Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pepo Napisano 1 Kwiecień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Witam wszystkich w temacie, w którym zamierzam pokazywać wykonane przeze mnie skórzane akcesoria. Skórą zainteresowało mnie to forum, pierwsze narzędzia zakupiłem nieco ponad rok temu i do tego czasu staram się regularnie rozwijać tworząc skórzane rzeczy czy to dla siebie, czy dla znajomych. Ostatnio kilka osób wyraziło zainteresowanie wykonywanymi przeze mnie rzeczami więc po dogadaniu się z administracją forum zakładam ten temat. Chciałbym jednak zaznaczyć, że jest to hobby, więc czasami może brakować mi czasu lub/i umiejętności na wykonanie danej rzeczy, ale serdecznie zapraszam do kontaktu Na początek wrzucam pasek, który skończyłem dzisiaj. Jest to pasek do Breitlinga wykonany ze skóry Kudu wielkiego. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 3 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2017 A jak się ten pasek zapina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2017 Gratulacje Przemek, do przodu. Pasek bardzo ładnie wykonany 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 3 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2017 8 minut temu, swordfishtrombone napisał: A jak się ten pasek zapina? Zapina się na dziurki, które albo robię po zdjęciach, albo klient robi je we własnym zakresie, jeżeli chce mieć idealne dopasowanie 2 minuty temu, eye_lip napisał: Gratulacje Przemek, do przodu. Pasek bardzo ładnie wykonany Dziękuję Filip Nie będę ukrywał, że jesteś jedną z osób, dzięki którym powiedziałem sobie "hej, też chce robić takie zajebiste rzeczy" 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 5 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 Bardzo ładny pasek. Ciekawa skóra i dopracowane detale. Brawo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Koval Napisano 5 Kwiecień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 A takie 'cóś' Przemek 'wystrugał' do mojego Fortisa ...i z 'pacjentem' Bardzo fajna skóra - trochę jak cordowan (moje zdjęcia nie oddają jej uroku). 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pepo Napisano 12 Kwiecień 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2017 Tym razem pasek z krokodyla. Rozmiar to 20/18. Przeszyty lnianą nicią Fil au Chinois Lin Cable. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 14 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2017 A teczkę skórzaną byś naprawił?W zakresie odrywającego się zapięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 14 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2017 A teczkę skórzaną byś naprawił?W zakresie odrywającego się zapięcia? Podeślij mi zdjęcia na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 14 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2017 Jaka cena takiego paska? Był robiony na zamówienie i niestety miałem skóry tylko na jeden pasek. Mam jeszcze kawałek słonia, strusia i kudu z takich bardziej egzotycznych skór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pepo Napisano 16 Kwiecień 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2017 Jakiś czas temu zrobiłem prosty pasek z groszkowanej skóry i nie mogłem się zdecydować czy przeszyć go w całości czy zrobić tylko rygielki przy teleskopach. W końcu stanęło na tych rygielkach, i tak się prezentuje na zegarku: 1 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pepo Napisano 28 Kwiecień 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2017 Zdjęcie na szybko zaraz po skończeniu pracy nad tym małym cardholderem. Wszystko zrobione pod zamawiającego Jutro postaram się jakieś lepsze zdjęcia porobić. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 29 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 Wrzucam trochę lepsze zdjęcia Kieszonki malowane szarą farbą Saphir Teinture, przeszyty beżową nicią 0.4mm, szerokość szwów 9 na cal. Krawędzie polerowane i woskowane. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 Jaka to skóra? Dobrze widzę w środku pocieniowany Kalskór? Skoro tak, to gratulacje za to cieniowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 29 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 Jaka to skóra? Dobrze widzę w środku pocieniowany Kalskór? Skoro tak, to gratulacje za to cieniowanie! To jest z połówki bydlęcej, chyba z Turcji jest ta skóra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 Ale i tak respekt, bardzo ładnie wyszło, a co najważniejsze nie za grubo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pepo Napisano 7 Maj 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 Po małych perypetiach paski wreszcie gotowe i zaraz trafią do paczkomatu, skąd powędrują do @Hargin, mam nadzieję, że będzie zadowolony ^^ Ale przedtem oczywiście trafiły na moją małą, baaardzo amatorską sesję zdjęciową. @eye_lip, nie udzielasz może korków z fotografii? Oba paski miał być z założenia podobne, różnią się tylko skórą i farbą do krawędzi. Jaśniejszy to włoska roślinna skóra garbowana, którą otrzymałem dzięki uprzejmości @Skalpel, który wcześniej Harginowi zrobił z tej skóry teczkę Grubszy to English Bridle od Sedgwicka, kolor Australian Nut, również na tym forum znany i lubiany dzięki Darkowi 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 Dobra... biorę śpiwór i idę spać pod paczkomatem wielkie dzięki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pepo Napisano 12 Maj 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2017 Zrobiłem sobie pasek, z bridle leather, z mosiężną, chromowaną klamrą, a co! Nie tylko Skalpel może ^^ 1 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 13 Maj 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 Temat na forum bardzo często wałkowany, a mianowicie, robienie lustra. W tej sytuacji jednak nie jest to lustro na butach Zdjęcie "przed" jest trochę bardziej "w trakcie" bo już chwilę szlifowałem tę klamrę, no ale po chwili dopiero stwierdziłem, że warto zrobić zdjęcie Ostatecznie chyba zrobię lekką satynę, wydaję mi się, że takie lustro nie będzie najlepiej wyglądać zaraz przy, bądź co bądź, klejnotach Wokół będzie przyklejony nowy kawałek skóry. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 21 Maj 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2017 Pasek ze strusia dla jednego z użytkowników kmziz, drugi z bridle leather w kolorze australian nut do wzięcia, jakby ktoś był zainteresowany to śmiało pisać Wymiary to 22mm szerokości, 115mm dłuższa część i 70mm krótsza. Grubość ok. 3mm, klamerka w zestawie. Cena 130 zł + koszty wysyłki. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pepo Napisano 26 Maj 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2017 I kolejny pasek ze strusia, tym razem jednak ręcznie patynowany. Pasek ma rozmiar 22/20, przeszyty został lnianą nicią fil au chinois lin cable Pasek został zrobiony dla naszego forumowego mistrza Skalpela. Bardzo się cieszę, że zostałem doceniony ^^ 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 29 Maj 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2017 Pokazywany wcześniej struś trafił do nowego właściciela, tak prezentuje się na Speedmasterze 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 18 Lipiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Dawno nic nie wrzucałem, ale w najbliższych dniach powinno się pojawić trochę rzeczy Tutaj pokrowiec na brzytwę dla znajomego z forum brzytwa.org. Wykonany po raz kolejny z bridle leather od Sedgwicka, podszewka z koziego weluru, przeszyte lnianą, niebieską nicią Fil au Chinois. 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 19 Lipiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2017 Bifold z tej samej skóry co powyższy pokrowiec na brzytwę. W tym przypadku pomarańczowa lniana nić Fil au Chinois. W tle kot. Niech was jednak nie zmyli swoją słodyczą, to najpotężniejszy sługa szatana jakiego kiedykolwiek widział świat. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi