Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 5 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2016 Nowe muchy wiązane z jedwabiu Macclesfield 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 Przedstawiamy projekt który powstał dzięki ... Wam, inspiracja oraz decyzja została podjęta po realizacji projektu kapelusza forumowego. Dziękujemy. Wybraliśmy odważną kolorystykę, zmieniliśmy kilka detali, jednak sama idea, forma i jakość została utrzymana z kapelusza "Buta".Co nowego: - kolor kapelusza: burgundowy oraz butelkowa zieleń- różne kolory zdobin- klasyczne detale: biała podszewka oraz kokardka- personalizacja projektu: złoty napis na potniku oraz nasze oznaczenie ręcznego wykonania "ręka" na podszewceWięcej: http://www.poszetka.com/pol_m_Kapelusze-288.html 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 Na moim monitorze to taki bardziej 'biskupi' wyszedł... ...Odważnie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 Najmniejszy rozmiar 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 10 godzin temu, MichałBrit napisał: Najmniejszy rozmiar 56 Tak, po Panamach przy których zostały nam tylko kapelusze 54 / 55, zrezygnowaliśmy z tych rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Rondo ma rzeczywiście 7 cm? Na zdjęciach wygląda na węższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 10 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 W końcu nastał ten dzień! Dzisiaj z wielką przyjemnością prezentuję Wam limitowaną kolekcję krawatów, którą przygotowaliśmy razem z Poszetką - Blue Loafers & Poszetka. Jest to unikatowa na skale naszego rynku kolekcja - 7 wzorów z ręcznie drukowanej wełny, tzw. "wool challis". Fantastycznie miękki materiał, lekkie wypełnienie, brak podszewki i ręcznie rolowane brzegi. Konstrukcja to 3 fold, a szerokość klasyczne 8 cm. Materiały, których użyliśmy pochodzą z słynnego Adamley. Sam kilka miesięcy temu odwiedziłem fabrykę, zobaczyłem cały proces drukowania i miałem szansę osobiście wybrać tkaniny. Było to wspaniałe doświadczenie. Razem z Poszetką chcieliśmy wprowadzić na rynek coś dla koneserów, coś specjalnego co zostanie docenione przez wymagających użytkowników. Myślę, że kolekcja idealnie wpisuje się w charakter użytkowników forum, którzy doceniają dobre produkty. Wielkie dzięki należą się zarówno Asi jak i Tomkowi, którzy obdarzyli mnie zaufaniem, wsparli i oczywiście sprawili, że plany o kolekcji - moje marzenie - stało się rzeczywistością. Krawaty spełniają moje oczekiwania w 100% i mam nadzieję, że Wam też się spodobają. Tkaniny mają matowe wykończenie, klasyczne wzory i bardzo żywe kolory. Nadają się znakomicie na nadchodzący sezon, wszelkie "zimowe" tkaniny pasują do nich jak ulał. Więcej o kolekcji możecie przeczytać w specjalnie przygotowanym, w języku polskim w pierwszej kolejności ;), wpisie na blogu: http://blueloafers.com/quality-products/blue-loafers-poszetka-tie-collection-aw16/ Krawaty można zakupić na stronie Poszetki lub w sklepie stacjonarnym w Katowicach: http://www.poszetka.com/pol_m_KRAWATY_wool-challis-291.html 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Fantastyczne! Gratulacje Tylko ten terakotowy kolor to bardziej różowy... Tak już nad nim dumam Te dwa właśnie terakotowo/łososiowo/różowe mają identyczny odcień podstawowy? Czy któryś jest jaśniejszy? Ale jest 6 modeli na razie w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Hej, a tego niebieskiego z brązowymi/bordo? kwiatuszkami nie ma w sklepie!?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 8 godzin temu, Miro napisał: Fantastyczne! Gratulacje Tylko ten terakotowy kolor to bardziej różowy... Tak już nad nim dumam Te dwa właśnie terakotowo/łososiowo/różowe mają identyczny odcień podstawowy? Czy któryś jest jaśniejszy? Ale jest 6 modeli na razie w sklepie. Dziękujemy Baza kolorystyczna w tych krawatach jest ta sama, zdjęcia są profesjonalne i oddają rzeczywisty kolor, nie jest on łososiowy, różowy ... najbliżej jest dark terakota z domieszką marsala http://colors.findthedata.com/compare/50-744/Dark-Terra-Cotta-vs-Rust Jest sześć modeli, siódmy został wyprzedany (jasny granat w kwiatuszki). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 17 minutes ago, poszetka.com said: Jest sześć modeli, siódmy został wyprzedany (jasny granat w kwiatuszki). Był jakiś preorder dla wybrańców, czy tak szybko zniknął ze sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 8 godzin temu, Miro napisał: Rondo ma rzeczywiście 7 cm? Na zdjęciach wygląda na węższe. rondo ma 6 cm, tyle ile kapelusz forumowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Teraz, blekit napisał: Był jakiś preorder dla wybrańców, czy tak szybko zniknął ze sklepu? Sprzedały się stacjonarnie, tego wzoru było tylko 8 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 No to ladnie poszlo z pierwsza tura😉. Okazalo sie ze ten model stal sie wersja super limitowana😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 11 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Dla tych ktorzy nie zagladneli do posta Razem z Poszetka na wczorajsza okazje wypuszczenia wspolnej kolekcji zdecydowalismy sie w ciekawy sposob ja takze promowac. W tym celu zamowilismy u Londynskiego artysty ilustracje, ktora dolaczana bedzie do kazdego zakupionego krawata. Grafika pokazuje moj ulubiony fioletowy krawat w klasycznym polaczeniu z garniturem w krate POW i koszula w niebieskie paski. Autorem jest Jon Leigh. Jak Wam sie podoba? :> 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 ocenię krawat na żywo i na ilustracji jak dotrze przesyłka trzeba wspierać rodzime inicjatywy na wysokim poziomie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Zamowiles fioletowy? Najlepiej! Wielkie dzieki 2 minuty temu, Hargin napisał: ocenię krawat na żywo i na ilustracji jak dotrze przesyłka trzeba wspierać rodzime inicjatywy na wysokim poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.T. Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 To zgranie kratki na kozerce i kołnierz - ramię to pierwsza rzecz która od razu rzuciła mi się w oczy zamiast krawata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 1 minutę temu, D.T. napisał: To zgranie kratki na kozerce i kołnierz - ramię to pierwsza rzecz która od razu rzuciła mi się w oczy zamiast krawata Ha, dobre oko. Mam nadzieje ze B&Tailor zrobia tak w oryginale jak bedzie gotow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 33 minuty temu, blueloafers napisał: Zamowiles fioletowy? Najlepiej! Wielkie dzieki Tak Jeszcze nie wiem jak go zestawię, ale będę próbował Z pewnością stanowi wyzwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Czy można prosić o podanie dokładnej odległości od samego czubka tego nowego krawat do miejsca, w którym zaczyna się butelkowate przewężenie? Chce określić jaką długość będzie miał krawat poniżej węzła, jeśli węzeł wypadnie w optymalnym miejscu zwężenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 2 godziny temu, Miro napisał: Czy można prosić o podanie dokładnej odległości od samego czubka tego nowego krawat do miejsca, w którym zaczyna się butelkowate przewężenie? Chce określić jaką długość będzie miał krawat poniżej węzła, jeśli węzeł wypadnie w optymalnym miejscu zwężenia. Trudno powiedzieć. Nie jest to jedno, bardzo wyraźne miejsce gdzie się zwęża. W moim przypadku (175cm), kiedy ja zawiąże four-in-hand tak jak lubię to wychodzi mi szer: ok 4.5cm w odległości ok 51cm od czubka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 12 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2016 Tak Jeszcze nie wiem jak go zestawię, ale będę próbował Z pewnością stanowi wyzwanie Ja już parę pomysłów mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 12 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2016 Fioletowy jest tak popularny, ze az wypadaloby zrobic konkurs na najlepsza stylizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 12 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2016 12 godzin temu, blueloafers napisał: Trudno powiedzieć. Nie jest to jedno, bardzo wyraźne miejsce gdzie się zwęża. W moim przypadku (175cm), kiedy ja zawiąże four-in-hand tak jak lubię to wychodzi mi szer: ok 4.5cm w odległości ok 51cm od czubka. Czyli po prostu 51 cm od czubka krawat ma szerokość ok. 4.5 cm? Bez względu na rodzaj zawiązanego węzła, bo przecież węzeł nie wpływa na szerokość krawata. Mam 176 cm i też wiążę 4-hand - więc powinno być ok. A można spytać, jakie nosisz kołnierzyki? Pytam o to wszystko, bo na krawatach Poszetki z racji kroju, grubości, wypełnienia itd. prawie zawsze wychodzą mi (za) spore węzły. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi