Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Odie111 napisał:

Dobrze Ci sie wydaje :) Pytanie czy Ci to przeszkadza?

Przeszkadza i to bardzo mocno;-), dzień później wybrałem dla mnie odpowiedniejszy model też tej marki, ze skóry licowej, szyty:)

Opublikowano
5 minut temu, flozbi napisał:

Dokładniej co mają paskudnego? skórę, kopyto? Zdobienia mi się podobają (zdecydowana większość moich butów to brogsy)  w mokach dla mnie też są ok.

Serio pytasz ? 

Nie podobają mi się zdobienia w tych monkach , a może klamry w tych brogsach...

Opublikowano
13 minut temu, flozbi napisał:

Widzę, że ci poniżej też się nie znają: 

http://www.crockettandjones.com/product/chadwick-2-black

http://www.herringshoes.co.uk/herring/philip-ii_monk-shoe/chestnut-calf

i robią klamry na brogsach i zdobienia na monkach albo odwrotnie. 

To , że robią nie znaczy , że zaczną mi się podobać . Tobie mogą . 

/ Nie napisałem , że ktoś się nie zna , czytaj ze zrozumieniem / Poza tym mowa o butach z Zalando / 

Opublikowano

Przypomnę Ci 2 posty wcześniej co napisałeś 

9 godzin temu, secondhand_man napisał:

Serio pytasz ? 

Nie podobają mi się zdobienia w tych monkach , a może klamry w tych brogsach...

Z góry wskazałeś, że powinienem wiedzieć, że przez ażurowania te buty są brzydkie, a nawet niedopuszczalne bo nie wiadomo czy to monki, czy brogsy, dla mnie to nie było takie oczywite i wskazałem firmy, które także robią takie buty. 

9 godzin temu, secondhand_man napisał:

Poza tym mowa o butach z Zalando / 

Rozumiem, że  nie mogłem podać tak porządnej marki jak C&J bo te monki ze zdobieniami są z Zalando?  Jakbym wstawił takie buty z CCC czy Deichmanna to jaka by była odpowiedź? 

Tekst z zapytaniem czy w C&J się nie znają, nie dotyczył walorów estetycznych tylko Twojej opinii, cytuję " ...i robią klamry na brogsach i zdobienia na monkach albo odwrotnie." Proszę czytać ze zrozumieniem.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
21 godzin temu, flozbi napisał:

Dokładniej co mają paskudnego: skórę, kolor, kopyto? Zdobienia mi się podobają (zdecydowana większość moich butów to brogsy)  w mokach dla mnie też są ok.

Kiepsko wygląda zapięcie a konkretnie złożenie obłożony przy dolnej klamrze i wystający fragment skóry spod dolnego paska.

Buty mają wysuniętą piętę w stosunku do obcasa co nie dodaje im uroku przy szerokim i prostym kopycie. Podeszwa (dość cienka co nie jest wadą) schowana jest pod noskiem i jeżeli przy chodzeniu zdzierasz jej przód (zerknij na używane obecnie buty i oceń, czy i jak bardzo scierasz podeszwę w tym miejscu), istnieje ryzyko, ze zaczniesz "rysować" noskiem o chodnik. 

Jeżeli lubisz ażurowania może powinieneś poszukać butów z pojedynczym zapięciem. Takie zestawienie wygląda moim zdaniem lepiej. W podwójnych monkach ażurowania plus szeroka, gładka obłoźyna i dwie klamerki to odrobinę za dużo.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Pomoglibyście Panowie w wyborze? Potrzebuję butów na ślub, występuję tam w charakterze świadka. Niestety, mój budżet jest dosyć ograniczony (450 max). Moje dwie propozycje http://www.kh-shoes.com/pl/p/Lord-Oxford-Czarne/168 (będą za ok.315 zł) lub https://www.sklep.klasycznebuty.pl/1066,gordon-and-bros-5092-blue.html (czy w ogóle taki kolor jest odpowiedni na taką uroczystość?). 

Opublikowano

Jeżeli na "większe uroczystości", to na pewno żadne z powyższych. Jeżeli chcesz kupić buty za ponad 1200 zł, to na pewno lepszym wyborem będą takie od producenta, który specjalizuje się w produkcji butów, a nie garniturów, płaszczy, koszul i dodatkowo butów.

Opublikowano

:? Przykro się czyta, że pod wpływem forum zastanawiasz się nad kupnem takiego czegoś

Odpowiadając na pytanie, żadne. Skoro dysponujesz takim budżetem kup buty sprawdzonych na forum firm: np. Yanko lub SP, a nie takie "cóś"

Opublikowano
Godzinę temu, waski napisał:

:? Przykro się czyta, że pod wpływem forum zastanawiasz się nad kupnem takiego czegoś

No właśnie, o jakie forum chodzi? Na naszym na pewno nikt nie poleca dwumonków ani jaszczurowatych "klejtusiów" jako buty właściwe na "największe okazje".

Opublikowano

Nie jest łatwo, ale nie zamierzam z tego powodu kupować czegoś, co się zaraz rozpadnie. Dlatego chciałbym, żeby wypowiedział się ktoś kto miał te buty w rękach a najlepiej na stopach...

Opublikowano

To zalando, więc poza zamrożeniem kasy na jakiś czas niczym nie ryzykujesz. Ja bym zamówił i obejrzał.

Opublikowano

Przymierzam się do zakupu lepszych jakościowo monków , moj faworyt to Carlos Santos 6942  póżniej Yanko 316 TDM lub Niger i Meermin w kolorze DB . 

Czy w przypadku CS i stopy 27,5 cm dobrym pomysłem jest zamówienie rozmiaru UK 8 ?