Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety, wybór na mój wzrost czyli 197 cm, jak zazwyczaj - żałosny. Żeby jeszcze w tych koszulach rękawy nie były za krótkie, to można by się zmusić do 3 sztuk, ale niestety koszule Wółczanki/Lamberta rękawy odpowiednie mają gdzieś w 1-2 sztukach na 20.

Opublikowano

Też jestem tego wzrostu i faktycznie niektóre Wólczanki RED to nieporozumienie, ale Lamberty jeszcze mi się nie zdarzyły za krótkie.

EDIT: małe sprostowanie - teraz do mnie dotarło, że nie mam tyle wzrostu, tylko ok. 190 cm. Przemęczenie robi swoje..

Opublikowano

No ja nie dość, że wzrost ponadprzeciętny, co aż nazbyt często doskwiera mi podczas zakupów, bo w Polsce to wiele firm podchodzi do sprawy tak, jakby mieszkały w tym kraju osoby tylko poniżej 190 cm, kupić spodnie czy koszulę to nie lada wyczyn, niestety. A oprócz wspomnianego wzrostu, mam dość długie ręce i tu zaczynają się schody ...

Opublikowano

Ja zamówiłem, już nieco w akcie desperacji, 3 koszule z Willsoora. Mają tam zakładkę z koszulami Extra-Long na wzrost 198-204, co prawda zamówiłem w tym rozmiarze tylko 1 sztukę bo wybór bardzo ograniczony, ale będę miał możliwość sprawdzenia 2 sztuk w rozmiarze 188-194 (jedna z mankietem na spinki, druga na guziki).
Jeśli chodzi o koszule na wzrost 188-194, to chyba jak do tej pory najlepiej wypadają rękawy w przypadku marki Bytom (kołnierz 42, sylwetka klasyczna).

Opublikowano

TK Maxx Kraków Bonarka

1) Marynarki - Ballantyne

wełniane grafitowe i granatowe 48-52

2) Bosmanki - Ballantyne

granatowe 48-52

3) Bosmanki - na metce wewnątrz widziałem nazwę Ralph Lauren, ale metka główna była inna. Nie miałem czasu tego "ogarnąć".

zielone XS-S (46?-48?) wełna 80% 20% poliamid

Na ceny marynarek nie patrzyłem, a bosmanki kosztowały ok. 600 złotych z tego co zdołałem zapamiętać

Opublikowano

Mam 192 cm wzrostu i rekawy Lamberta też są dobrze dopasowane.

Wczoraj zamówiłem od razu gdy dostałem info na telefon o wyprzedaży Wólczanki. Kilka godzin później rozmiary były już mocno przetrzebione.

Czekam aż będzie happy hours gdzie będzie wyprzedaż na 3 płaszcze, lub 3 garnitury w cenie 499 zł :)

Opublikowano

Też jestem tego wzrostu i faktycznie niektóre Wólczanki RED to nieporozumienie, ale Lamberty jeszcze mi się nie zdarzyły za krótkie.

Jeśli RED, to Vistula, nie Wólczanka :) a poza tym się zgadza -- faktycznie nieporozumienie do sześcianu, tj. krój raczej dla zabiedzonego gimnazjalisty (wiem, bo mam taką koszulę, mieszczę się, bom szczupły (180 cm // 72 kg) ale ani wygodne, ani ładne to-to nie jest.

Opublikowano

Jeśli RED, to Vistula, nie Wólczanka :) a poza tym się zgadza -- faktycznie nieporozumienie do sześcianu, tj. krój raczej dla zabiedzonego gimnazjalisty (wiem, bo mam taką koszulę, mieszczę się, bom szczupły (180 cm // 72 kg) ale ani wygodne, ani ładne to-to nie jest.

Chciałbym dodać że są również koszule casual Wólczanki które mają tak jak RED w Vistuli czerwoną metkę na karczku.

Opublikowano

W sklepie Wólczanki wyprzedaż skarpet - dowolne 4 pary za 39,9 zł. Kilka fajnych wzorów (paski, romby, kolory) i całkiem niezły skład  (sporo jest z czystej bawełny, bez dodatków syntetycznych, a niebieskie skarpety Lamberta są wykonane z mieszanki jedwabiu z poliamidem).

Z tych, które już użytkuję mogę polecić te pasiaste z bawełny merceryzowanej. Materiał jest gruby i porządnej jakości. Ściągacz dobrze trzyma i skarpety nie zsuwają się w trakcie chodzenia (co mnie nieodmiennie wkurza w bawełnianych skarpetach z Calzedonii).

EDIT

Dopiero teraz zauważyłem, że przy większości pozycji jest dopisek "wkrótce dostępny" :P W każdym razie ja swoje kupowałem (też w ramach tej promocji) bezpośrednio w salonie Wólczanki w Zielonej Górze. Podejrzewam, że w innych miastach też już powinny być.

Opublikowano

Dobrze wiedzieć :) Skarpety jak na tą cenę są całkiem porządne - w każdym razie lepsze od tych bawełnianych z Calezdonii.

A żeby było na temat - Herring daje 10% rabat na nieprzecenioną kolekcję. Ważność do końca października. Kod: HS1013

Opublikowano

Jeśli jesteśmy już przy skarpetkach, to niedawno odkryłem polską firmę, która (chyba) zainspirowała się Happy Socks

www.sokksy.pl - na chwilę obecną, mają promocję dot. wysyłki (zakup min.50zł, wysyłka darmowa).

Zakupiłem u nich 4 pary, z czego już dwie są po użyciu - nic do zarzucenia.

Na uwagę zasługuje staranne opakowanie przesyłki (firmowe pudełeczko). 

Jedyny mankament, to brak opcji płatności online na stronie.

romby-choco.jpg

przykładowy egzemplarz

Opublikowano

Wzory z Sokksów mi się nie podobają. Warta uwagi jest jeszcze firma Nanushki.pl z ponad 30 kolorami skarpet w cenie 9,50 (darmowa przesyłka przy zamówieniu od 7 par wzwyż). Jakościowo nie najgorzej, tylko niestety nie są bardzo długie (chociaż na zdjęciu Sokksy też zdają się długością nie grzeszyć).

No i do każdego zamówienia dodają paczuszkę żelków.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.