zaki Napisano 10 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 Podstawową różnicą jest to, że kiedyś papierosy to były papierosy, Zrobione z dobrego tytoniu. Teraz papierosy to straszliwe byle co. Zawsze papierosy były bardzo różne. Podobnie z cygarami, cygaretkami i tytoniem fajkowym. Jest to wypadkową wielu czynników, użytych tytoni do mieszanki, środków aromatycznych etc. Oraz to co my lubimy. Są np. tacy, którym zawsze najlepiej smakują cudze fajki... a do tego cudza whisky, najlepiej single malt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 Ciekawostka z dawnych lat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcello Napisano 31 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2011 Kobieta palaca jest dla mnie calkowicie aseksualna , wyglada to brzydko i nigdy przez glowe nie przeszla mi nawet mysl zeby taka kobiete uwodzic . Czy, te Panie wygląda też tak brzydko i a seksualnie? Osobiście jednak wole jak Panie nie palą w moim towarzystwie. Jak dla mnie palenie papierosów, wygląda elegancko tylko na filmach i zdjęciach. Na żywo jest śmierdzące i tyle. Oglądali Panowie film "wróg u bram"? Jeśli tak to pewnie kojarzycie scenę z Bawarskim arystokratą majorem von Koenig oraz jego papierosami... Jak tylko je zobaczyłem to chciałem je zapalić. Znalazłem tylko zdjęcie tych papierosów, ale i tak robią wrażenie. Niestety nie znalazłem nigdzie takich papierosów, tylko coś takiego: http://c.wrzuta.pl/wi15527/3eb052ec002b5bbf480276d0/0/sobranie%20black%20russian Najlepsze papierosy jakie paliłem. został mi już tylko jeden, ale to na jakąś naprawdę wyjątkową okazje. Oczywiście setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 31 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2011 Tak, Sobranie to dobre papierosy, szkoda, że można dostać je jedynie na Allegro. U nas kosztują po 40/50 pln za paczkę, za wschodnią granicą cena wynosi ok. 15pln (ale tu się mogę mylić bo już tego nie pamiętam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcello Napisano 31 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2011 Tak, Sobranie to dobre papierosy, szkoda, że można dostać je jedynie na Allegro. U nas kosztują po 40/50 pln za paczkę, za wschodnią granicą cena wynosi ok. 15pln (ale tu się mogę mylić bo już tego nie pamiętam) Właśnie sprawdziłem na allegro i widzę za 14. Nie wiedziałem, że tu je mają ! Dzieki serdeczne. Ja pale odświętnie, bo nie chce się uzależnić. Mam przyjaciela Rosjanina to co nieco mi to sprawę ułatwia;] Jeszcze lubię biełomorkanał, ale to dlatego, że są mocne i wyraziste. Uwielbiam sobie zapalić w spokoju jednego albo dwa biełomory w metropolitanie Choć elegancji w tym, nie ma,no bo raczej mało eleganckie persony to paliły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 31 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2011 Co to jest "kobieta palaca"? Proszę o wyczucie ironii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 31 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2011 Sobranie za 14!! Właśnie widzę, i powiem, że jestem odrobinę zaszokowany. Jak ja je nabywałem to płaciłem o wiele więcej. \ Eeee biełki to raczej za przeproszeniem ścierwo a nie papierosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcello Napisano 31 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2011 Sobranie za 14!! Właśnie widzę, i powiem, że jestem odrobinę zaszokowany. Jak ja je nabywałem to płaciłem o wiele więcej. \ Eeee biełki to raczej za przeproszeniem ścierwo a nie papierosy. No mocne jak jasna cholera, tylko machorka jest mocniejsza. Ja lubię ich smak, bo czuję paląc je, ze coś pale. No dobrze mi sie je pali, choc wiem,że to g. no! Lubie dobre cygara z łyski, ale i biełamorem nie pogardzę. Mnie ta cena tez dziwi zważywszy, ze w Moskwie kosztują 20zl w przeliczeniu. Mój Dziadek palił białamory w jak został wywieziony w 40 przez ruskich, ale rzadko bo to były papierosy raczej trudno dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 Sobranie za 14!! Właśnie widzę, i powiem, że jestem odrobinę zaszokowany. Jak ja je nabywałem to płaciłem o wiele więcej. \ Eeee biełki to raczej za przeproszeniem ścierwo a nie papierosy. No mocne jak jasna cholera, tylko machorka jest mocniejsza. Ja lubię ich smak, bo czuję paląc je, ze coś pale. No dobrze mi sie je pali, choc wiem,że to g. no! Lubie dobre cygara z łyski, ale i biełamorem nie pogardzę. Mnie ta cena tez dziwi zważywszy, ze w Moskwie kosztują 20zl w przeliczeniu. Mój Dziadek palił białamory w jak został wywieziony w 40 przez ruskich, ale rzadko bo to były papierosy raczej trudno dostępne. Biełomory mozna było kupić w Warszawie sklepie Natasza w alejach Jerozolimskich. Jeśli dobrze pamiętam miały tekturowy ustnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcello Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 No w moskwie kosztują 2.5zł. Szkoda, że na allegro tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 Niedawno w Warszawie zaczął działać na Mokotowie w okolicach Łazienek i ambasady Rosji sklep z produktami z dawnych krajów ZSRR, podobno mają wszystkie przysmaki. Może i biełomory będą, choć obawiam się, że na pewno nie w cenie moskiewskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcello Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 Niedawno w Warszawie zaczął działać na Mokotowie w okolicach Łazienek i ambasady Rosji sklep z produktami z dawnych krajów ZSRR, podobno mają wszystkie przysmaki. Może i biełomory będą, choć obawiam się, że na pewno nie w cenie moskiewskiej. Świetne forum i Członkowie! Codziennie dowiaduję się czegoś ciekawego Trzeba będzie odwiedzić to miejsce, może sobranie też maja. Wiem, że są na allegro, ale nie chciało by mi się czekać na przesyłkę. Ogólnie jednak wole cygara od papierosów. Papierosy jakoś mnie co nieco odstręczają. Mój przyjaciel musi palić paczkę na dzień, a ma dopiero dwadzieścia jeden lat... Jak widzę jak jest uzależniony to jakoś mi przechodzi ochota do częstego palenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 Za nic nie mogę sobie przypomnieć ulicy z tym sklepem, pamiętam, że Gazeta Stołeczna o nim pisała. Chyba. Ale za to znalazłem jeszcze szukając mokotowskiego adresu: sklep gruziński http://www.skleptamada.pl sklep rosyjski http://rusmak.pl/ Podobno na Marywilskiej 44 jest duża hala z Rosjanami, tak piszą Rosjanie na swoich forach. Z kolei podobno na Namysłowskiej działa rynek, na którym w weekend handlują przybysze ze Wschodu, gł. Ukraińcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 Za nic nie mogę sobie przypomnieć ulicy z tym sklepem, pamiętam, że Gazeta Stołeczna o nim pisała. Wczoraj szukałem tego samego i nic nie znalazłem oprocz tych adresów, ktore wkleiles. Za cholere nie moge sobie przypomniec zadnego słowa klucza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 Za nic nie mogę sobie przypomnieć ulicy z tym sklepem, pamiętam, że Gazeta Stołeczna o nim pisała. Wczoraj szukałem tego samego i nic nie znalazłem oprocz tych adresów, ktore wkleiles. Za cholere nie moge sobie przypomniec zadnego słowa klucza W tej sytuacji deklaruję się, że w sobotę, a najpóźniej w niedzielę udam się na spacer w domniemaną okolicę, na której znajduje się ten domniemany sklep (moim zdaniem mieszkał na niej kiedyś Andrzej Szczypiorski, ale mogę się mylić, to mała uliczka). Złożę w tej sprawie pisemny raport w ww. wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcello Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 Za nic nie mogę sobie przypomnieć ulicy z tym sklepem, pamiętam, że Gazeta Stołeczna o nim pisała. Wczoraj szukałem tego samego i nic nie znalazłem oprocz tych adresów, ktore wkleiles. Za cholere nie moge sobie przypomniec zadnego słowa klucza W tej sytuacji deklaruję się, że w sobotę, a najpóźniej w niedzielę udam się na spacer w domniemaną okolicę, na której znajduje się ten domniemany sklep (moim zdaniem mieszkał na niej kiedyś Andrzej Szczypiorski, ale mogę się mylić, to mała uliczka). Złożę w tej sprawie pisemny raport w ww. wątku. Z niecierpliwością czekamy na wykonanie zadania. Ja kojarzę tylko sklep z gruzińskimi winami. Ale wydawało mi się, ze on jest jakoś na chmielnej...hmm. Można tam dostać herbatę z Gruzji, ale to podobno to jakieś siano. Zdajsie w PRl-u można było kupić tylko herbatę z Gruzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Nie pij gruzińskiej herbaty, proszę Cię nie pij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Placebo Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 To ta herbata przejawia jakieś ciekawe właściwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Tak, ale pod warunkiem że jest parzona na wodzie Borjomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 P.P.S. Palenie a Wielcy Eleganci - przypominam, że pierwsze badania o szkodliwości palenia zaczęły pojawiać się w latach 50-tych, wcześniej lekarze nie widzieli w tym nic złego! Większość naszych idoli uzależniła się od nikotyny przed tym okresem. Odświeżę stary post. To nie jest prawdą. Szkodliwość palenia i jego wpływ na rozwój raka odkryli lekarze hitlerowskich Niemiec. Adolf Hitler był wielkim wrogiem palenia i nakazał niemieckim lekarzom poszukiwania jakichkolwiek skutków ubocznych tego nałogu i jak widać, udało się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 TW Frankie, oczekujemy więc raportu! Wracając jednak do tematu palenie papierosów przy cygarach czy tym bardziej przy fajce, wydaje się właśnie jakieś takie... plebejskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 2 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 P.P.S. Palenie a Wielcy Eleganci - przypominam, że pierwsze badania o szkodliwości palenia zaczęły pojawiać się w latach 50-tych, wcześniej lekarze nie widzieli w tym nic złego! Większość naszych idoli uzależniła się od nikotyny przed tym okresem. Odświeżę stary post. To nie jest prawdą. Szkodliwość palenia i jego wpływ na rozwój raka odkryli lekarze hitlerowskich Niemiec. Adolf Hitler był wielkim wrogiem palenia i nakazał niemieckim lekarzom poszukiwania jakichkolwiek skutków ubocznych tego nałogu i jak widać, udało się . III Rzesza była pewnym wyjątkiem, a i tam, jeśli zapoznać się z antynikotynową polityką nazistów, stosunek do papierosów był niejednoznaczny. Pierwsze badania znane powszechnie oraz początki uświadamiania sobie zagrożeń, jakie niosą papierosy, to właśnie lata 50-te. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 TW Frankie, oczekujemy więc raportu! Wracając jednak do tematu palenie papierosów przy cygarach czy tym bardziej przy fajce, wydaje się właśnie jakieś takie... plebejskie? Mam takie samo odczucie. No bo jak wygląda taki papierosek przy dostojnym cygarze? O fajce już nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 TW Frankie, oczekujemy więc raportu! Wracając jednak do tematu palenie papierosów przy cygarach czy tym bardziej przy fajce, wydaje się właśnie jakieś takie... plebejskie? Mam takie samo odczucie. No bo jak wygląda taki papierosek przy dostojnym cygarze? O fajce już nie wspominając. Bo jest wokół palenia papierosów mniej rytuałów, mniej wymaganej do prawidłowego przeprowadzenia tej czynności wiedzy, mniej umiejętności, które trzeba posiąść. Ot, każdy może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Bo jest wokół palenia papierosów mniej rytuałów, mniej wymaganej do prawidłowego przeprowadzenia tej czynności wiedzy, mniej umiejętności, które trzeba posiąść. Ot, każdy może. I tym samym możemy chyba stwierdzić, że palenie czynnością elegancką nie jest, a raczej fizjologiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi