Modna_Patrycja Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 W październiku biorę ślub - suknia już jest, praktycznie zostały przy niej jedynie drobne poprawki, natomiast butów jak nie było, tak nie ma. Zdecydowanie nie chcę białych, bo niepraktyczne i ich więcej nie założę. Rozglądam się za tymi w kolorze nude, lub bardziej nietypowymi jakieś np. z pastelowymi kwiatami. Co myślicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 Białe, ale skórzane (o ile takie są), a potem przemalować na krwistoczerwone. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servetch Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 Jak to białe? Tylko czarne oksfordy. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vit Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 2 godziny temu, Servetch napisał: Jak to białe? Tylko czarne oksfordy. Pannie młodej raczej nie będzie twarzowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miro Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 Mniemam, że to żart był z tymi czarnymi oksfordami. Ale sam ciekaw jestem, jakie są klasyczne zasady odnośnie koloru butów panny młodej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lebowski32 Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 Nie był to żart. Kolega pewnie nie zauważył, że to pytanie z działu damskiego @Modna Patrycja, do białej/ecru sukni proponuję pastelowy kolor, bardzo mdły i wyblakły, róż, błękit, zieleń. Moim zdaniem to nawet ciekawsze niż buty w kolorze sukni. Ważne tylko, żeby nie były zbyt widoczne, czyli żeby suknia była długa. Przykładowy kolor na załączonym zdjęciu - krój buta niekoniecznie najlepszy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servetch Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 Był żart, odnosił się do ostatniej dyskusji o brązowych butach 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modna_Patrycja Posted June 8, 2017 Author Report Share Posted June 8, 2017 Ooo, tak opcja z przemalowaniem na czerwień rozbudziła we mnie wyobraźnię: to to co byłoby najlepsze. Dzięki @Lebowski32 za Twoją opinię - taki kolor bardzo by mi odpowiadał. Też mi się wydaje, że mogę pozwolić sobie na inny kolor niż biały, suknia jest długa więc buty nie będą się wybijać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LinR Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 Wiśniowe buty pięknie wyglądają do białej/ śmietankowej sukienki. Nie wiem, czy nie przeszłabym od razu do takich na Pani miejscu. Jaki bukiet jest w planach? Czerwone róże by wówczas pasowały jak ulał : ) Polecam razem z drobnym bluszczem- miałam taki na swoim ślubie. Jeśli jednak nie lubi Pani mocnych akcentów, pastelowobłękitne buty też będą fajnie wyglądać i kwiaty można dobrać do tego tak, żeby całość jakoś współgrała. Nude również będą ok. Wszystko zależy od dodatków, stylu sukni i ,,typu" Pani urody. Jak wspomniano wyżej, można też zawsze przemalować, ale imo to zbędne podwajanie kosztów. Przemalowałam jedną parę, nie do końca jestem zadowolona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
betsy Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Mam pytanie co do butów panny młodej; czy są jakieś kolory/buty, które są absolutnym faux-pas? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szewc24 Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Chyba tylko czarne buty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Nie wiem, czy absolutnym, ale wg mnie wszystkie poza bielą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lebowski32 Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Godzinę temu, mosze napisał: Nie wiem, czy absolutnym, ale wg mnie wszystkie poza bielą. Dlaczego właściwie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szewc24 Posted August 22, 2017 Report Share Posted August 22, 2017 Dnia 8.06.2017 o 09:53, Modna_Patrycja napisał: Ooo, tak opcja z przemalowaniem na czerwień rozbudziła we mnie wyobraźnię: to to co byłoby najlepsze. Dzięki @Lebowski32 za Twoją opinię - taki kolor bardzo by mi odpowiadał. Też mi się wydaje, że mogę pozwolić sobie na inny kolor niż biały, suknia jest długa więc buty nie będą się wybijać. Dnia 8.06.2017 o 22:43, LinR napisał: Wiśniowe buty pięknie wyglądają do białej/ śmietankowej sukienki. Nie wiem, czy nie przeszłabym od razu do takich na Pani miejscu. Jaki bukiet jest w planach? Czerwone róże by wówczas pasowały jak ulał : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmina27 Posted August 29, 2017 Report Share Posted August 29, 2017 Pudowy róż też świetnie się prezentuje Podoba mi się też kolor brzoskwiniowy. Taka intensywna wiśnia jak na powyższym zdjęciu to dla mnie za duże szaleństwo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcheweczka Posted September 1, 2017 Report Share Posted September 1, 2017 Różnie ludzie podchodzą do tematu. Znajoma miała żółte - taki mieli kolor przewodni. Czerwone może faktycznie za bardzo się będą oznaczać. Szła bym w każdy pudrowy kolor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
awokado Posted October 10, 2017 Report Share Posted October 10, 2017 A jakie masz zdobienia, torebkę? Może do tego uda Ci się dobrać kolor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LinR Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Pewnie już dawno ,,po ptakach", ale w ramach sprostowania mojej opinii: powyższe połączenie ze zdjęcia jest faktycznie bardzo wyraziste (i szalenie patriotyczne : ). Właściwie myślałam o takich głębszych i nieco ciemniejszych tonach czerwieni. Ze śmietankową suknią, taka soczysta, ciemna wiśnia wygląda pięknie. Zwłaszcza wieczorem. Ale nie namawiam. Nie każdy czuje się dobrze w czerwieniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalessi Posted November 30, 2017 Report Share Posted November 30, 2017 A jakie masz dodatki do sukienki, kwiaty? Pod to możesz dobrać kolor butów i będzie to ładnie wyglądać. Dużo osób teraz stawia na kolor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekstra_Kajetan Posted January 23, 2018 Report Share Posted January 23, 2018 Kremowe, czasem lekko złote moim zdaniem mogłyby dalej wyglądać dobrze i subtelnie a nie byłby to już biały:P Moja żona miała robione buty na miarę i zamawiała je w jednym sklepie z butami do tańca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martkaa94 Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 to jakies nude moze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 nude O, tak! 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciato Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 😈 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margo Posted February 8, 2022 Report Share Posted February 8, 2022 W dniu 29.08.2017 o 12:34, jasmina27 napisał: Pudowy róż też świetnie się prezentuje Podoba mi się też kolor brzoskwiniowy. Taka intensywna wiśnia jak na powyższym zdjęciu to dla mnie za duże szaleństwo Myślę, że brzoskwiniowy to dobry kolor. Jednak jeszcze bardziej pasuje chyba ecru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabrielaax Posted July 5, 2022 Report Share Posted July 5, 2022 Właśnie ja bym wybrała jakiś intensywny kolor, białe mi się nie podobają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts