Skocz do zawartości

III spotkanie foumowiczów w Warszawie...

slamacek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 118
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Panowie Kępa potocka jest strasznie daleko.

Czeska Baszta, godzina 20.00, zejście na solec, na samym dole jest kebab, piętro wyżej czeska baszta. Jak sama nazwa wskazuje piwo z Czech. Jeden przystanek tramwajem od Nowego Światu! Są tam także przyjemne zakąski np smazeny syr, utopenec

http://pl-pl.facebook.com/pages/Czeska- ... 626?v=info

Wieżyca A-22 Mostu im.Ks.J.Poniatowskiego, 00-385 Warszawa (wejście z betonowych schodów mostu, na przeciwko Centrum Handlowego Arkada od strony ulicy Solec, po przekątnej Carrefour Express, I piętro kondygnacji wieżycy mostu).

"Na przeciwko baru na piwnego maniaka czekają 3 przeładowane po brzegi lodówki ze złocistym płynem.

Co w nich znajdzie?

Krakonosy, Otakara, Zavisa, Hradebniego, Dudaka, Krala Sumavego, Extra z Janacka, Demona Polotmavego, Breznaka, Louny, Zlatopramena, Chotebora, Pardubickiego Portera, Chodovary, Tambory, Postrizinske piwa, Eggenbergi, Bernardy, Klastery, Kozle, Staroprameny, piwa z Cernej Hory, piwa z Vyskova."

Pasuje? Jeśli miejsc nie będzie, albo nie będzie nam pasowało to możemy pójść na śledzika do knajpy Solec 44.

Panowie, the clock is ticking. Moze faktycznie spotkajmy sie pod palma, jak proponuje +Immune+, po czym zdecydujemy, gdzie sie stamtad udajemy. Zaki - stamtad jest tez blisko do Poniatowszczaka, wiec Twoja propozycja na pewno bedzie miala spore szanse :-)

Panowie ja optuję za czeską basztą, bo co będzie jak zacznie mocno padać? Jest i ciekawie i oryginalnie, a o to chodzi w naszych spotkaniach. Bierhalle to faktycznie temat oklepany, a pod palmą wszyscy się nie schowamy.

Jeśli będzie mocno padać to spotkamy się w czeskiej baszcie, jeśli nie to pod palmą. W deszczu nie będzie czasu na ustalenie, czekanie na spóźnialskich i wylądujemy na jakimś kiepskim fabrycznym piwie, podanym bez piany.

Działo się, oj, działo... Jak to dobrze, że nie dałem się namówić kolegom na śledzika, bo chyba bym dzisiaj nie wstał.

Kolega +Immune+, jak to się mówi, made my day, przynosząc mi parę kapitalnych czarnych wiedenek, które dotarły do Warszawy w piorunującym tempie. Tak więc, kto obserwował nasz stół, mógł zobaczyć grupę (wciąż jeszcze) młodych dżentelmentów raczących się czeskim piwem i z uwagą studiujących napis 'Rendenbach' na podeszwie Nowych, Wspaniałych Butów niżej podpisanego i przeglądających próbniki wełen, kaszmirów i tweedów (very cool stuff), które przyniósł Zaki. Można by pomyśleć, że to zwyczajny, wręcz pospolity widok, ale nie - do tego stopnia, że jeden z klientów pubu podszedł do mnie i bardzo grzecznie zapytał WTF was going on here. Może nie tymi słowy, bo naprawdę był miły, ale wyraźnie wzbudziliśmy małą sensację.

Na śledziku było spokojnie. Obyło się bez mocnych trunków, za to poszły podwójne porcje ;)

Szarmantem dnia został jednogłośnie kolega +Immune+ jako mafioso z Chicago w dwurzędówce seeersukcer, jasnych spodniach i białych bucksach. Czekamy na zdjęcie w cjmdns, żeby inni też mogli docenić stylizację.

Właściciel piwiarni na koniec krzyknął: "Szlachta wychodzić", co może wskazywać na rodzaj odbioru społecznego jaki wywołujemy.

Pub w baszcie to świetne miejsce z wyśmienitym piwem. Śledzik trochę się przedłużył i zostaliśmy z Immune nagle sami, nawet nie wiem kiedy reszta ekipy się zawinęła z Dr. Szarmantem na czele :!:

BTW - kolega ze spotkania zainteresowany monkami sassetti - proszę info na pw

Wziąłeś ode mnie, jak jeszcze miałem pieniądze. A tak chciałem sobie po powrocie z urlopu uszyć marynarkę. :cry:

To głupio zapytam- co było między śledziem a pracą?

Dwa kluby, go-go i jakaś speluna na Puławskiej, o której istnieniu nie miałem wcześniej pojęcia.