TomekB Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Skoro nosisz 10-10.5 to ja bym na Twoim miejscu sprawdził w sklepie stacjonarnym kilka brytyjskich marek i przegladał ebay.co.uk, można trafić naprawdę dobre okazje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2013 Temat wyczyszczony. Nie rozmawiamy tutaj o adidaskach z pinknymi paseczkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Właśnie zamawiam u G.Minichino. Jedną taką jak na focie(AS) druga w kolorze czarno-czerwonym. Równa stówka za parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 przeszedłem się dzisiaj po polskich sklepach, i wpadł mi w oko jeden but z Baty; wydaje się, że nawet skóra jest nienajgorsza, w ogóle but zaskakująco ładny jak na nasze warunki niestety ciut za duży stąd wąpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Abstrahując od wyglądu tych butów Baty z własnego doświadczenia bym nie polecał (kiepsko z wytrzymałością, słabe jakościowo skóry) Jeżeli chcesz coś z polskich sieciówek to zajrzyj do Ryłko, Kazara, albo Norda. Oczywiście roi się tam (szczególnie w tych dwóch pierwszych) od koszmarków, ale zwykle wypuszczają 1-2 względnie klasyczne modele na sezon. Nord z kolei ma ciekawe wizualnie obuwie, ale ciężko znaleźć stacjonarny sklep, które ma ich buty na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Miło Cię poznać . But brzydki. SKąd opinia, że skóra jest dobrej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Jak zwykle są dwie opcje, można powiększyć stopę, albo zmniejszyć buta, sam wybierz co ci bardziej odpowiada, opcja 2 jest bardziej uzasadniona ekonomicznie, jak masz już inne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Miło Cię poznać, jak możemy pomóc?? Witam i dziękuję, myslałem może, że ktoś już widział te buty i ma jakieś zdanie, tak z ciekawości bardziej napisałem Abstrahując od wyglądu tych butów Baty z własnego doświadczenia bym nie polecał (kiepsko z wytrzymałością, słabe jakościowo skóry) Jeżeli chcesz coś z polskich sieciówek to zajrzyj do Ryłko, Kazara, albo Norda. Oczywiście roi się tam (szczególnie w tych dwóch pierwszych) od koszmarków, ale zwykle wypuszczają 1-2 względnie klasyczne modele na sezon. Nord z kolei ma ciekawe wizualnie obuwie, ale ciężko znaleźć stacjonarny sklep, które ma ich buty na stanie. To nie dobrze, ostatni tydzień byłem we wszystkich i jestem trochę rozczarowany. Królują czuby w tym sezonie. Buty Norda widziałem w sklepie Kea, jakaś masakra Szczególnie seria doberman Ta seria Meka na stronie to już inna rozmowa, chociaż nie wiem czy bym zaufał im ze zrobieniem butów za 1000zł, to tyle prawie co za porządne goodyeary z za zagranicy W sumie ten but jako jeden może z dwóch trzech mi się spodobał ze względu na klasyczny krój Derby. Dzięki za opinię na temat ich wytrzymałości, wezmę pod uwagę. Miło Cię poznać . But brzydki. SKąd opinia, że skóra jest dobrej jakości? Witam również Napisałem, że nienajgorsza i nie należy tego rozumieć jako dobra skóra wydawała się bardziej mięka i nie mniej gruba od typowych polskich butów za 300zł, czyli po prostu nie ponieżej przeciętnej w tym budżecie Jak zwykle są dwie opcje, można powiększyć stopę, albo zmniejszyć buta, sam wybierz co ci bardziej odpowiada, opcja 2 jest bardziej uzasadniona ekonomicznie, jak masz już inne buty. można byłoby zaszaleć i kupić skórzane wkładki, chociaż to powiększenie stopy brzmi interesująco słyszałem o wydłużaniu nóg w chinach, czy to podobny zabieg ? dzięki za odpowiedzi Panowie, miło się tutaj znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Panowie, po przestudiowaniu kilku wątków tyczących się obuwia chciałbym zakupić porządne buty. Z racji zawodu garnitur noszę rzadko, potrzebuję coś co pasuje do casualowych stylizacji. Spodnie ciemny dżins, ciemny szary. Mieszkam na Śląsku i chciałbym zakupić coś na tym terenie stacjonarnie, i tu się zrodził problem. Odwiedziłem masę sklepów i poległem. W stacjonarnym Massimo Dutti nie mieli tych butów ale łatwo je sprowadzić i przymierzyć. http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/duttipl/pl/massimodutti/368011/1952072/BRĄZOWE%2BBUTY%2BW%2BSTYLU%2BDERBY%2BZ%2BKONTRASTOWYM%2BNOSKIE Pytanie czy one w ogóle pasują do casualowych stylizacji? czy nie wyglądają zbyt oficjalnie?, nie chcę przegiąć w drugą stronę. Jednak bardzo podoba mi się kolor jak i sam but. W ogóle warto wydać blisko 500pln na te buty? laikowi budowa i materiały dużo nie mówią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 W tej cenie nie warto. Jak mieszkasz w Tychach to jedź np. do Fashion House w Sosnowcu do Norda, tam czasem są fajnie sztuki w outlecie i dobrych cenach. Jeśli jednak chciałbyś Massimo to wstrzymaj się z miesiąc, te buty bedą na wyprzedaży za 30-40% obecnej ceny (choć nie do jeansów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Panowie, brązowe derby do prostych eleganckich dżinsów i koszuli - będą ok, oczywiście lepsze byłyby zdobione, ale nie popadajmy w skrajności przy doradz aniu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Cześć Panowie, Zastanawiam się nad kupnem butów typu brogue. Chciałbym ich jednak używać do bardziej casualowych kreacji, w stylu jeansy/chinosy. Budżet do 600zł. Podczas poszukiwań moją uwagę przykuły: http://www.dune.co.uk/braker-brogue-lace-up-oxford-shoe-0272506380003083/ http://www.dune.co.uk/axton-traditional-leather-brogue-prodaxton83tan/?changecurrency=USD Czy ktoś miał styczność z butami Dune? Jaka relacja cena-jakość? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fey Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Miałem kiedyś buty Dune zakupione przez amazon.co.uk, gdzie są często przeceniane. Kupowałem 3 lata temu i dość częstą przypadłością była zaniżona numeracja (z tego co widzę na amazonie, to dalej jest problemem). Jakość ich jest poprawna, więc w cenie do 600 zł z pewnością bardziej doświadczeni użytkownicy tego forum polecą Ci lepsze buty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 9 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2013 Mam duży problem. Chcę kupić klasyczne, czarne oxfordy, bez żadnych udziwnień. Zważywszy na fakt, iż musze być dobrze dopasowane, nie biorę pod uwagę zakupu przez Internet bez uprzedniego mierzenia danego modelu. I jest problem - bo stacjonarnie nie mogę znaleźć. Gdzie we Wrocławiu i okolicach mógłbym dostać klasyczne czarne oxfordy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2013 Jaki budżet i ile czasu na znalezienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyllo01 Napisano 9 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2013 Cześć Panowie, Zastanawiam się nad kupnem butów typu brogue. Chciałbym ich jednak używać do bardziej casualowych kreacji, w stylu jeansy/chinosy. Budżet do 600zł. Podczas poszukiwań moją uwagę przykuły: http://www.dune.co.uk/braker-brogue-lace-up-oxford-shoe-0272506380003083/ http://www.dune.co.uk/axton-traditional-leather-brogue-prodaxton83tan/?changecurrency=USD Czy ktoś miał styczność z butami Dune? Jaka relacja cena-jakość? Pozdrawiam Spróbuj może tu: http://www.sklep.klasycznebuty.pl/236,gordon-bros-levet-2318.html Z tego, co tu forumowicze piszą, marka warta swojej ceny, a kupujesz w Polsce. Sam za chwilę będę ich posiadaczem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 9 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2013 Jaki budżet i ile czasu na znalezienie? Budżet - to zależy. Za buty rynsztokowej jakości nie dam więcej niż 150zł, ale za w miarę dobre do 450zł jestem w stanie wydać. Oczywiście to jest umowne, bo gdybym mógł kupić np. C&J w niewiele wyższej cenie, budżet się podniesie Czas? Najlepiej jak najszybciej (mam w lipcu już 2 okazje do założenia) jednak jeśli kupno czegoś lepszego będzie wymagało czasu to się wstrzymam. Problem też taki, że większość sklepowych oxfordów (tych pseudo- , itp.) ma jak na moją stopę za małą tęgość - przyszwy na sznurówki nie łączą się, rozchodzą się i wygląda to nieestetycznie. Mierzyłem ostatnio takie: http://wojas.pl/produkt/3058 Za ciasne (tęgość) i miały brzydki kształt kopyta. W otateczności, jeżeli będzie ok z tęgością, kupię te... http://www.zara.com/pl/pl/man/buty/specjalne-rozmiary/eleganckie-buty-oxford-c358065p1048094.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2013 Kopyta eleganckich firm angielskich, choćby wspomnianego C&J, są stosunkowo wąskie. Oczywiście można zawsze zamówić o pół lub cały rozmiar większe. Lepiej wygląda sytuacja z Loake - tutaj kopyta są wyraźnie szersze. Wojasy brzydkie; te z Zary są zgrabne, ale jakość fatalna. Na żywo buty z Zary wyglądają o wiele gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszcz Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 http://www.gordonbros.de/media/catalog/product/cache/1/image/400x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/e/levet-styleno-2318-tan.jpg Zastanawiam się nad tymi butami, chodzi mi o ubiór bardziej na co dzień, do jeansów np a zapytać chciałem czy wg was te są w miarę ok, czy w podobnej cenie kupię coś lepszego z innej firmy? I przy okazji, jaki ewentualnie rozmiar tego buta, jak zazwyczaj noszę obuwie z wkładką o długości 27cm? pzdr i dzięki za pomoc ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 Jeśli chodzi o stylistykę to w takim zakresie jak napisałeś będą ok (a także w zestawieniu z innymi cieższymi tkaninami np sztruksy itd). Jakości nie będę komentował, bo nie posiadam tych butów - jest kilku użytkowników na forum, może się podzielą wrażeniami. W kwesti rozmiaru - w wątku o GB możesz przeczytać stwierdzenie, że nie odstają one jakoś szczególnie od rozmiarówki typowych butów jakie możesz kupić w Polsce. W tymże wątku pada też informacja o możliwości kupienia ich w p o l s k i m sklepie interentowym sklep.klasycznebuty.pl http://www.sklep.klasycznebuty.pl/236,gordon-bros-levet-2318.html Mniejszy problem logistyczny z odsyłaniem jeśli przestrzelisz rozmiar. Miłej lektury forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tieandi Napisano 24 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2013 Może ktoś macał te: http://www.zara.com/pl/pl/man/buty/kozaki/botki-sznurowane-c434638p1048576.html ?? Chyba licze na cud jakościowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tieandi Napisano 24 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2013 Takie rzeczy tylko w erze. Pomacam, pomacam i najwyzej znow beda mieli do sprzedania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 25 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2013 Takie rzeczy tylko w erze. Szkoda że Ery już jako takiej ni ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 30 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2013 Czy możecie poradzić gdzie znajdę czarne, nielakierowane oxfordy lub brogsy z zamkniętą przyszwą na gumowej podeszwie do ok 400zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 30 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2013 Jeśli chodzi Ci o sklepy stacjonarne a nie internet i mają to być buty z kategorii "Buty trochę taniej" to przychodzi mi na myśl tylko Massimo Dutti, gdzie są czarne golfy-oxfordy na częściowo gumowej podeszwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi