waski Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Grenadyna, ale z czasów prehistorycznych (The tie bar). A rękawiczki irchowe z sarny od Pana Jamrozińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Świetny kaszkiet waski! I wcale nie piszę tak, ponieważ mam dokładnie ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Po wczorajszym Polkapie, dziś czas na kaszkiet od Tomka Milera. Kaszkiet ładny, ale wróciłbym jednak do kapelusza. Świetnie dobrany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Krystianie, Twoja fedora to model 53153 ze standardowym rondem? Pytam, bo mam ten model ale rondo u mnie jest znacznie większe - przynajmniej optycznie A kapelusz faktycznie dobrze dobrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 To jest model Duplex, przypomina trochę trillby, szerokość ronda niecałe 5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Szkoda, że już niedostępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Jeżeli jesteś z Warszawy, podjedź do MODO. Mają sporo Duplexów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 7 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2016 Byłem w MODO dziś. Jeśli chodzi o Duplex, mogę potwierdzić, że jest dobry wybór kolorów (czerń, brąz, rdzawy brąz, zieleń, beż) i rozmiarów (ja noszę 61). W ogóle Duplex to rewelacyjny model! Zawsze wyglądałem jak muchomor w fedorze z wielkim rondem, a tu wąskie rondo (4,5-5cm) robi swoje. Polecam.Też spory wybór bardziej sportowych kapeluszy (moje skojarzenie to Crocodile Dundee) i fedory z nieco szerszym rondem (Dagmar).Cena Duplexów 150 zł. Florentino i Dagmary więcej, chyba po 200 zl. Kapelusze Pierre Cardin dwa razy tyle, ale zgadzam się z Waskim, że te z Polkapu ładniejsze. Jeżeli jesteś z Warszawy, podjedź do MODO. Mają sporo Duplexów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 MS&S 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Nie za duży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Nie, tylko ręce zbyt krótkie do sefie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachu Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Kaszkiet patchwork Harris Tweed 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Sterkowski? Oglądałem je, dla mnie zbyt kolorowe, ale w zestawie z szalikiem się bronią. Krój jest ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachu Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Sterkowski? Oglądałem je, dla mnie zbyt kolorowe, ale w zestawie z szalikiem się bronią. Krój jest ładny. Dziękuje za miłe słowa. To nie Sterkowski, a firma Kaszkietami z Częstochowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Mam kaszkiet od Kaszkietu w brązową jodełkę (myślałem, że to jakaś taka efemeryda, a tu proszę Dzięki @Wachu za "namiar"), zakupiony bodaj cztery czy pięć lat temu w Tesco. Wizualnie ot, zgrabny acz przeciętny kaszkiet, ale za to bardzo solidnie wykonany - używałem i używam go baaaardzo intensywnie, w każdych warunkach pogodowych i choć widać po nim zmęczenie, to nie na tyle, żeby szedł na emeryturę. Za tę cenę - naprawdę warto było (i oby - jest nadal), zwłaszcza że to 100% wełna (podszewka budzi wątpliwości). Jedno ale, to to, że metka jest, niestety, na zwenątrz :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachu Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 W czym panie na Pragie? Cyklistówka mocno kojarzy mi sie z Warszawą. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Świetny, mam bardzo podobny. Czy to Sterkowski? Sterkowski ma nawet w środku syrenkę warszawską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Świetny, mam bardzo podobny. Czy to Sterkowski? Sterkowski ma nawet w środku syrenkę warszawską. Dziękuje. To dzieło Zaręby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 MS&S 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 głęboko siedzi, wiatr go nie zwieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 MS&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Polkap 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Nuda i monotonia w oczekiwaniu na owoce forumowego projektu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Krystian, widać na kim się wzorujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi