Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pediwear, Bodileys, Robertold, Budapester i pewnie jeszcze brazylion innych sklepów których nie znam. Tak na marginesie, to nawet przy tak niskim kursie funta jaki mamy obecnie ceny w E. Berg są wciąż odrobinę niższe niż w angielskich sklepach.

Opublikowano

Panowie,

planuję kolejne Kielmany. Po głowie chodzi mi coś a'la Saint Crispin 105:

MG_5616-1024x426.jpg

Kolor trochę jaśniejszy i z patyną, coś w tym stylu:

6ccb026a72230ba85c336822db568471.jpg

zastanawiam się:

Sztuper? Perełka? Jasny, czy ciemny?

Jakie kopyto? Jaki czubek? Może taki?czubki i przeszycia.jpg

Pomóżcie! Doradźcie!

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
Dnia 13.07.2016 o 23:11, mrkaramba napisał:
Dnia 13.07.2016 o 22:03, Zagiel napisał:

P.S. Ważnym dla mnie kryterium jest wygoda ponieważ zawsze mam problem z obtarciami na achillecie.

@Zagiel Kula pięty po prostu jest dla Ciebie nieodpowiednia (prawdopodobnie za głęboka), mam dokładnie ten sam problem prawie z wszystkimi butami zaczynając od Yanko, Loake 1880, Barkera etc, a kończąć na Berwickach... z jednym wyjątkiem. Kopyto 177 (Berwick) nigdy mnie tak nie obtarło. Jest na to sposób spróbuj podpiętków korkowych. Mi pomagają w każdym bucie (W Yanko na kopycie 915 nie przeszedłbym bez tego 100-200m). Ogólnie jeśli ma się takie problemy warto popróbować z: a) podpiętkami (polecam korkowe, żelowe się zużywają dosyć szybko)  b ) wąskimi zapiętkami ze skóry lub żelowymi c ) u szewca można wkleić pełny skórzany zapiętek. Myślę że warto popróbować i znaleźć złoty środek dla siebie. Jeśli masz możliwość odwiedzenia Klasycznych Butów w Gdańsku to w tym wypadku warto, jest dużo naprawdę różnych kopyt. W tej cenie można tam szukać głównie Berwicków i G&B. Berwicka mają chyba obecnie trzy modele czarnych oksfordów ( na różnych kopytach). Mam nadzieję że pomogłem bez kryptoreklamy :) 

Opublikowano

Dodatkowo dziś pani u Kielmana (zapominam zawsze, jak ma na imię) pokazywała piękną skórę - ciemny koniak, wpadający już brąz, ale taki żywy. Wolałbym poczekać na powrót Pana Macieja z urlopu i z nim omówić szczegóły, podobno wraca w połowie sierpnia. I weź tu czekaj.

Opublikowano
3 godziny temu, D.T. napisał:

@Zagiel Kula pięty po prostu jest dla Ciebie.......

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Szczerze mówiąc to myślałem zarówno nad zapiętkami jak i podpiętkami z uwagi na to, że często obtarcia zdarzają mi się również pod kostką co chyba świadczy o zbyt dużej (jak dla mnie) głębokości buta. Zresztą miałem pisać związanego z tym posta. Mianowicie czy głebokość buta ma związek z modelem, marką, a może kopytem? Dokładniej mówiąc czy można się jakoś uchronić przed tym problemem jeszcze przed zakupem?

P.S. Tak apropo kryptoreklamy:) czy można się spodziewać wyprzedaży bądź rabatów na klasycznychbutach w najbliższym czasie?

Pozdrawiam.

Opublikowano

@Zagiel Wyprofilowanie kuli pięty i jej głębokość ma związek z kopytem, ta sama firma może mieć diametralnie różne kopyta. Jak się przed tym uchronić? Mierzyć chociaż nie wszystko wychodzi w czasie przymiarki. Myślę że "nam" (osobom z takim problemem) pozostaje korekcja podpiętkami (ja jestem z tego rozwiązania zadowolony).  Co do przecen to w zakładce promocja i outlet zawsze są jakieś buty. :) Napisz jeszcze do @klasycznebuty.pl i zapytaj. :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
4 minuty temu, flozbi napisał:

Już miałem zamawiać https://www.zalando.pl/brett-sons-eleganckie-buty-brazowy-bs312a00i-o11.html, ale nie wiem czy mnie nie ponosi, co sądzicie o kształcie kopyta?

Wydaje mi się, że te buty ma kolega @Ataman  z forum. Pozwolę sobie wkleić kilka fotek, które wstawiał. Według mnie ponosi Cię, ja bym ich nie kupił.

2450c350b11a22a73c7abc477084f93c.jpg13e67118ef85ca945c30acdf720ace35.jpg

20150925_112707.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
Dnia 18.07.2016 o 23:44, Zagiel napisał:

czy można się spodziewać wyprzedaży bądź rabatów na klasycznychbutach w najbliższym czasie?

Z tego co można zaobserwować to sklep nie prowadzi często akcji promocyjnych na dużą skalę. Za to dla grona stałych klientów (uczestników ich programu lojalnościowego) dostępne są zamknięte promocje z rabatami nawet do 30 %. Standardowo obowiązują rabaty 5 % dla zapisanych do newslettera i 10 % dla stałych klientów. Ostatnio była promocja na kilka modelu loafersów (taka informacja była w newsletterze). Obniżone ceny widać chyba dopiero po zalogowaniu się na konto użytkownika. tak jak mówił @D.T. warto napisać bezpośrednio do sklepu.

Opublikowano
Dnia 18.07.2016 o 23:44, Zagiel napisał:

czy można się spodziewać wyprzedaży bądź rabatów na klasycznychbutach w najbliższym czasie?

Dnia 20.07.2016 o 14:02, lupin napisał:

Standardowo obowiązują rabaty 5 % dla zapisanych do newslettera i 10 % dla stałych klientów.

Stały klient -  łączny zakup produktów  na kwotę równą lub przekraczającą 2000 zł.

• Oceniam pozytywnie 1