Skocz do zawartości

Pudełka itp na kosmetyki do pielegnacji butów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy korzystacie z pudełek do przechowywania akcesoriów i kosmetyków do pielęgnacji butów?

Z moich obserwacji wynika, że oferta tego typu rzeczy jest bardzo ograniczona a najwięcej jak na razie można zobaczyć i kupić u kol. Saphira

np.

Dołączona grafika

może macie jakieś własne patenty na przechowywanie rozrastającej się kolekcji past, szczotek, balsamów, renowatorów itd, itp ...

A może ktoś z Was natrafił na interesujący model z niepowtarzalnym designem?

pozdrawiam

D

Opublikowano

Wykorzystałem do tego celu dużą, zamykaną skrzynię na płytę ze sklejki, którą kiedyś kupiłem w IKEA. Jest dużą (plus) i trudno w niej utrzymać porządek (minus), ale mieści się w niej więcej niż standardowych (plus). I tak jest za mała (minus).

Opublikowano

Wykorzystałem do tego celu dużą, zamykaną skrzynię na płytę ze sklejki, którą kiedyś kupiłem w IKEA. Jest dużą (plus) i trudno w niej utrzymać porządek (minus), ale mieści się w niej więcej niż standardowych (plus). I tak jest za mała (minus).

Na etapie planowania szafy przedpokojowej/gospodarczej zaplanowałem na te akcesoria szufladę.

To jest kolejny etap, to pudło jest większe niż szuflada. Ale zaczyna być małe. To na środki do butów moich i żony.

Opublikowano

Po wyprowadzce współlokatora akcesoria do butów zajęły poczesne miejsce w przedpokoju (pierwsza szuflada szafki). Wyeksmitowałem stamtąd niepotrzebne bibeloty, w miejsce których trafiły przedmioty pierwszej potrzeby, z których korzystam kilka razy dziennie. Z przedpokojowych wnęk wyleciał z hukiem odkurzacz oraz jakieś szmaty, ustępując miejsca BUTOM :)

Opublikowano

Dla tych, którym zebrała się spora kolekcja kosmetyków proponuję gablotę z Ikei, albo firmowy ekspozytor ;)

Pięknie będzie się prezentował w przedpokoju ;) A jak gablotę podświetlimy ledami to już w ogóle odjazd ;)

Dołączona grafika

A tak na poważnie, warto poszperać na aukcjach. Czasem fajne drewniane pudełka w dobrej cenie można trafić, a poza tym coś czuję, że Damiance też ma tu dla nas jakąś pudełkową sugestię, tylko buduje napięcie ;)

Kiedyś szukaliśmy producenta drewnianych skrzynek i nawet miałem kilka fajnych namiarów, ale coś nie mogę odkopać. Jak znajdę, to wrzucę. Może się komuś przyda.

pozdrawiam

Opublikowano

Dla tych, którym zebrała się spora kolekcja kosmetyków proponuję gablotę z Ikei, albo firmowy ekspozytor ;)

Pięknie będzie się prezentował w przedpokoju ;) A jak gablotę podświetlimy ledami to już w ogóle odjazd ;)

Dołączona grafika

Jakoś tak surowo w tym twoim mieszkanku :)

Opublikowano

Ja też używam "systemu przechowywania rzeczy" z Ikei. Konkretnie - skrzynki z wysuwanymi szufladkami. Jest spora, ma trzy mniejsze szufladki, dwie średnie, i jedną dużą. Ja mam to podzielone tak:

1 mniejsza: rzeczy do butów brązowych i pokrewnych

2 mniejsza: rzeczy do butów czarnych

3 mniejsza: rzeczy do butów innych (czyli pasty/woski itp. bezbarwne)

1 średnia: cleanery, odsalacze, czyściki itd.

2 średnia: dubbiny, oleje, tłuszcze

1 duża: szczotki, ścierki, szmatki, zapiętki, podpiętki, wkładki, spray z nano-protectorem, półlitrowa butelka płynnego oleju do skór

Bardzo polecam takie rozwiązanie, wszyscy się mieści i jest, że tak powiem, na wyciągnięcie ręki.

Opublikowano

Dla estetów ze skłonnościami do własnoręcznej customizacji kupionych gadżetów całkiem ciekawą alternatywą może być przejście się po tych strasznie kolorowych i ukochanych przez kobiety sklepikach, w różnych galeriach handlowych, oferujących całą masę bzdetów do domu. Np. Nanu Nana i podobne. Można tam często dostać najprzeróżniejsze (w tym drewniane) pudła, puzderka, szkatułki itp. W Empiku też się coś podobnego pojawia zwykle cyklicznie przed wszysktimi możliwymi świętami. A później farba, lakier i do dzieła ;)

Może za jakiś czas ktoś założy na forum temat: Repatynacja pojemników na pasty i kremy :)

Opublikowano

..............

A tak na poważnie, warto poszperać na aukcjach. Czasem fajne drewniane pudełka w dobrej cenie można trafić, a poza tym coś czuję, że Damiance też ma tu dla nas jakąś pudełkową sugestię, tylko buduje napięcie ;)

....................

pozdrawiam

nie ukrywam.

Lubię indywidualne rozwiązania, można też je, jak kolega powyżej, nazwać estetycznymi :)

Nie ma to być rozwiązanie budżetowe, ale równocześnie na kieszeń posiadacza kilku dobrych par skórzanych butów.

model już ustaliłem, produkcja w toku. Przewiduję pełną "customizację" wnętrza, czyli full bespoke w ramach pojemności skrzynki. Wszystko pod forumowych shoe aficionados, wykończenie skóra w opcji podstawowej.

Opublikowano

Żeby niektóre z nich można było posiadać i używać, to najpierw trzeba by sobie wielgachny dom dookoła takiej szafy wybudować.

Najbardziej urzekła mnie wizja związana z okrągłym pudłem na pierwszym zdjęciu. Otwieramy wieko, a tam jeden wielki zbiornik z kremem do pielęgnacji skór :) Żelazny zapas na 25 lat :lol:

• 2 lata później...