ignacyklimont Napisano 2 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 Witam! Zakupiłem buty, które na pierwszy rzut oka wydawały się dobre, jednak po rozchodzeniu zaczęły spadać niestety z pięty (wyraźniej lewa noga). Są to buty skórzane, o skórzanej podeszwie także zwrot po 2 minutach już odpadał. Są to mokasyny wsuwane, niewiązane, ze stosunkowo miękkiej skóry, twardszej jedynie na czubie. Chciałem się Was poradzić co w tej sytuacji zrobić? Były to buty drogie, więc koszta ewentualnej pomocy szewca są bez znaczenia, na pewno będzie warto; problemem jest fakt iż odpadają wkładki, jako że wtedy w czubie moje palce są od góry zbyt mocno naciskane co powoduje ból i problem w chodzeniu. W takie sytuacji wydaje mi się iż jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest stabilizacja pięty, wszycie jakiejś dobre zapiętki lub inne rozwiązanie. Amatorsko spróbowałem użyć zapiętki na klej, ale efekt był mizerny. Czy możecie poradzić mi jakie rozwiązania proponujecie i ewentualnie dobrego krawca na terenie/obszarze Warszawy i okolic? Z góry dziękuje za pomoc! P.S. załączam link do buta, może ułatwi Wam zdiagnozowanie problemu: https://www.zalando.pl/peralston-polbuty-wsuwane-black-pz412ca01-q11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 2 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 Drożej i na miejscu Kamiński, taniej i wysyłkowo Szewc24. Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignacyklimont Napisano 2 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 Godzinę temu, eustachu napisał: Drożej i na miejscu Kamiński, taniej i wysyłkowo Szewc24. Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka A wie ktoś coś o szewcu "Takie Buty"? Ma na google i facebook sporo dobrych opinii od w miarę autentycznych kont, no i położenie korzystne (centrum). O Kamińskim poczytałem, obawiam się trochę ceny + opinie nie były tak jednorodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 2 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 30 minut temu, ignacyklimont napisał: ...obawiam się trochę ceny + opinie nie były tak jednorodne Magia internetu. Najlepszą opinie będzie miał ten, który ma najmniej wymagających klientów ;). Jeśli były to drogie buty i chcesz je ratować to wyślij do szewc24, albo napisz - czasem bywa w W-wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignacyklimont Napisano 2 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 2 minuty temu, Whitesnake napisał: Magia internetu. Najlepszą opinie będzie miał ten, który ma najmniej wymagających klientów ;). Jeśli były to drogie buty i chcesz je ratować to wyślij do szewc24, albo napisz - czasem bywa w W-wie. Ok, mam jednak obawy co do szewca24 natury czysto materialnej; idąc do szewca fizycznego może on przyjrzec się jak but leży na mojej stopie, jak duża zapiętka jest potrzebna etc; ja miałoby to wyglądać w przypadku szewca internetowego któremu "podsyłam" buty? Dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 2 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 5 minut temu, ignacyklimont napisał: Ok, mam jednak obawy co do szewca24 natury czysto materialnej; idąc do szewca fizycznego może on przyjrzec się jak but leży na mojej stopie, jak duża zapiętka jest potrzebna etc; ja miałoby to wyglądać w przypadku szewca internetowego któremu "podsyłam" buty? Dzięki za odpowiedź! Słusznie, też miałbym takie obawy i dlatego w pierwszej kolejności zapytałbym kiedy będzie w W-wie. Z drugiej strony, ludzie z Japonii zamawiają korespondencyjnie buty bespoke u Kielmana i są szczęśliwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignacyklimont Napisano 2 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2016 1 minutę temu, Whitesnake napisał: Słusznie, też miałbym takie obawy i dlatego w pierwszej kolejności zapytałbym kiedy będzie w W-wie. Z drugiej strony, ludzie z Japonii zamawiają korespondencyjnie buty bespoke u Kielmana i są szczęśliwi. Ok, dzięki za pomoc. Czy byłbyś wstanie polecić jakiegoś szewca z fizycznym warsztatem w Warszawie? Jeśli temat szewc24.pl upadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 11 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2016 Czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie jak wygląda po zabiegu wszycia dodatkowej (czy też nowej zamiast starej) zapiętki w loafersach lub butach innego rodzaju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 11 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2016 Ja wrzucę, daj mi kilka(naście) dni . Oddałem wczoraj jedne z butów (carmina) w celu wszycia zapiętki. Niestety brak zamszowej powierzchni wewnątrz buta sprawia, że pięta miała lekki luz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 12 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2016 Poczekam poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 12 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2016 18 godzin temu, wally napisał: Czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie jak wygląda po zabiegu wszycia dodatkowej (czy też nowej zamiast starej) zapiętki w loafersach lub butach innego rodzaju? Proszę bardzo (z tym, że zapiętki zostały wklejone): Więcej tutaj: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/510-jakie-buty-mam-dziś-na-sobie/?do=findComment&comment=235170 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 13 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2016 @Tanatos70 Dzięki bardzo, będę miał na uwadze powyższe zdjęcia przy podjęciu decyzji o zniwelowaniu latających pięt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 @wally, )tylko weź pod uwagę, że to robota Rafała (@szewc24.pl) i niewielu 'lokalnych' szewców zrobi to tak estetycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 17 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 Zgodnie z obietnicą, zdjęcia. Wg mnie perfetto. Wszycie plus klejenie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 17 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 Fachowo zrobione,jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 17 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 @shinobi, bardzo estetyczna robota - kto jest autorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 17 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 Wrocław, ul. Partyzantów 14, "Modina". Jestem bardzo zadowolony z wysokiej jakości szeregu usług od dobrych kilku lat. Obok Rafała (szewc24.pl) to jedyny zakład, któremu jestem w stanie powierzyć obuwie. Polecam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 17 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 U mnie wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 @shinobi @Tanatos70 @flozbi Dziękuję bardzo za materiał poglądowy mam teraz z czego wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 W wawie taką usługę wykonał moim butom zakład szewski w metro centrum. Natomiast w połowie lutego odbiorę g&b od pana Januszkiewicza po takim samym zabiegu. Ciekawy jestem różnicy w wykonaniu. W obu przypadkach zapietki wstawiane były ponieważ oryginalne się przetarły. W parze butów po 'zabiegu' nie odczułem żadnej różnicy w rozmiarze. Zapietki skórzane są cienkie maks 1 mm. Wysłane z mojego Tab2A7-10F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Oto jak mój lokalny szewc p. Bogdan Sidor wszył u mnie dodatkową zapiętkę. Polecam takie rozwiązanie na spadającą piętę, działa dużo lepiej niż te samodzielnie wklejane: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Jeżeli chodzi o funkcjonalność, to pewnie zapiętka spełnia swoją rolę. Niestety (moja subiektywna opinia) jest to wykonanie, do którego można mieć parę zastrzeżeń. Szycie, to element nad którym Szewc musi bardzo popracować, efekt ledwo na ocenę mierny. Widać brak powtarzalności ściegu, w niektórych miejscach jego przeskoczenie, krzywizny. Poza tym najważniejszy zarzut - po co w ogóle było przeszywanie pionowe cholewki z tyłu ? Wg mnie naprawa powinna zostawiać jak najmniejsze ślady, a w Twoim przypadku wygląda, jakby potrzeba była zszycia cholewki zewnętrznej. Jeżeli już z jakiegoś powodu chciał dokonać takiego przeszycia, to wg mnie powinien wykorzystać dziurki oryginalne i tak prowadzić igłę, by nie tworzyć całkiem nowego szwu, na dodatek zupełnie nie dopasowanego i psującego wygląd butów. Z tego co przeczytałem, jest to młody szewc i pisząc to nie chciałbym "zabijać" w nim pasji do napraw, ale bardziej wskazać kierunek napraw. Kilku Kolegów wyżej prezentowało podobne naprawy całkiem fajnie wykonane. Myślę, że jeżeli zgadzasz się z tym co napisałem, to mógłbyś kiedyś wskazać temu Szewcowi pewne kierunki rozwoju. Jeżeli nie jest np. pewien wklejania zapiętek i dlatego dokonał przeszycia pionowego, to o ile podejmiesz z Nim temat, a On chciałby coś więcej się dowiedzieć, to chętnie coś podpowiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 @szewc24.pl Pewnie, przy najbliższej okazji postaram się przekazać te uwagi (zresztą jak zawsze merytoryczne). Ja ze swojej strony nie mam jakichś szczególnych obiekcji co do wykonania, bo rzeczywiście spełniają swoją rolę, a wygląd z tyłu jest praktycznie niewidoczny, ale fakt, byłem lekko zdziwiniony tym przeszyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurov Napisano 11 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2017 Dnia 17.12.2016 o 19:25, shinobi napisał: Wrocław, ul. Partyzantów 14, "Modina". Jestem bardzo zadowolony z wysokiej jakości szeregu usług od dobrych kilku lat. Potwierdzam, również jestem zadowolony z profesjonalnych nie usług a porad "Modiny". Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umberto Napisano 21 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 @szewc24.pl mam właśnie 1 lub 2 pary do takiej poprawki i pytanie czy jest możliwe wszycie zapiętki bez wychodzenia ze szwem na wylot? chodzi o to, żeby z zewnątrz nie było widocznych śladów przeróbki. Czy można się w najbliższym czasie skonsultować w Warszawie? a co do wklejanych zapiętek to szczerze odradzam - wkleiłem ostatnio tarrago ale już pod koniec dnia się rozjechały i zostałem z czyszczeniem śladów po kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi