BardzoGruby1968 Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 Dzień dobry! Na wstępie chciałem się od razu przyznać, że bardzo lubię różnego rodzaju dodatki. Na co dzień chodzę w 3 sygnetach(niedługo dojdzie jeszcze czwarty), a brustasze mojej marynarki niemalże codziennie przyozdabia odpowiednia poszetka, dobrana pod kolor koszuli. Nie zdziwi Was zatem fakt, że na specjalną okazję jaka mnie za niecały miesiąc czeka, chcę zaskoczyć wszystkich czymś nowym. Konkretniej chodzi mi o wspomnianą w temacie przypinkę do butonierki. Można by było śmiało powiedzieć, że wystarczy kupić jakiś kwiat i po problemie, aczkolwiek nie tym razem. Pomysł ten wykorzystałem już w zeszły piątek, wkładając sobie do butonierki czerwonego goździka. Zatem czekam na Wasze propozycje, zezwalam na całkowitą dowolność, pod warunkiem, że wygląd butonierki nie będzie się "kłócił" z wybranym przeze mnie kolorem krawata i poszetki(czerwony) oraz nie będzie przekraczał około 40- 50 złotych. Można powiedzieć, że na ten moment zaczynam całkowicie od zera, ponieważ w mojej miejscowości nie ma za dużo sklepów z eleganckimi ozdobami a jedyna przypinka do butonierki którą mam na dzień dzisiejszy to firmowa, z napisem "Dębica"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 44 minuty temu, BardzoGruby1968 napisał: Na co dzień chodzę w 3 sygnetach(niedługo dojdzie jeszcze czwarty) Dręczy mnie jedno pytanie, bo sam ostatnio kupiłem jedenasty sygnet i teraz mam pewien praktyczny problem: który mają całować podwładni? Wskazujesz im jakiś, czy mogą sami wybrać? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 Mnie zastanawia, jaki jest trzeci i czwarty. Pierwszy rodzinny, drugi z uczelni, a kolejne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 Teraz, Servetch napisał: Mnie zastanawia, jaki jest trzeci i czwarty. Pierwszy rodzinny, drugi z uczelni, a kolejne? Widziałeś ile w polskim herbarzu jest herbów? Kłykciów nie starczy na wszystkie, jest w czym wybierać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 Idąc tym tropem można sobie założyć drzewo genealogiczne na palce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 Widzę że nie tylko ja lubię sygnety/obrączki nosić Odnośnie wpinek do butonierki to może coś z dostępnych w poszetce (srebrne są uniwersalne zawsze) albo na EM jest spory wybór https://akcesoriameskie.pl/pl/c/Wpinki-do-butonierki/98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 46 minut temu, BardzoGruby1968 napisał: Zatem czekam na Wasze propozycje, zezwalam na całkowitą dowolność, pod warunkiem, że wygląd butonierki nie będzie się "kłócił" z wybranym przeze mnie kolorem krawata i poszetki(czerwony) oraz nie będzie przekraczał około 40- 50 złotych. Dzięki Ci o Panie za to przyzwolenie... Ps. Krawat i poszetkę masz z zestawu allegrowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 https://multirenowacja.pl/znaczek-stowarzyszenia-but-w-butonierce.html Jedyna słuszna przypinka. Trzeba by tylko pogadać ze Stowarzyszeniem nt. nowej dostawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumol76 Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 3 godziny temu, Servetch napisał: Mnie zastanawia, jaki jest trzeci i czwarty. Pierwszy rodzinny, drugi z uczelni, a kolejne? Rodzinny, z uczelni, zaczepny i dzielnicowy . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BardzoGruby1968 Napisano 27 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 Rozumiem, że noszenie przeze mnie kilku sygnetów jest niecodzienne i niespotykane, ale po prostu taki już jest mój styl. Ludzie często pytają dlaczego je noszę, a mi szczerze powiedziawszy trudno jest sformułować odpowiedź. Krawat i poszetka nie są wcale z zestawu allegrowego. Krawat jest z firmy Linta, zaś poszetka z Bytomia... Na ten moment spodobała mi się ta wpinka: https://akcesoriameskie.pl/pl/p/Wpinka-do-butonierki-EM-0701028/5772 Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 28 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2017 Tylko trochę zjechał z dziurki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2017 Kwestia stylu. Ja stawiam na minimalizm i unikam niepotrzebnych dekoracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 28 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2017 Dręczy mnie jedno pytanie, bo sam ostatnio kupiłem jedenasty sygnet i teraz mam pewien praktyczny problem: który mają całować podwładni? Wskazujesz im jakiś, czy mogą sami wybrać? Proponuję założyć wątek pt. "Jaki sygnet ma dzisiaj na sobie."Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BardzoGruby1968 Napisano 28 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2017 Po kilkukrotnym przejrzeniu różnych ofert z wpinkami do butonierki postanowiłem, że będzie to któraś z tych dwóch: https://akcesoriameskie.pl/pl/p/Wpinka-EM-163/8315 https://akcesoriameskie.pl/pl/p/Wpinka-do-butonierki-EM-0701028/5772 Co o tym sądzicie, która Waszym zdaniem by bardziej pasowała do reszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2017 Moim zdaniem żadna, bo imitują coś czym nie są. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 Trzy to nie są sygnety, tylko pierścionki. Kolega nosi pierścionki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Dnia 28.03.2017 o 23:32, BardzoGruby1968 napisał: Co o tym sądzicie, która Waszym zdaniem by bardziej pasowała do reszty? Ja tam bym nic poniżej Legii Honorowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi