lisciofcb Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Niestety, wybór na mój wzrost czyli 197 cm, jak zazwyczaj - żałosny. Żeby jeszcze w tych koszulach rękawy nie były za krótkie, to można by się zmusić do 3 sztuk, ale niestety koszule Wółczanki/Lamberta rękawy odpowiednie mają gdzieś w 1-2 sztukach na 20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goblinn Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Też jestem tego wzrostu i faktycznie niektóre Wólczanki RED to nieporozumienie, ale Lamberty jeszcze mi się nie zdarzyły za krótkie. EDIT: małe sprostowanie - teraz do mnie dotarło, że nie mam tyle wzrostu, tylko ok. 190 cm. Przemęczenie robi swoje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 No ja nie dość, że wzrost ponadprzeciętny, co aż nazbyt często doskwiera mi podczas zakupów, bo w Polsce to wiele firm podchodzi do sprawy tak, jakby mieszkały w tym kraju osoby tylko poniżej 190 cm, kupić spodnie czy koszulę to nie lada wyczyn, niestety. A oprócz wspomnianego wzrostu, mam dość długie ręce i tu zaczynają się schody ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Panowie łączę się w bólu. 196 cm. Na dodatek jak już się coś znajdzie w naszych rozmiarach to zwykle bez fantazji. Wymieniajmy się zatem informacjami. Pozdrawiam! Wiktor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Ja zamówiłem, już nieco w akcie desperacji, 3 koszule z Willsoora. Mają tam zakładkę z koszulami Extra-Long na wzrost 198-204, co prawda zamówiłem w tym rozmiarze tylko 1 sztukę bo wybór bardzo ograniczony, ale będę miał możliwość sprawdzenia 2 sztuk w rozmiarze 188-194 (jedna z mankietem na spinki, druga na guziki).Jeśli chodzi o koszule na wzrost 188-194, to chyba jak do tej pory najlepiej wypadają rękawy w przypadku marki Bytom (kołnierz 42, sylwetka klasyczna). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 I znowu wyścig rozpoczęty http://www.wolczanka.com.pl/s,happy-hours-3-za-199 Chyba ciężko przędą w tym sezonie. Sądzę, że kwestią czasu jest jak pójdą w kierunku modelu biznesowego TM Lewin czy CT, a więc niekończące się promocje i sprzedaż pakietami po 3-4 sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 TK Maxx Kraków Bonarka 1) Marynarki - Ballantyne wełniane grafitowe i granatowe 48-52 2) Bosmanki - Ballantyne granatowe 48-52 3) Bosmanki - na metce wewnątrz widziałem nazwę Ralph Lauren, ale metka główna była inna. Nie miałem czasu tego "ogarnąć". zielone XS-S (46?-48?) wełna 80% 20% poliamid Na ceny marynarek nie patrzyłem, a bosmanki kosztowały ok. 600 złotych z tego co zdołałem zapamiętać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 To są koszule z ubiegłych sezonów więc to są resztki i chcą sie ich pozbyć :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Lamberty dla mnie były zwykle ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Mam 192 cm wzrostu i rekawy Lamberta też są dobrze dopasowane. Wczoraj zamówiłem od razu gdy dostałem info na telefon o wyprzedaży Wólczanki. Kilka godzin później rozmiary były już mocno przetrzebione. Czekam aż będzie happy hours gdzie będzie wyprzedaż na 3 płaszcze, lub 3 garnitury w cenie 499 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Też jestem tego wzrostu i faktycznie niektóre Wólczanki RED to nieporozumienie, ale Lamberty jeszcze mi się nie zdarzyły za krótkie. Jeśli RED, to Vistula, nie Wólczanka a poza tym się zgadza -- faktycznie nieporozumienie do sześcianu, tj. krój raczej dla zabiedzonego gimnazjalisty (wiem, bo mam taką koszulę, mieszczę się, bom szczupły (180 cm // 72 kg) ale ani wygodne, ani ładne to-to nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Jeśli RED, to Vistula, nie Wólczanka a poza tym się zgadza -- faktycznie nieporozumienie do sześcianu, tj. krój raczej dla zabiedzonego gimnazjalisty (wiem, bo mam taką koszulę, mieszczę się, bom szczupły (180 cm // 72 kg) ale ani wygodne, ani ładne to-to nie jest. Chciałbym dodać że są również koszule casual Wólczanki które mają tak jak RED w Vistuli czerwoną metkę na karczku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goblinn Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Chciałbym dodać że są również koszule casual Wólczanki które mają tak jak RED w Vistuli czerwoną metkę na karczku. I to właśnie autor miał na myśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Darmowa wysyłka na http://www.carminashoemaker.com przy zamówieniach powyżej 250 euro. Oferta akutalna do końca roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bluetake Napisano 13 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 tkmaxx poznań - sporo fajnych marynerek w tym tombolini flying za 400:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 W sklepie Wólczanki wyprzedaż skarpet - dowolne 4 pary za 39,9 zł. Kilka fajnych wzorów (paski, romby, kolory) i całkiem niezły skład (sporo jest z czystej bawełny, bez dodatków syntetycznych, a niebieskie skarpety Lamberta są wykonane z mieszanki jedwabiu z poliamidem). Z tych, które już użytkuję mogę polecić te pasiaste z bawełny merceryzowanej. Materiał jest gruby i porządnej jakości. Ściągacz dobrze trzyma i skarpety nie zsuwają się w trakcie chodzenia (co mnie nieodmiennie wkurza w bawełnianych skarpetach z Calzedonii). EDIT Dopiero teraz zauważyłem, że przy większości pozycji jest dopisek "wkrótce dostępny" W każdym razie ja swoje kupowałem (też w ramach tej promocji) bezpośrednio w salonie Wólczanki w Zielonej Górze. Podejrzewam, że w innych miastach też już powinny być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Ta promocja jest w Wólczance od dawna. Czasami na zmianę z inną ukierunkowaną na koszule, ale zaraz potem wraca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Dobrze wiedzieć Skarpety jak na tą cenę są całkiem porządne - w każdym razie lepsze od tych bawełnianych z Calezdonii. A żeby było na temat - Herring daje 10% rabat na nieprzecenioną kolekcję. Ważność do końca października. Kod: HS1013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Jeśli jesteśmy już przy skarpetkach, to niedawno odkryłem polską firmę, która (chyba) zainspirowała się Happy Socks www.sokksy.pl - na chwilę obecną, mają promocję dot. wysyłki (zakup min.50zł, wysyłka darmowa). Zakupiłem u nich 4 pary, z czego już dwie są po użyciu - nic do zarzucenia. Na uwagę zasługuje staranne opakowanie przesyłki (firmowe pudełeczko). Jedyny mankament, to brak opcji płatności online na stronie. przykładowy egzemplarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Wzory z Sokksów mi się nie podobają. Warta uwagi jest jeszcze firma Nanushki.pl z ponad 30 kolorami skarpet w cenie 9,50 (darmowa przesyłka przy zamówieniu od 7 par wzwyż). Jakościowo nie najgorzej, tylko niestety nie są bardzo długie (chociaż na zdjęciu Sokksy też zdają się długością nie grzeszyć). No i do każdego zamówienia dodają paczuszkę żelków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Myślę, że żelki wygrywają. Co do długości Sokksów jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Skoro już mowa o polskich firmach, to ostatnio odkryłem coś takiego: http://pan-krok.pl/ Testuję właśnie Bzykającą pszczółkę i Chorwacką plażę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Domieszka poliestru chyba całkowicie deprecjonuje te skarpety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 hmm z tego co widzę w sieci, to Happy Socks mają analogiczny skład może ktoś z posiadaczy potwierdzi lub zdementuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2013 Kiedyś jak patrzyłem to Happy Socks były częściowo z poliamidu, a nie poliesteru, a to spora różnica. (mówiłem o ofercie http://pan-krok.pl) Wszystkie skarpety z jakimi się spotkałem, które miały w składzie poliester, były bardzo nieprzyjemne w dotyku, a stopa od razu się w nich pociła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi