kamil Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 Zakład Brunona Kamińskiego specjalizował się kiedyś w obuwiu damskim, więc know-how o bezszwowych lotnikach nie pod tym adresem. i z tego co widzę – dalej tak jest. Swoje zamówienie realizuję u JK trochę pod wpływem Immune, a trochę dlatego, że BK w pierwszym trzech miesiącach tego roku nie znalazł skóry na buty dla mnie. I to co na pewno cenię u JK – to zdolność przyznania się do błędu i chęć nauki u, było nie było, uznanego szewca. Jeżeli mogę publicznie zapytać - czy nie jesteś do końca zadowolony z bezszwowych lotników od TJ? Czy sprawdzasz po kolei Kielmana, Januszkiewicza, Kamińskiego, a teraz Kurkusa w poszukiwaniu optimum? To chyba nieporozumienie - TJ nie uszyl nikomu bezszwowych lotnikow, a przynajmniej do niedawna odmawial takiego zlecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 22 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 oczywiście – TJ odmówił (choć wcale nie ostatecznie) uszycia bezszwowych lotników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 Mam ten sam problem z lotnikami od Kurkusa. Jakość skóry bardzo dobra. Kształt kopyta też bardzo udany, ale dopasowanie... słabe. Już 2 razy rozbijałem i nic. Będę pewnie musiał znowu powtórzyć, ale już przestałem wierzyć, że te buty mogą być wygodne. Ja tez, jak juz tu kilka razy pisalem, bylem bardzo zadowolony z jakosci uzytej przez BK skory cholewkowej i bardzo niezadowolony z dopasowania (buty po dwoch rozbijaniach sa tak niewygodne, ze w ogole przestalem w nich chodzic) oraz z bardzo niskiej jakosci kruponu, ktory sciera sie jak papier. Mozna sie tez zastanawiac, w jakich warunkach w warsztacie BK przechowywane sa materialy (futrowka, podpodeszwa i in.), skoro w butach co najmniej dwoch nie majacych problemow z higiena stop uzytkownikow tego forum pojawil sie osad przypominajacy wygladem plesn. I tylko z butami od BK te osoby odnotowaly taki problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 To chyba nieporozumienie - TJ nie uszyl nikomu bezszwowych lotnikow, a przynajmniej do niedawna odmawial takiego zlecenia. Oczywiście, że to nieporozumienie. Zamiast TJ, winno być JK. A czy u Pana Wielądka ktoś dopytywał się o możliwość zamówienia bezszwowych lotników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 22 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 na razie nie ma szansy – ostatnio rozmawiałem z Wielądkiem na ten temat na początku września, poprzednio – w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 czy ktores z tych butów są bezszwowe? http://www.markowski-chausseur.fr/pol-f ... 25-fr.html w jaki sposob sprawdzac w roznych sklepach czy lotniki sa ze szwem z tyłu czy bez szwu. Zdjecia są z reguły tak zrobione, żeby ewentualnego szwu nie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 Przeczytaj poniższy wpis Macaroniego: http://macaronitomato.natemat.pl/15619,lot-sikory-czyli-w-poszukiwaniu-swietego-graala Krótko mówiąc, nie znajdziesz bezszwowych lotników w sklepie (a jak znajdziesz, daj namiar ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 2 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2013 podejście drugie, dzień pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2013 Kto będzie wykonawcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 2 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2013 BK, a ten dzień pierwszy, to małe oszustwo nad kopytem prace trwały tak od października/listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 2 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2013 - a jaka skóra będzie zastosowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 2 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2013 rudy (lisi) cielak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 10 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2013 Szewc toczy barwne opowieści, rozdaje wizytówki z tradycją od pokoleń, kopyto zostało wystrugane, skóra wybrana a o efektach ni słychu, ni widu. Czy projekt się zmaterializował? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2013 To ten szewc z czarnej listy lub jak kto woli pierwszy rzemieslnik z czerwona kartka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 To ten szewc z czarnej listy lub jak kto woli pierwszy rzemieslnik z czerwona kartka? Moja kartka nie ma w tym temacie nic do rzeczy, bo to nie moje zamówienie. Po prostu jestem ciekaw czy bezszwowe lotniki dobrze się noszą czy tylko wyglądają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 15 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2013 W temacie cisza, więc zamieszczam zdjęcie bezszwowych lotników od Kielmana, wykonanych na smukłym kopycie ze specjalnej skóry przeznaczonej do ręcznego barwienia dopiero po zakończeniu prac szewskich, przez co każda para butów jest absolutnie niepowtarzalna. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 15 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2013 W temacie cisza, więc zamieszczam zdjęcie bezszwowych lotników od Kielmana, wykonanych na smukłym kopycie ze specjalnej skóry przeznaczonej do ręcznego barwienia dopiero po zakończeniu prac szewskich, przez co każda para butów jest absolutnie niepowtarzalna. Lotniki_Kielman.jpg To podejście zakładu do lotników jest o wiele bardziej udane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 21 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2013 Kielman, Kamiński i Kurkus (work still in progress ) porwali się w Warszawie na bezszwowe lotniki. Ciekaw jestem czy Pan Jacek Okułowicz z Białegostoku podjąłby się takiego zlecenia? Dla porównania tegoroczny przykład "one-piece beauty" z wideńskiej pracowni Alexandru Maftei. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 21 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2013 Jeszcze raz Maftei z podwójnym, kontrastującym przeszyciem tyrolskim. Która para ładniejsza? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 21 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2013 Trudny wybór, biorę obie W przypadku jednego z trzech wymienionych szewców rzemieślników, bezszwowe lotniki zaczynają mi się powoli kojarzyć z potworem z Loch Ness... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 5 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2013 Maftei często chlubi się kolejnymi, udanymi realizacjami zamówień na bezszwowe lotniki: na zdjęciach poniżej z ciemnobrązowego boksu (Box Calf). Na uwagę oprócz taliowania zasługuje piękny obcas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 5 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2013 piękne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 5 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2013 Slamacek, jak tam Twoje bezszwowe lotniki od Kamińskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 20 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2013 Kielman ogłosił dzisiaj pierwszą część tutorialu na temat procesu powstawania lotników bezszwowych na fb: https://www.facebook.com/#!/jk.kielman Pozostali panowie BK i JK nie wyszli z fazy testów? Nadzieja pozostaje wciąż w namówieniu TJ do projektu, dostarczając włoską, rozciągliwą skórę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2013 Kielman ogłosił dzisiaj pierwszą część tutorialu na temat procesu powstawania lotników bezszwowych na fb: https://www.facebook.com/#!/jk.kielman Pozostali panowie BK i JK nie wyszli z fazy testów? Nadzieja pozostaje wciąż w namówieniu TJ do projektu, dostarczając włoską, rozciągliwą skórę. Kielman.jpg Ale przecież JK zrobił te lotniki Kamilowi long time ago... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi