Jakub7 Posted June 13, 2017 Report Share Posted June 13, 2017 Nigdzie na forum nie znalazłem bazy sklepów z materiałami, zarówno tych tradycyjnych jak i internetowych. Lista taka byłaby bardzo przydatna, tym bardziej dziwi jej brak. Więc, Panowie- gdzie w sieci można szukać materiału na garnitur? Na pewno u Szarmanta, ale na jego stronie po ostatnich zmianach nie ma zakładki z materiałami - czyżby wycofał się z tego rynku? Jeżeli nie u Szarmanta- to gdzie jeszcze? Dodam, że szukam czegoś w rodzaju kremowego tropiku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zajac Poziomka Posted June 13, 2017 Report Share Posted June 13, 2017 Royaltex10 na eBay. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wally Posted June 15, 2017 Report Share Posted June 15, 2017 http://www.ebay.pl/usr/hud-fabric?_trksid=p2047675.l2559 Jak również hud-fabric na eBay.com Niemniej jednak z chęcią odkryję jeszcze coś nowego P.S. Szarmant w dalszym ciągu widnieje na stronie niektórych angielskich dystrybutorów jak ich przedstawiciel, ale jak sam napisał - tkaniny kiedyś powrócą do sklepu internetowego, a teraz nie są priorytetem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojvv Posted June 18, 2017 Report Share Posted June 18, 2017 @ Jakub7. Poszukaj wątków na ten temat na forum. Temat był już poruszany kilkakrotnie. Kupowałem kilka razy tkaniny tutaj: http://www.klanandson.pl/. O ile dobrze pamiętam, mają także konto na Allegro. Jest wątek na ten temat na forum: Pozdrawiam wojvv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LinR Posted June 30, 2017 Report Share Posted June 30, 2017 Ktoś mi kiedyś polecił sklep Bławatny. Działają przez internet, jak i stacjonarnie na pewno w Warszawie, ale chyba też w Katowicach, Bydgoszczy i Krakowie. Cytuj ,,Sklep zajmuje się sprzedażą tkanin włoskich z końcówek kolekcji. Nasze materiały ubraniowe charakteryzują się najwyższą jakością i są w 100% oryginalne (zakupione u projektanta). W sprzedaży tylko tkaniny włoskie. Naszą specjalnością jest jedwab naturalny, wełna, bawełna. Tylko tkaniny naturalne i materiały ubraniowe. " Oczywiście fakt, że skupują końcówki od wielkich domów mody, nie musi oznaczać, że to najlepsze tkaniny, ale byłam w sklepie stacjonarnym w Warszawie, znalazłam kilka ciekawych materiałów. Nie wykluczam jednak, że gusta Panów są bardziej wybredne ; ) Jeśli ktoś akceptuje jakość Hugo Bossa, to przełknie i to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasel Posted August 10, 2017 Report Share Posted August 10, 2017 Ebay jest kopalnią dobrych materiałów. Salony typu Szarmant z tkaninami włoskimi też mają całkiem fajny asortyment. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaki Posted December 12, 2019 Report Share Posted December 12, 2019 Ja tu tylko dodam, że mamy oddzielny sklep internetowy i stacjonarny z tkaninami: https://loom10.com przy Niecałej 10 w Warszawie. Tkaniny są dostępne zarówno z próbników (wtedy na zamówienie), jak i na miejscu z belki możemy coś wyciąć Zapraszamy od poniedziałku do piątku od 10 do 18. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solecalupo Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 @zaki warto chyba dodać w sklepie rzeczywiste wymiary dostępnych guzików bo jak ustaliłem e-mailowo rozmiar podany w sklepie to nie jest rzeczywistszy wymiar guzików. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pendoro Posted December 14, 2019 Report Share Posted December 14, 2019 Słuchajcie a ja mam troche pytanie z innej beczki otóż natrafilem na ciekawą aukcje na e-bayu chodzi o Harris Tweed . Wiec sprzedawca oferuje swój produkt w rozmiarach pół metra i metr Krawiec u którego chce uszyć marynarke określi swoje wymagania materialowe na 2 metry i teraz mam problem u tego sprzedawcy jest możliwośc zamówienia takiej ilości tylko po metrze czyli kiedy ja potrzebuje 2 metrów to będzie 1 metr ciach i kolejny metr czy macie jakies doświadczenia z tego rodzaju zamówieniami nie będzie to troche za mało takie oddzielne rozmiary tkaniny po jednym metrze?Szerokosc tej tkaniny to 150 cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted December 14, 2019 Report Share Posted December 14, 2019 To będzie 1 metr i kolejny metr, ale bez ciacha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pendoro Posted December 14, 2019 Report Share Posted December 14, 2019 Czyli powinno wystarczyć rozumiem na marynarkę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted December 14, 2019 Report Share Posted December 14, 2019 A to już krawiec decyduje; 2 metry bieżące zwykle starczają na przeciętną marynarkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pendoro Posted December 14, 2019 Report Share Posted December 14, 2019 Dziekuje za odpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylvian Posted January 15, 2020 Report Share Posted January 15, 2020 W Bawelna-Tkaniny na pewno będzie. Mają swój sklep stacjonarny w Warszawie, a dla tych którzy nie mają możliwości osobiście kupić - jest ich sklep internetowy. Polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wally Posted February 4, 2021 Report Share Posted February 4, 2021 Czy ktoś miał do czynienia z tym sklepem: https://manufakturatkanin.pl/ Jest to witryna tej placówki: SKLEP TKANINY WŁOSKIE ul. ORLA 13 00-143 WARSZAWA Post nie stanowi kryptoreklamy, jeśli ktoś jest z Warszawy może mógłby się wypowiedzieć, czy zna tę placówkę? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted February 4, 2021 Report Share Posted February 4, 2021 42 minuty temu, wally napisał: Czy ktoś miał do czynienia z tym sklepem: https://manufakturatkanin.pl/ Jest to witryna tej placówki: SKLEP TKANINY WŁOSKIE ul. ORLA 13 00-143 WARSZAWA Post nie stanowi kryptoreklamy, jeśli ktoś jest z Warszawy może mógłby się wypowiedzieć, czy zna tę placówkę? Sam tak byłem tylko raz w życiu, ale przez wiele lat (czyli przed Szarmantem) było to uważane na bespoke.pl za jedno z dwóch dobrych miejsc z tkaninami w Warszawie (drugi to było Merino na Jana Pawła) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted February 4, 2021 Report Share Posted February 4, 2021 Zamawiałem próbki tkanin online. Wszystko ok. Tkaniny jak w opisie na stronie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Fedak Posted February 6, 2021 Report Share Posted February 6, 2021 @wally Znam sklep, asortyment, jak i samych właścicieli. Bardzo duży wybór szczególnie w wełnianych tkaninach garniturowych. Co do zasady: klasyki tj. gładkie tkaniny, klasyczne wzory, standardowe parametry są dostępne w sporych metrażach. Jeśli chodzi o resztę kuponów - sezonowe tkaniny, mieszanki wełny/lnu/jedwabiu etc są w ograniczonych ilościach. Plusem jest to, ze w miarę systematycznie sprowadzane są nowe tkaniny od włoskich i angielskich producentów. Spory wybór podszewek, w tym jedwabnych, w niestandardowych wzorach, ale również w niestandardowych szerokościach. Zdarzają się również perełki np. 100% kaszmirowa dzianina od Piacenza, którą sam kupiłem w większej ilości. Ciekawostką był fakt, ze oprócz tkaniny otrzymałem również metki producenta co przy tego typu zakupach nie jest często praktykowane. Ceny adekwatne do jakości. Obsługa na poziomie. Polecam. 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts