waski Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 Taka Rakieta jak najbardziej tylko w lepszym stanie, może być jakiś Poljot, albo Łucz, np. taki http://allegro.pl/zegarek-lucz-23-kamieni-zolty-mechanizm-i6021255475.html Świetny płaski zegarek w tym egzemplarzu musisz jedynie wymienić koronkę i wskazówkę sekundową na czarną, ale to zrobi Ci każdy zegarmistrz (nie bateryjkarz), no i trzeba go (jak każdy z allegro) oddać do czyszczenia, koszt w zależności od miasta i majstra od 30PLN w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 Z tym Łuczem to bałbym się trochę o tyle, że skoro staje co chwilę to mogę się wpakować w jakieś koszty, chociaż rzeczywiście ładny. A co czyszczenia, raz już korzystałem z usług pana bodajże Krzysztofa Depy (ale nie pamiętam na 100% nazwiska), w Poznaniu przy Paderewskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 30-letni zegarek z allegro to nie współczesny zegarek kupiony w sklepie. Decydując się na taki zegarek zawsze istnieje potencjalne ryzyko, a na pewno trzeba do ceny doliczyć koszt czyszczenia i smarowania u zegarmistrza. W tym przypadku najprawdopodobniej zegarek ma brudny mechanizm, ewentualnie ma balans do wymiany, co nie stanowi problemu, bo części tanie i dostępne. Zegarmistrzów poznańskich nie znam. Ciężko będzie Ci kupić zegarek za 30-70PLN w stosunkowo ładnym stanie i niewymagający żadnych dodatkowych nakładów, ale próbuj. Poszukaj jeszcze Wostoków, Sław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 Tak, wiem, zdaję sobie sprawę z ryzyka. Chodziło mi raczej o to, że nie wiedziałem co temu Łuczowi może dolegać. Skoro mówisz, że trudno nie będzie, chyba zaryzykuję tego albo podobnego. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Jaki zegarek polecilibyście jako pierwszy? To znaczy jestem w liceum, nie może być więc zbyt drogi. Raczej optymalny do wieku. Najbardziej podobają mi się te dość proste, z szeroką tarczą. Pasek może być 'trójkolorowy' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Trochę mało informacji Kwarc czy mechanik? Budżet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 T Budżet? Trzeba wiedzieć co przekroczyć? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Trzeba wiedzieć co przekroczyć? Nie bardzo orientuje się jaki budżet powinno się przeznaczyć wiec ciężko powiedzieć. Naprawdę nie ma najmniejszego pojęcia o zegarkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Nie ma takiego budżetu, którego nie powinno się przekroczyć Powiedz ile możesz/chcesz wydać pieniędzy i czy wolisz kwarca czy mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 To i ja się podłączę pod temat. Co sądzicie o tym Poljocie? Trochę obawiam się o to mocno wystające szkiełko. Może ewentualnie jesteście w stanie polecić mi inne zegarki do 300zł w tym stylu? Jeśli chodzi o wygląd to szukam zegarkó z jasną tarczą, żeby jak najmniej zamieszania na niej było. http://allegro.pl/zlocony-poljot-de-luxe-lata-60-te-jak-z-fabryki-i6050251131.html#imglayer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 To i ja się podłączę pod temat. Co sądzicie o tym Poljocie? Trochę obawiam się o to mocno wystające szkiełko. Może ewentualnie jesteście w stanie polecić mi inne zegarki do 300zł w tym stylu? Jeśli chodzi o wygląd to szukam zegarkó z jasną tarczą, żeby jak najmniej zamieszania na niej było. http://allegro.pl/zlocony-poljot-de-luxe-lata-60-te-jak-z-fabryki-i6050251131.html#imglayer Oryginał, tylko szkiełko jest wymienione, pewnie dlatego że że starości popękało. Jak pójdziesz do zegarmistrza to je pocieni tak, żeby mniej wystawało (koszt 10PLN) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapser Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Szukam jakiegoś nieformalnego zegarka do zestawu jeansy/chinosy + marynarka sportowa. Co sądziecie o Welligtonach? Konkretnie mam na myśli ten model: http://www.czaszegarkow.pl/daniel-wellington-classic-cambridge-kremowy-tkanina-o40-mm-p-19485.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Lepiej kupić prawdziwy zegarek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Odpowiem pytaniem na pytanie, co ci się w tym zegarku podoba? Pasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapser Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Pasek owszem, ale tarcza też mi się jak najbardziej podoba. Jest taka minimalistyczna i prosta. To nie ma być żaden podstawowy zegarek, tylko coś, co mam zamiar założyć do bardzo nieformalnego stroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 A może Seiko5 lub jeżeli możesz dołożyć trochę jakiegoś Orienta np. Bambino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapser Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Seiko są moim zdaniem paskudne. Orient ładny, ale mimo wszystko nie jest to zegarek równie nieformalny jak DW. Poza tym bądźmy poważni, za 400 zł nie spodziewam się kupić zegarmistrzowskiego arcydzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 To kup DW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Jeżeli WD to tylko z Chin , wg mnie to jest prawdziwa wartość tego zegarka. Na Ali ogarniesz za 5 dolców, życie z małym przestępstwem jakoś ogarniesz . Z 400 pln to w świecie zegarków jesteś gość. Zerknij na zegarki parnis. Przyzwoity chiński mechanizm, dizain zerżnięty z najlepszych światowych marek i to wszystko za 100 +- 30 dolarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Bazarowe rady zawsze w cenie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abnegat Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Może Skagen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Kup Casio. Szafirowe szkła, dobre bransolety, design całkiem ładny. Jeżeli szukasz tanio czasomierza, a nie oznaki statusu, to nic Casio nie pobije, a przynajmniej ciężko się mierzyć w kategorii cena/jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMZet1979 Napisano 8 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2016 Seiko są moim zdaniem paskudne. Orient ładny, ale mimo wszystko nie jest to zegarek równie nieformalny jak DW. Poza tym bądźmy poważni, za 400 zł nie spodziewam się kupić zegarmistrzowskiego arcydzieła. Najniższa półka godna uwagi to Casio, Seiko, Orient i Lorus. Przykładowo Seiko 5: http://www.darekzegarek.pl/pokaz_produkty.php?idpodkat=11 Proste Orienty: http://www.darekzegarek.pl/pokaz_produkty.php?idpodkat=51&str=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JankoMuzykant Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Drodzy Koledzy, zbliża się 40 rocznica mych narodzin. Z tej okazji zakupić sobie chcę zegarek lub zegarki. Do wydania mam 2500, góra 3000 zł. Chciałbym kupić zegarek do garnituru. Mam jednak wątpliwość - czy kupić jeden lepszy, czy też kupić dwa, jeden do garnituru, a jeden jakiś chronograf. Czy moglibyście doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Z tą kwotą jakbym miał wybrać pod siebie to byłby to Orient Star. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi