Hargin Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 "Mocne wejście" Polecam slippersy w wersji dla angielskiego lorda.... "proste derby" to dobry wybór, dość klasyczne i wystarczajaco casualowe. Nie walą po oczach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 Nawet nie tyle walą po oczach, co są zupełnie niewidoczne. Dla mnie, osoby niewiele starszej od autora tematu, są po prostu nijakie. Zamiast tego o wiele lepiej będą wyglądać proponowane przez @Karol G. sneakersy Carlos Santos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 sneakersy CS są przyjemne dla oka, ale niespecjalnie uniwersalne w zastosowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 Z sytuacji wymienionych tutaj: Dnia 22.08.2016 o 18:18, Mars97 napisał: Potrzebuje do tego butów które będą pasowały do tego stroju, wiadomo, że adidasy są słabym połączeniem (przynajmniej tak mi się wydaje, nie pasuje mi koszula do butów sportowych), więc poszykuje obuwia które nie będą wyłącznie pasować do t-shirt lub garnituru, ale również do stylizacji weekendowych (koszula/polo + jeansy). Takie "coś pomiędzy". nie będą pasowały tylko do garnituru. Chociaż nie wiem, czy jakiś konkretny but będzie pasował jednocześnie do t-shirtu i garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 9 minut temu, Rudolf napisał: jakiś konkretny but będzie pasował jednocześnie do t-shirtu i garnituru. Od tego są właśnie loafersy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 18 minut temu, Rudolf napisał: nie będą pasowały tylko do garnituru. Chociaż nie wiem, czy jakiś konkretny but będzie pasował jednocześnie do t-shirtu i garnituru. Yhm, a o jakim garniturze kolega pisze? bo ja jestem w stanie sobie wyobrazić sytuację użycia tych CS z garniturem. Sama garderoba jest wtórna w stosunku do okazji w jakiej jej używamy. Na egzamin na studiach też się odwali na "elegancko" w skórzane sneakersy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 No tak, brak precyzji wraca. Zatem: chodziło mi tutaj o np. gładki, granatowy, wełniany garnitur. Jeśli chodzi o ubiór na egzaminach. Myślę, że w skórzanych sneakersach nie byłby najgorzej ubrana osobą. O ile dobrze pamiętam jako jedyny na roku przychodziłem w krawacie. Ale może to zależy od kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 Jeśli byłby to taki garnitur w mocno sportowym wydaniu, to spokojnie dalej CS mogą wypaść nieźle kwestia okoliczności Absolutnie jestem wrogiem podejścia, aby nie być najgorzej ubraną osobą. Warto być ubranym stosownie, a sportowe (nadal) buty takimi na egzaminie nie bedą. Jeśli kolegę stać dziś na jedne buty w wyższym budżecie, powinien wybrać możliwie najbardziej uniwersalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 I tutaj wchodzą brogsy/monki. Gładkie derby to naprawdę za mało. Nie zaznaczą zmiany stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 34 minuty temu, Rudolf napisał: Gładkie derby to naprawdę za mało. Nie zaznaczą zmiany stylu. Mhmmmmmm. Less is more Jak to dobrze, że dziś zaczął się już rok szkolny, może na forum trochę się poprawi... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Chyba jednak wolałbym te: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Każdy by wolał co innego, ale ostatecznie to autor musi podjąć tą trudną decyzję. Ja zaczynałem od zamszowych Chukka, a jedynym szaleństwem było to, że były rude. Dla większości nie było pewnie różnicy między moimi Cheaneyami a podobnymi w stylu butami za 200 zł, jednak ja się wtedy zachwycałem jakością wykonania, miękkością skóry, klasycznym wyglądem i pierwszymi butami na skórzanej podeszwie, które są szyte tym mitycznym "gudjerem". Nie miałem zainteresowania rzucać się w głębiny elegancji i od razu kupować butów "z dziurkami", chciałem zwyczajnie zacząć nosić porządne buty, a na dorośnięcie do brogsów dałem sobie czas. W temacie można polecać w zasadzie wszystko, ale jednak to autor musi sam znaleźć swoją drogę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ell Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 @xkoziol W takim razie proponuję usunąć tematy o dżinsach, casualu i czymkolwiek innym niezgodnym z jedyną słuszną linią forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Dnia 22.08.2016 o 18:18, Mars97 napisał: postanowiłem ubierać się bardziej elegancko I o to tu chodzi, @ell. Jak napisałem wyżej, rolą edukacyjną forum jest aby na takie dictum nie proponować koledze takich samych New Balance jakie do tej pory nosił, tylko jednolicie granatowych (i nazwać to preppy), ale aby powoli wprowadzić go w świat klasycznej męskiej elegancji i wytłumaczyć, że dziadkowo będzie wyglądał ewentualnie dopiero w fularze, na pewno zaś nie w porządnych sznurowanych butach ze skóry licowej, z dziurkami czy bez. Dobrze byłoby, żeby w Tymkraju (pisownia podpatrzona w internecie, spodobała mi się) czarne skórzane oksfordy na klasycznym kopycie odróżniano od czarnych alladynów z ekoskóry, nie pakując obu rodzajów do worka z napisem "buty kościołowe". A wspomniane przez Ciebie wątki znajdują się w sali klubowej, tam zaś obowiązuje daleko większe rozluźnienie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Ja bym wybral zamszowe chukka lub jesli kolega Mars97 chce "poszalec" to double monki. Monki beda tez dobrze pasowac do marynarek i nieformalnych garniturow. Fajna jesienna opcja do dzinsow / chinosow sa tez sztyblety - a przynajmniej mnie sie podobaja Chyba jeszcze nikt nie poponowal w tym watku. Na lato zamszowe loafersy. Jasniejsze odcienie brazu lub bezowe do jasnych dzinsow, ciemno brazowe do granatowych. Ja jakos wciaz nie moge sie przekonac do dziurkowanych brogsow z dzinsami (a mam zdecydowanie wiecej lat niz 19...). Moze i sa uniwersalne, ale dla mnie tez wygladaja dziadkowo i zalatuja nieco angielska wsia, tweedem itp. U 19 latka wygladaja dosc sztucznie wg mnie. Osobiscie wybralbym skorzane buty bez zdobien (ale nie skorzane sneakersy). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anthon Napisano 7 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2016 Cześć kolego Jestem niewiele starszy od Ciebie, tylko o rok,a kupiłem pare dni temu takie brougesy. Są świetne. Ładnie składają się z różnymi zestawami, od polo do błękitnej koszuli, od jeansów do prostych,dobrych chinosow.Jak najbardziej polecam te buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 7 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2016 Dnia 3.09.2016 o 10:31, Odie111 napisał: Ja jakos wciaz nie moge sie przekonac do dziurkowanych brogsow z dzinsami (a mam zdecydowanie wiecej lat niz 19...). Moze i sa uniwersalne, ale dla mnie tez wygladaja dziadkowo i zalatuja nieco angielska wsia, tweedem itp. U 19 latka wygladaja dosc sztucznie wg mnie. Osobiscie wybralbym skorzane buty bez zdobien (ale nie skorzane sneakersy). odpowiedni krój/kolor jeansów i niemal każde brogsy pasują. Ja lubię połączenie tan+ciemny dżins, który wcale nie wygląda dziadkowo. Uniwersalnie komponują się też wiśniowe i dark brown. Długo lubiłem "tłuc" martensy czy glany dzień w dzień, ale ileż można... na co dzień lubię właśnie zamszowe chukka i brogsy w wersji tan jak powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi