Krzysiek_W Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Temat o przechowywaniu garderoby już jest, ale jak przechowywać obuwie jeszcze nie, stąd taki tworzę. Urządzając nowe mieszkanie, postanowiłem w dyskretny sposób ułożyć buty, ale tak, żeby było je trochę widać. Mam pewną wizję takiego mebla, jednak postanowiłem przejrzeć oferty w sieci - słabo to wygląda. Głównie "meble" z materiału, albo z koszykami, gdzie but jest wciskany pomiędzy płytę z mdf a drut, ew. zamiast półki są szczebelki, z których ładnie się obsypuje wysychający piasek na pary znajdujące się poniżej. Chciałbym mieć dość prosty mebel z 5 półkami po 5 par z mdf, bądź drewna, z 2 szufladami na chemię, wraz z dołączonym niższym meblem 2 półkowym, na którym byłoby siedzisko ze skóry - ale jeśli nie zamówię tego u jakiegoś rzemieślnika, to może być ciężko znaleźć. A Wy jak sobie z tym radzicie? większość ma naście par, a i cześć liczona jest w dziesiątkach, więc nie wierzę że trzymacie je w kartonikach znalezione w sieci ciekawostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 W moim przypadku to zwykła szafa, na której półki wstawione są, dostępne w Ikei, futerały/przegródki, nie wiem jak to nazwać. Na jednej półce mieszczą się dwa takie futerały. W sumie na półce stoi do 5 par butów. Dwie pary w futerałach, dwie na futerałach i jedna para bokiem przed pozostałymi parami. Jeżeli półki byłyby wyższe, to można ustawić więcej futerałów - jeden na drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marxik Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Ja właśnie pracuję nad szafką (na razie koncepcyjnie), ale pomysł jest taki by wykorzystać wysokie cargo. Niestety waunki lokalowe nie pozwalają mi na zrobienie wystawki - zresztą jakby pozwalały też bym jej nie zrobił Dlatego chciałbym ją schować w ścianie tak by była funkcjonalna, ale niewidoczna. Zdjęcia poniżej przedstawiają mniej więcej jak to będzie wyglądać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Ja mam takie szafki: Na jednej półce mieszczą się trzy pary, na górną spokojnie wchodzą chukka/trzewiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 14 Czerwiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Zającu, nie pokazywałeś tych butów jeszcze w JBMDNS takie szafki wykluczam, właśnie ze względu na obsypywanie się brudu na niższe półki (choćby od lekkiego tarcia podeszwy podczas układania, przesuwania) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 trochę z przymrużeniem oka stojak na buty jednego ze znajomych (MOD nielegalna reklama) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Chyba nie taki był zamysł założyciela wątku. Temat mógłby się ciekawie rozwinąć, a zaczyna kierować się w stronę kosza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariopol Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Ja zamierzam również zrobić sam szafę na buty. Koncepcji mam wiele, ale ostatnio chodzi mi po głowie zakup zwykłego białego regału, który oczywiście odpowiednio poddam tuningowe. Stwierdziłem, że szafka musi mieć drzwiczki i chyba zdecyduje się na gotowe ażurowe z marketów budowlanych. Jak już wykonam to pochwałę się na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Krzychu, może coś takiego? Ciekawy temat założyłeś. Też niedługo będę musiał pomysleć o takiej szafie. Na szczęście mogę to jeszcze zrobić na etapie projektowania domu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 To już jest galeria 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 14 Czerwiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Gdybym miał wolny pokój to pewnie bym tak zrobił pomysł świetny, tylko szkoda czegokolwiek ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Panowie, widzę coraz wyżej odlatują... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Jak odlatywać, to nie może Kingsmana zabraknąć! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Tylko trzy pary butów i brak miejsca na KBK AK 47 Po taniości poszedłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Serwacy - myślałem o czymś podobnym bo wolny pokój by się znalazł. Niemniej póki co zadowalam się zwykłymi zbitymi z sosny szafkami umieszczonymi w głębi, w zagospodarowanej skośnie garderobie. Przepraszam za kiepskie zdjęcie, ale nurkowanie pod ciuchami jest dość kłopotliwe. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Podarowałbym sobie skośne półki na buty aby weszło więcej par oraz zrobił przesuwane drzwi żeby nie wszystko było na widoku.No i raczej zaroiłbym szafę pod sam sufit(taką mam w planach na następny rok) Czyli chcesz sobie po prostu zrobić zwykłą, najzwyklejszą w świecie szafę. To po co wklejasz jakieś zdjęcia z Kingsmana? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Te szafy z Kingsmana są piękne... ale tylko w Kingsmanie... Przecież w normalnym przypadku trzeba by mieć osobny pokój by zmieścić całą garderobę i akcesoria tak poukładane, umówmy się A ja sam aktualnie myślę nad pólką nad buty, aktualnie mam taką z Ikei gdzie buty po schowaniu są w pozycji pionowej, ale ona wykrzywia i niszczy buty niestety :/ a że mam bardzo ograniczone miejsce w przedpokoju to plan mam taki, żeby kupić dwie płyty na miarę w markecie, przykręcić do ściany żeby były boki, na tył albo cienka pilśniowa albo też jakiś wiór. I teraz tak. Od dołu do wysokości ok metra drzwi (potrzebuję mieć zamykane, gdyż przedpokój dzielę z sąsiadem), a w środku po prostu 3-4 półki. na wysokości metra półka, gdzie może leżeć łyżka do butów, i coś położyć, wysokość ok 30cm, a nad nią jeszcze z jedna-dwie półki na rzadziej używane obuwie. Zaletą półek robionych ręcznie jest to, że na lato można zmieścić więcej w dolnej części, a na zimę mieć pólkę na wysokie obuwie. może narysuję to później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Nie wiem jak w Katowicach, ale w Zielonej takie robione na miarę wynalazki z płyty są śmiesznie tanie (maks 400-500 zeta). Jeżeli nie masz ciągot do samodzielnej stolarki to warto poszukać kogoś kto zrobi to za ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Mam za sobą m.in stół oraz kilka obudów na kolumny głośnikowe, a taka szafa jak mi chodzi po głowie, to największy problem w niej to wymyślenie konstrukcji i przypomocwanie do ściany 2-3 godziny roboty w sobotnie popołudnie i będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 w temacie przechowywanie butów warto przypomnieć słynne zdjęcie voxa: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 A to się chwali - sam mam niestety do stolarki dwie lewe ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Ta kolecja to warta pewnie z pół mieszkania niejednego tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Ech jeszcze trochę brakuje. Może za parę lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 A to się chwali - sam mam niestety do stolarki dwie lewe ręce to nic trudnego, aczkolwiek jak się nie ma chociaż minimalnego zaplecza w postaci wiertarek, ścisków, kluczy, stołu to pracy to może być problem poza tym mnie to odpręża (rzadko robię, ale wychodzi wtedy tak jak chcę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Czerwiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 to nic trudnego, aczkolwiek jak się nie ma chociaż minimalnego zaplecza w postaci wiertarek, ścisków, kluczy, stołu to pracy to może być problem poza tym mnie to odpręża (rzadko robię, ale wychodzi wtedy tak jak chcę) Aż tyle sprzętu nie trzeba. Sam robiłem zabudowę garderoby w domu, potrzebowałem wkrętarki, wierteł i śrubokręt, oraz różne wkręty.Zabudowa z materiału mdf o powierzchni około 20m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi