i będzie bajk:) Żeby nie było - mając na myśli wyścigówkę chodzi mi o model Speed 5 ze stajni Pashley: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 Dawno ich nie mierzyłem, acz Kobiałka (aka Papamobile) w zestawieniu z 2 hamulcami SLX oraz niewychudzanymi kołami i ogumieniem (miast pogoni za lekkością zawsze w głowie wyżej mam trwałość) ważyła nieco ponad 11 kg. Z jednym hamulcem Avid BB-7 powinno być nieco mniej (strzelam, że teraz może to ważyć jakieś 10,5 kg -- przy czym sama rama to prawie 2,5 kg). Stalinowa Pomarańczka (tak, moje rowerki mają swoje imiona to już inna kategoria wagowa, no ale nie dość, że to 29er, to jeszcze z przodu naszło mnie na montowanie węża boa zamiast opony; Continental X-King w wersji zwijanej i rozmiarze 29/2.4 to prawie 800 g, ale umówmy się, że coś jednak musi dawać minimum komfortu na wertepach. Razem będzie tego jakieś 12,5 kg. Tak czy inaczej nie da się ukryć, że steel is real, ale na cruisera w życiu bym się nie dał namówić. One fajnie wyglądają na zdjęciach, ale wszystko mnie boli już od samego dłuższego patrzenia BTW, żeby było też troszkę "dżentelmeńsko" i "starodawnie" -- jakiś czas temu rzuciło mi się w oczy ciekawe zdanie Borisa Johnsona, który miał powiedzieć, że jako konserwatysta chciałby, żeby w którymś tam momencie choćby 20% londyńskiego ruchu miejskiego odbywało się na rowerach, bo sto lat temu w Londynie też więcej ludzi jeździło na wielocypedach, niż automobilami -- i było dobrze.No ale to jest gość, który codziennie do roboty pedałuje rowerem; ba, nawet podczas odwiedzin na No. 10 przypina rower do płotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCsel Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 Bardzo ładne te rowery, w sam raz na coffee brake ride:) Jako ze temat jest mi bliski postanowiłem pokazać swój rower. Choć nie tak "klasyczny" jak rowery powyżej. Rama LOOK wykonana z carbonu Kola w zależności od konkurencji, tutaj mavic comete track Kierownica do startu na 1km ze startu zatrzymanego Zdjęcie zrobione podczas Mistrzostw Europy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 Super MCsel. Napęd klasyczny Ja mam blisko na tor, w końcu w Pruszkowie mieszkam: w Żyrardowie też fajnie, tylko ciężki klimat: Pierwszym rowerem był Spec: Później zamieniłem się z kolegą na fixa: i spodobało mi się, kupiłem ramę Concorde: i następnego Concorda, szosę na columbusie SLX: Niestety ostatnio mało jeżdzę i jeden na balkonie niszczeje, a drugi w piwnicy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 Skoro pokazujemy to i ja wrzucę mojego złomka. To któryś z kolei i obecnie ostatni sprzęt. Zbudowany na bazie Jamis XLT 3.0 z ulepszeniem w formie avid juicy 7, pełny xtr, selle italia xlr, na crossmaxach. Na zdjęciu jeszcze z poprzednim forkiem, obecnie też lisek. Proszę się nie śmiać, to konfiguracja sprzed 8 lat:) Dla wprawnego oka, sztyca zastępcza bo poprzednia się złamała. Waga 10,5kg. ale dzięki niemu stałem też 8 lat temu na pudle w MP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 Panowie Moderatorzy, może by tak połączyć te dwa tematy?http://forum.butwbutonierce.pl/topic/969-rowery-i-masy-krytyczne/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 Służę Panu Forumowiczowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Ja latam na takim holenderku : Uploaded with ImageShack.us a od czasu do czasu na takim wynalazku : Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Fajny ten wynalazek ma to jakąś nazwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Tak, hulajnoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheilon Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Tutaj moja hulajnoga: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Od kilku lat obserwuję znaczny wzrost liczby rowerzystów na ulicach Wrocławia, także jesienią jest ich sporo, to wynik bardzo konsekwentnej polityki władz miasta tworzącej ścieżki rowerowe i kontr-pasy a także śluzy rowerowe w każdym możliwym miejscu. Sam często do pracy dojeżdzam rowerem a liczba studentów na rowerach przyprawia o zawrót głowy, tylko trzymać kciuki. PS. sam uważam że to niezwykle niekulturalnie dzwonić dzwonkiem na przechodniów jadąc chodnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Nie spodziewałem się że na forum tylu bikerów Przygotowuję się mazovia mtb i dziś zrobiłem z moimi nowymi kompanami ciężki trening na dystansie giga (leże i umieram). Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 3 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2013 Osiągnięcia niektórych użytkowników forum robią wrażenie - gratuluję. Wszystkich bikerów zainteresowanych tematem zapraszam na Cyklokarpaty 2014. Sezon trzynastki już zamknięty, więc jest czas na szlifowanie formy na kolejny sezon. Przygotujcie trenażery i inne sprzęty. Mam nadzieję, że zobaczymy się na trasie: http://cyklokarpaty.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 4 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2013 hmm, mam kłopotliwe pytanie.. jak wklejać grafiki/zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2013 Jak piszesz posta, na dole z prawej masz guzik więcej opcji. Możesz wtedy przy pisaniu załączać pliki na dole z lewej strony. Tylko zmniejsz je wcześniej np na 800x600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Co tak cicho w temacie? Sezon trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 ba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Na Górnym Śląsku też wiedzą co to "ostre" Poszedłem do komisu kupiłem za 40zł rower i zaczęło się... szlifowanie, malowanie, lakierowanie, przerabianie Tutaj jeszcze zdjęcie bez użytkowych pedałów. Te założyłem bo nie mogłem się doczekać kiedy dosiąde rumaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Co tak cicho w temacie? Sezon trwa U mnie nie ma tyle śniegu. W ogóle nie ma śniegu. Właściwie to tylko w piątek do pracy miałem sposobność przejechać się do roboty po lodzie (i z bocznym wiatrem). BTW jak na śnieg to tylko fat-bajkiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 To mój sport:) już niedługo przetestuję nowe amortyzatory R2C2 rock shox w mojej Konie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Widzę, że są tutaj również zwolennicy mocniejszych wrażeń. Bardzo miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebo.PL Napisano 11 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2013 W Szwecji, jest dużo więcej rowerzystów... więcej ścieżek. Ale też oni, pedałując na 2 kółkach - nie wpychają się na jezdnię między samochody. Po prostu, tu tam gdzie nie ma dedykowanej ścieżki, jeździ się rowerem po chodniku. Nie wiem kto wymyślił, by w Polsce tego zakazać (pomijając już nawet brak dróg rowerowych i ich nieprzemyślane położenie, tam gdzie są). A tak swoją drogą: Czy elegancki mężczyzna idąc na rower powinien ubrać marynarkę? Nie - powinien ubrać porządny strój rowerowy w stonowanych kolorach, ale z dyskretnie umieszczonymi jasnymi odblaskami, tak by go było widać z daleka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 11 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2013 No, popatrz @Sebo.PL, jaki ze mnie abderyta... w takim razie będę chował marynarkę i zakładał jak już zejdę z roweru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi