Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdzie na forum nie znalazłem bazy sklepów z materiałami, zarówno tych tradycyjnych jak i internetowych. Lista taka byłaby bardzo przydatna, tym bardziej dziwi jej brak. Więc, Panowie- gdzie w sieci można szukać materiału na garnitur? Na pewno u Szarmanta, ale na jego stronie po ostatnich zmianach nie ma zakładki z materiałami - czyżby wycofał się z tego rynku? Jeżeli nie u Szarmanta- to gdzie jeszcze?

Dodam, że szukam czegoś w rodzaju kremowego tropiku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś mi kiedyś polecił sklep Bławatny. Działają przez internet, jak i stacjonarnie na pewno w Warszawie, ale chyba też w  Katowicach, Bydgoszczy i Krakowie.

,,Sklep zajmuje się sprzedażą tkanin włoskich z końcówek kolekcji. Nasze materiały ubraniowe charakteryzują się najwyższą jakością i są w 100% oryginalne (zakupione u projektanta). W sprzedaży tylko tkaniny włoskie. Naszą specjalnością jest jedwab naturalny, wełna, bawełna.
Tylko tkaniny naturalne i materiały ubraniowe. "

Oczywiście fakt, że skupują końcówki od wielkich domów mody, nie musi oznaczać, że to najlepsze tkaniny, ale byłam w sklepie stacjonarnym w Warszawie, znalazłam kilka ciekawych materiałów. Nie wykluczam jednak, że gusta Panów są bardziej wybredne ; )
Jeśli ktoś akceptuje jakość Hugo Bossa, to przełknie i to. 

• 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Ja tu tylko dodam, że mamy oddzielny sklep internetowy i stacjonarny z tkaninami: https://loom10.com przy Niecałej 10 w Warszawie. Tkaniny są dostępne zarówno z próbników (wtedy na zamówienie), jak i na miejscu z belki możemy coś wyciąć :) Zapraszamy od poniedziałku do piątku od 10 do 18.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Słuchajcie a ja mam troche pytanie z innej beczki otóż natrafilem na ciekawą aukcje na e-bayu chodzi o Harris Tweed .

Wiec sprzedawca oferuje swój produkt w rozmiarach  pół metra i metr 

Krawiec u którego chce uszyć marynarke określi swoje wymagania materialowe na 2 metry i teraz mam problem u tego sprzedawcy jest możliwośc zamówienia takiej ilości tylko po metrze czyli kiedy ja potrzebuje 2 metrów to będzie  1 metr  ciach i kolejny metr czy macie jakies doświadczenia z tego rodzaju zamówieniami nie będzie to troche za mało takie oddzielne rozmiary tkaniny po jednym metrze?Szerokosc tej tkaniny to 150 cm

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano
42 minuty temu, wally napisał:

Czy ktoś miał do czynienia z tym sklepem:

https://manufakturatkanin.pl/

Jest to witryna tej placówki:

SKLEP TKANINY WŁOSKIE

ul. ORLA 13

00-143 WARSZAWA

Post nie stanowi kryptoreklamy, jeśli ktoś jest z Warszawy może mógłby się wypowiedzieć, czy zna tę placówkę?

Sam tak byłem tylko raz w życiu, ale przez wiele lat (czyli przed Szarmantem) było to uważane na bespoke.pl za jedno z dwóch dobrych miejsc z tkaninami w Warszawie (drugi to było Merino na Jana Pawła)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@wally

Znam sklep, asortyment, jak i samych właścicieli. Bardzo duży wybór szczególnie w wełnianych tkaninach garniturowych. Co do zasady: klasyki tj. gładkie tkaniny, klasyczne wzory, standardowe parametry są dostępne w sporych metrażach. Jeśli chodzi o resztę kuponów - sezonowe tkaniny, mieszanki wełny/lnu/jedwabiu etc są w ograniczonych ilościach. Plusem jest to, ze w miarę systematycznie sprowadzane są nowe tkaniny od włoskich i angielskich producentów. Spory wybór podszewek, w tym jedwabnych, w niestandardowych wzorach, ale również w niestandardowych szerokościach. Zdarzają się również perełki np. 100% kaszmirowa dzianina od Piacenza, którą sam kupiłem w większej ilości. Ciekawostką był fakt, ze oprócz tkaniny otrzymałem również metki producenta co przy tego typu zakupach nie jest często praktykowane. Ceny adekwatne do jakości. Obsługa na poziomie. Polecam.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 3