Modna_Patrycja Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 W październiku biorę ślub - suknia już jest, praktycznie zostały przy niej jedynie drobne poprawki, natomiast butów jak nie było, tak nie ma. Zdecydowanie nie chcę białych, bo niepraktyczne i ich więcej nie założę. Rozglądam się za tymi w kolorze nude, lub bardziej nietypowymi jakieś np. z pastelowymi kwiatami. Co myślicie? Cytuj
mosze Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 Białe, ale skórzane (o ile takie są), a potem przemalować na krwistoczerwone. 1 Cytuj
Servetch Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 Jak to białe? Tylko czarne oksfordy. 5 Cytuj
Vit Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 2 godziny temu, Servetch napisał: Jak to białe? Tylko czarne oksfordy. Pannie młodej raczej nie będzie twarzowo. Cytuj
Miro Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 Mniemam, że to żart był z tymi czarnymi oksfordami. Ale sam ciekaw jestem, jakie są klasyczne zasady odnośnie koloru butów panny młodej. Cytuj
Lebowski32 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 Nie był to żart. Kolega pewnie nie zauważył, że to pytanie z działu damskiego @Modna Patrycja, do białej/ecru sukni proponuję pastelowy kolor, bardzo mdły i wyblakły, róż, błękit, zieleń. Moim zdaniem to nawet ciekawsze niż buty w kolorze sukni. Ważne tylko, żeby nie były zbyt widoczne, czyli żeby suknia była długa. Przykładowy kolor na załączonym zdjęciu - krój buta niekoniecznie najlepszy. 1 Cytuj
Servetch Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 Był żart, odnosił się do ostatniej dyskusji o brązowych butach 1 Cytuj
Modna_Patrycja Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2017 Ooo, tak opcja z przemalowaniem na czerwień rozbudziła we mnie wyobraźnię: to to co byłoby najlepsze. Dzięki @Lebowski32 za Twoją opinię - taki kolor bardzo by mi odpowiadał. Też mi się wydaje, że mogę pozwolić sobie na inny kolor niż biały, suknia jest długa więc buty nie będą się wybijać. Cytuj
LinR Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2017 Wiśniowe buty pięknie wyglądają do białej/ śmietankowej sukienki. Nie wiem, czy nie przeszłabym od razu do takich na Pani miejscu. Jaki bukiet jest w planach? Czerwone róże by wówczas pasowały jak ulał : ) Polecam razem z drobnym bluszczem- miałam taki na swoim ślubie. Jeśli jednak nie lubi Pani mocnych akcentów, pastelowobłękitne buty też będą fajnie wyglądać i kwiaty można dobrać do tego tak, żeby całość jakoś współgrała. Nude również będą ok. Wszystko zależy od dodatków, stylu sukni i ,,typu" Pani urody. Jak wspomniano wyżej, można też zawsze przemalować, ale imo to zbędne podwajanie kosztów. Przemalowałam jedną parę, nie do końca jestem zadowolona. Cytuj
betsy Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 Mam pytanie co do butów panny młodej; czy są jakieś kolory/buty, które są absolutnym faux-pas? Cytuj
szewc24 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 Chyba tylko czarne buty. Cytuj
mosze Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 Nie wiem, czy absolutnym, ale wg mnie wszystkie poza bielą. Cytuj
Lebowski32 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 Godzinę temu, mosze napisał: Nie wiem, czy absolutnym, ale wg mnie wszystkie poza bielą. Dlaczego właściwie? Cytuj
szewc24 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Dnia 8.06.2017 o 09:53, Modna_Patrycja napisał: Ooo, tak opcja z przemalowaniem na czerwień rozbudziła we mnie wyobraźnię: to to co byłoby najlepsze. Dzięki @Lebowski32 za Twoją opinię - taki kolor bardzo by mi odpowiadał. Też mi się wydaje, że mogę pozwolić sobie na inny kolor niż biały, suknia jest długa więc buty nie będą się wybijać. Dnia 8.06.2017 o 22:43, LinR napisał: Wiśniowe buty pięknie wyglądają do białej/ śmietankowej sukienki. Nie wiem, czy nie przeszłabym od razu do takich na Pani miejscu. Jaki bukiet jest w planach? Czerwone róże by wówczas pasowały jak ulał : ) Cytuj
jasmina27 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Pudowy róż też świetnie się prezentuje Podoba mi się też kolor brzoskwiniowy. Taka intensywna wiśnia jak na powyższym zdjęciu to dla mnie za duże szaleństwo Cytuj
Marcheweczka Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2017 Różnie ludzie podchodzą do tematu. Znajoma miała żółte - taki mieli kolor przewodni. Czerwone może faktycznie za bardzo się będą oznaczać. Szła bym w każdy pudrowy kolor. Cytuj
awokado Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 A jakie masz zdobienia, torebkę? Może do tego uda Ci się dobrać kolor. Cytuj
LinR Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2017 Pewnie już dawno ,,po ptakach", ale w ramach sprostowania mojej opinii: powyższe połączenie ze zdjęcia jest faktycznie bardzo wyraziste (i szalenie patriotyczne : ). Właściwie myślałam o takich głębszych i nieco ciemniejszych tonach czerwieni. Ze śmietankową suknią, taka soczysta, ciemna wiśnia wygląda pięknie. Zwłaszcza wieczorem. Ale nie namawiam. Nie każdy czuje się dobrze w czerwieniach. Cytuj
Kalessi Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2017 A jakie masz dodatki do sukienki, kwiaty? Pod to możesz dobrać kolor butów i będzie to ładnie wyglądać. Dużo osób teraz stawia na kolor. Cytuj
ekstra_Kajetan Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2018 Kremowe, czasem lekko złote moim zdaniem mogłyby dalej wyglądać dobrze i subtelnie a nie byłby to już biały:P Moja żona miała robione buty na miarę i zamawiała je w jednym sklepie z butami do tańca. Cytuj
Margo Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2022 W dniu 29.08.2017 o 12:34, jasmina27 napisał: Pudowy róż też świetnie się prezentuje Podoba mi się też kolor brzoskwiniowy. Taka intensywna wiśnia jak na powyższym zdjęciu to dla mnie za duże szaleństwo Myślę, że brzoskwiniowy to dobry kolor. Jednak jeszcze bardziej pasuje chyba ecru Cytuj
gabrielaax Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 Właśnie ja bym wybrała jakiś intensywny kolor, białe mi się nie podobają Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi