Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 22 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Czarne, podwójne monki z francuskiego cielaka, na lekko grubszej podeszwie szytej z ukrytym szwem i całkowicie gładką piętą. i o zgrozo... z zelówką, której celem nie jest zabezpieczanie podeszwy, tylko właściciela przed poślizgiem... 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Czyli jednak Polacy szybsi od Węgrów Gratulacje, świetne buty! Bardzo podobają mi się klamerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 3 minuty temu, Zajac Poziomka napisał: Czyli jednak Polacy szybsi od Węgrów Gratulacje, świetne buty! Bardzo podobają mi się klamerki. Tak. Na razie 1:0 dla Polski ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Bardzo ładne. Też mam ostatnio fazę na buty bez nakładanych nosków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 22 Listopad 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Nie mogłem się powstrzymać . Wybaczcie dżinsy, ale zdjęcia na sucho nie oddają proporcji buta. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 56 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Czyli jednak Polacy szybsi od Węgrów Gratulacje, świetne buty! Bardzo podobają mi się klamerki. Pierwsze, co mi przyszło na myśl, kiedy zobaczyłem ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Gratuluję @Whitesnake! Piękny projekt, piękne efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Co oznacza dwójka na podeszwie buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Teraz, kamilp napisał: Co oznacza dwójka na podeszwie buta? Nie zdradzę żadnych sekretów zakładu, jeśli napiszę, że to oznaczenie szewca, który robił buty. Powiedzmy, że pomaga zidentyfikować źródło sukcesu przy powracających klientach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 1 godzinę temu, kamilp napisał: Co oznacza dwójka na podeszwie buta? Pewnie że to drugi but z pary 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Ale ładny old-skul, gratulacje. Urocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Piękne buty! Niech się noszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 23 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Dziękuję wszystkim za słowa uznania! Buty faktycznie wyszły rewelacyjnie. To kolejna para stworzona na moim kopycie, więc dopasowanie nie pozostawia nic do życzenia. Dołóżmy do tego świetną, mięsistą skórę i warsztat potrafiący spełnić zachcianki klienta (gładka pięta) i mamy receptę na udany projekt. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 To i ja dołożę się z lajkiem Adamie. Co do mięsistej skóry - czy nie miałeś na myśli raczej cechy typu: gładka, drobnoziarnista, sprężysta? Patrząc na zdjęcia zgodzę się, że ta skóra wygląda tak jak skóra prawdziwie cielęca*, której raczej nie opisałbym jako mięsista. * [to świetny temat na oddzielną dyskusję na forum: "jaką skórę można nazwać prawdziwie cielęcą i jak to poznać" bo większość butów RTW < 1XXX PLN nie stała koło cielęcej skóry] pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 23 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 32 minuty temu, damiance napisał: To i ja dołożę się z lajkiem Adamie. Co do mięsistej skóry - czy nie miałeś na myśli raczej cechy typu: gładka, drobnoziarnista, sprężysta? Myślałem o mięsistości w chwycie. To grubsza, ale bardzo miękka i sprężysta skóra. Zrobione z niej buty nie przechodzą czegoś takiego jak łamanie, a trwałych zagnieceń skóry nie widać nawet po wielu latach (vide moje brązowe lotniki z szyciem tyrolskim od Kielmana). Nie znam profesjonalnego nazewnictwa, ale polska skóra cielęca jest przy niej bardziej pergaminowa (sucha, sztywniejsza i twardsza). Dodatkowym walorem francuskiego cielaka jest bardzo gładkie lico. P.S. Chciałem wkleić film pokazujący, że skóra na tych butach pracuje jak kordowan, ale nie potrafię. Attachment 1.mov 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 U mnie załącznik z filmikiem działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 27 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2016 Dyskusja o skórach cielęcych przeniesiona tu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi