Krzysztof G Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 Wielki shoe wymianę spodów z szyciem storm welted wycenił na "ok. 1000 zł" Tak więc jest problem z wymianą spodów w Polsce ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betsy Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 u Kielmana wymieniałem 3 razy (2x buty nie-Kielmana), i koszt wynosił 350/400 i 500 PLN. 500 było za podwójną podeszwę i lekką renowację góry. FYI - Kielman nie wstawia żabek w podeszwę, przynajmniej mnie przekonywali z kwadrans żeby tego nie robić 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BobiRed Napisano 24 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2021 U Kielmana wymieniałem raz za 650 pln w church-ach . W barkerach Szewc24 wymienił mi podeszwę za 200 pln . Ostatnio zakotwiczyłem u szewca "Pod Pantoflem" w Pruszkowie . U niego nie wymieniałem podeszwy ,tylko zrobił mi skórzane zelówki z czego jestem bardzo zadowolony. Też brałbym go pod rozwagę przy wymianie podeszw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2021 Kiedyś TJ robił mi pół wymianę - czyli wymienił krupon do glanka i przeszył całość prawilnie z pasem. To na pewno wystarczy w większości przypadków, nie wiem czy się praktykuje taką prostszą naprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 24 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2021 18 godzin temu, betsy napisał: FYI - Kielman nie wstawia żabek w podeszwę, przynajmniej mnie przekonywali z kwadrans żeby tego nie robić Mnie też nie chciał zamontować w nowych argumentując możliwością uszkodzenia szwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betsy Napisano 24 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2021 Ciekawe. A Vass jak to rozwiązuje? szew jest inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2021 Nie jest inny. Tu fajny artykuł o żabkach. https://theshoesnobblog.com/the-importance-of-toe-taps/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 25 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2021 Ech Ci blogierzy - raz artykuł o konieczności stosowania żabek, a raz pisanie, że ścieranie się czubków jest sprawą normalną i nie ma co robić z tego dramatu Komu wierzyć? Jak żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 25 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2021 Ścieranie się czubków jest sprawą honoru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betsy Napisano 25 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2021 dzięki @eye_lip, ciekawe. Czyli Kielmany marudzili ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 15 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2021 Szukam zakładu, który wykona w przyszwie dodatkowe dziurki na sznurowadła. Hoża w takich sprawach odsyła gdzieś na Ursynów - dla mnie za daleko aby wyrobić się w godzinach pracy zakładu. Coś w Centrum, obubrzeżna północ Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 15 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2021 Polecam Wielkiego Shoe. Btw niby kolejna duperelka, a nikt nie chce się podjąć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 20 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2022 Czy znacie szewca w Warszawie, oprócz Wielki Shoe, który jest w stanie wymienić podeszwę w bucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frans Napisano 10 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2022 Pozwolę sobie na lekki offtop - czy któryś z warszawskich szewców może dla mnie wykonać wkładki do butów? Oczywiście już na podstawie już istniejących. Sprawa jest prosta - kawałek dobrej skóry, pod to płat korka i to wszystko. Niby oczywiste, ale w internecie nie znalazłem żadnych godnie wyglądających gotowców. Może ktoś takich rzeczy podejmuje się w okolicy? Szkoda nie zapytać, a ciekawość mnie zżera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2022 Sam to zrobisz, wystarczy kawałek juchtu kupić I wyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubedes Napisano 15 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2022 W dniu 20.03.2022 o 08:22, torunianin napisał: Czy znacie szewca w Warszawie, oprócz Wielki Shoe, który jest w stanie wymienić podeszwę w bucie? Podbiję, z podobnym pytaniem. Gdzie poza WS wymienię startą już podeszwę Dainite w trzewikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 15 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2022 Ja wymieniałem podeszwę commando (wyrównanie podeszwy i naklejona nowa zelowka. Wszycie nowej podeszwy tylko Warszawa i cena od 1 tys. natomiast zelowki 100 pln) https://www.facebook.com/dobryszewc *trzeba dzwonić, na fb zablokowana komunikacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubedes Napisano 16 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2022 Link prowadzi do szewca w Piekarach... A cena 1 tyś PLN to 2x tyle co u WS na miejscu w W-wie 🙄 Niemniej dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 27 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2022 Pytanie okołoszewskie - czy możecie polecić jakiegoś kaletnika w Warszawie? Potrzebuje wszyć nowy suwak do leciwej torby Barona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 27 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2022 37 minut temu, michal. napisał: Pytanie okołoszewskie - czy możecie polecić jakiegoś kaletnika w Warszawie? Potrzebuje wszyć nowy suwak do leciwej torby Barona. Michalik Janusz, Słowackiego 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi