Bartek Napisano 1 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2012 Trochę trudno to porównywać, inne funkcje, inne światy. Mnie też nie podobają się małe miejskie samochody, nie mają uroku GT40. Ale na codzienne ślimaczenie po mieście wybrałbym Forda Fiestę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 1 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2012 Trochę trudno to porównywać, inne funkcje, inne światy. Mnie też nie podobają się małe miejskie samochody, nie mają uroku GT40. Ale na codzienne ślimaczenie po mieście wybrałbym Forda Fiestę. Ja pozostałbym przy gt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitch Napisano 1 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2012 Gt beznajdziejne do jazdy po mieście akurat jeśli o sportowy samochód chodzi... Ogólnie Muscle Cars, kto jeżdził wie o co chodzi... Burgman 650 spoko, bo te pizdolotki z silnikami od kosiarek to jest porażka. Jeżdziłeś kiedyś pizdolotkiem z silnikiem klasy evo do wyścigów torowych? Np piaggio zip sp moc ok 23km i 0-100km/h ok 5 sekund. Ja tak i powiem wrażenie o wiele większe niż przyspieszenie superbike'a czy skutera śnieżnego Oczywiście pomijam dopuszczalność do ruchu i wytrzymalość jednostki ok 500km Kręci się średnio do 14 000 rpm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 1 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2012 Jeździłem (jako pasażer) Hondą Super Magna 750, która ma przyspieszenie 0-100km/h w 3,5 sekundy, a przy tym nie wyje jak mikser. Jeździłem też Hondą GL1500, która robi setkę w 4,9 sekundy. Kosiarka może sobie robić te 5 sekund i kręcić 14 000 rpm, ale co z tego, skoro jest tylko fanaberią konstruktora przeznaczoną na jakieś dziwne wyścigi skuterów. Nie widzę po prostu sensu robienia takich skuterków i organizowania takich wyścigów. Zawsze sobie myślę, jak słyszę o czymś podobnym: można, tylko po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 2 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2012 Mnie osobiście skutery się nie podobają. Nie mają uroku motocykla, siedzisz jak na stołku. Ja nazywam skutery "kiblami" Skuter- tak, ale na ten przykład taki: Czy inny z epoki poprzedniej mody na skutery (lata 60) A to co współcześnie, gdzie przełożenia są bezstopniowe, dźwięk jak kosiarka, a stylistyka fatalna. Nawet te które próbują "stylizować" na klasykę nie wyglądają dobrze. Bardzo podziękuję za taki pojazd. Jakbym nie chciał mieć biegów w pojeździe którym się poruszam to bym kupił Dafa 44 z bezstopniową, pasową przekładnią: Który po pierwsze wygląda kuriozalnie, po drugie jest kuriozalny, a po trzecie można nim na wstecznym jechać 100km/h (do przodu też tyle), chociaż to już wyzwanie dla ludzi bardzo odważnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitch Napisano 2 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2012 Nie widzę po prostu sensu robienia takich skuterków i organizowania takich wyścigów. Zawsze sobie myślę, jak słyszę o czymś podobnym: można, tylko po co?Po prostu hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 3 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2012 Widziałem dzisiaj jakiegoś pana w garniturze na skuterze robionym na klasykę, rzadki widok, szczególnie w tak małym mieście jak moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 Upal ,żar i nie wiem co jeszcze. Na motorze trochę chłodniej jak się jedzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 5 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2012 Jak zabezpieczasz motocykl gdy musisz go zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 Co ciekawe, o ile się nie mylę, motocykl to czechosłowacka Jawa, którą sprzedawali nawet w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 Co ciekawe, o ile się nie mylę, motocykl to czechosłowacka Jawa, którą sprzedawali nawet w USA.Tak to na pewno Jawa . rosyjskie Urale sprzedają w USA do dzisiaj . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 @Misza:Czy rejestracja ma coś wspólnego z sympatiami politycznymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 Urale chyba ostatnio zaczęli dopiero sprzedawać, ale to nie ważne. Ale fakt faktem że Czechosłowacja mimo tego że była w bloku wschodnim to gdzieś do lat 70' produkowali fantastyczne motocykle cywilne (późniejsze Jawy/CZ już były bardziej na poziomie MZ na przykład, chociaż dalej np Polska kadra motocrossu miała wyczynowe Jawy, które podobno były niesamowite) Co do "sympatii politycznych"- są przesłanki by sądzić że to młody Korwin, muszka, UPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2012 @Misza:Czy rejestracja ma coś wspólnego z sympatiami politycznymi?Strzelaj dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 Dzisiaj na Nowym Swiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 Hardkor szyba, ja tam zawsze lubię jak mi wiatr "obija" gębę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 Hardkor szyba, ja tam zawsze lubię jak mi wiatr "obija" gębę Tez jeżdżę bez szyby,choć nie raz nie należy to do przyjemności i za nią tęsknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 Ups... muszka... gulp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 Ups... muszka... gulpMuszek można przeżyć,gorzej pszczoła lub coś większego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 4 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2012 A teraz była zamiana na 3 dni zejście na wodę-czyli Mazury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 4 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2012 Fajnie, fajnie - ale gdzie tu motocykl, albo chociaż jakiś dress code motorowodniaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 4 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2012 Tylko tak to moge skomentowac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 4 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2012 T-shirt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 11 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2012 Tak tez można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi