Jump to content

Pomysł na przypinkę do butonierki

BardzoGruby1968
 Share

Recommended Posts

Dzień dobry!

Na wstępie chciałem się od razu przyznać, że bardzo lubię różnego rodzaju dodatki. Na co dzień chodzę w 3 sygnetach(niedługo dojdzie jeszcze czwarty), a brustasze mojej marynarki niemalże codziennie przyozdabia odpowiednia poszetka, dobrana pod kolor koszuli. Nie zdziwi Was zatem fakt, że na specjalną okazję jaka mnie za niecały miesiąc czeka, chcę zaskoczyć wszystkich czymś nowym. Konkretniej chodzi mi o wspomnianą w temacie przypinkę do butonierki. Można by było śmiało powiedzieć, że wystarczy kupić jakiś kwiat i po problemie, aczkolwiek nie tym razem. Pomysł ten wykorzystałem już w zeszły piątek, wkładając sobie do butonierki czerwonego goździka. Zatem czekam na Wasze propozycje, zezwalam na całkowitą dowolność, pod warunkiem, że wygląd butonierki nie będzie się "kłócił" z wybranym przeze mnie kolorem krawata i poszetki(czerwony) oraz nie będzie przekraczał około 40- 50 złotych. Można powiedzieć, że na ten moment zaczynam całkowicie od zera, ponieważ w mojej miejscowości nie ma za dużo sklepów z eleganckimi ozdobami a jedyna przypinka do butonierki którą mam na dzień dzisiejszy to firmowa, z napisem "Dębica"... 

46 minut temu, BardzoGruby1968 napisał:

Zatem czekam na Wasze propozycje, zezwalam na całkowitą dowolność, pod warunkiem, że wygląd butonierki nie będzie się "kłócił" z wybranym przeze mnie kolorem krawata i poszetki(czerwony) oraz nie będzie przekraczał około 40- 50 złotych.

Dzięki Ci o Panie za to przyzwolenie... 

Ps. Krawat i poszetkę masz z zestawu allegrowego?

d74d2ed1429ca5689d972e8e038d.jpg

Rozumiem, że noszenie przeze mnie kilku sygnetów jest niecodzienne i niespotykane, ale po prostu taki już jest mój styl. Ludzie często pytają dlaczego je noszę, a mi szczerze powiedziawszy trudno jest sformułować odpowiedź.  

Krawat i poszetka nie są wcale z zestawu allegrowego. Krawat jest z firmy Linta, zaś poszetka z Bytomia...

Na ten moment spodobała mi się ta wpinka: https://akcesoriameskie.pl/pl/p/Wpinka-do-butonierki-EM-0701028/5772

Co o tym sądzicie?

Dręczy mnie jedno pytanie, bo sam ostatnio kupiłem jedenasty sygnet i teraz mam pewien praktyczny problem: który mają całować podwładni? Wskazujesz im jakiś, czy mogą sami wybrać?

Proponuję założyć wątek pt. "Jaki sygnet ma dzisiaj na sobie."

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

• Upvote 1

Po kilkukrotnym przejrzeniu różnych ofert z wpinkami do butonierki postanowiłem, że będzie to któraś z tych dwóch: 

https://akcesoriameskie.pl/pl/p/Wpinka-EM-163/8315

https://akcesoriameskie.pl/pl/p/Wpinka-do-butonierki-EM-0701028/5772

Co o tym sądzicie, która Waszym zdaniem by bardziej pasowała do reszty?