Republic of Ties Napisano 11 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 Szanowni Forumowicze, Zapraszamy do udziału w konkursie organizowanym przez Republic of Ties. Republic of Ties to nowa marka dodatków męskich (szytych ręcznie krawatów oraz poszetek z naturalnych tkanin i niebanalnych spinek mankietowych). Budując ją kierowaliśmy się zasadą, że to będą krawaty dla osób, które lubią dobrze wyglądać, szukają interesujących wzorów, cenią jakość i na które będzie stać każdego. Zadanie konkursowe – wyraź w formie fotografii (wykonanej przez siebie) filozofię Republic of Ties czyli „Freedom & Ties”. (Pewną podpowiedź w tej kwestii można znaleźć na naszej stronie internetowej lub na naszym profilu FBJ) http://republicofties.com/ https://www.facebook.com/republicofties/ Nagrody konkursowe: 1. Miejsce – 5 produktów Republic of Ties, o łącznej wartości 345 zł brutto, * 2. Miejsce - 3 produkty Republic of Ties, o łącznej wartości 207 zł brutto * 3. Miejsce - 2 produkty Republic of Ties, o łącznej wartości 138 zł brutto * *Ponieważ „promujemy” pojęcie „Freedom”, pozwalamy Zwycięzcom samemu wybrać nagrody, jedynym ograniczeniem jest ich dostępność w naszej ofercie w dniu dokonania wyboru nagrody. Uprzedzając ewentualne pytania – tak, jeśli w momencie rozstrzygnięcia konkursu nie będzie na stanie produktu, który interesuje Zwycięzcę, (np. krawatów w liski, na które jest już kolejka oczekującychJ) nagrody można odebrać później, maksymalny termin odbioru nagród to 30-06-2016. Zasady konkursu: 1. W niniejszym wątku forumowym, każdy forumowicz zarejestrowany przed datą zorganizowania konkursu, może umieść jedną lub maksymalnie dwie fotografie konkursowe wykonane przez siebie (jeśli forumowicz umieszcza dwie fotografie, muszą one być umieszczone w jednym poście). 2. Fotografie – zgodnie z mottem „Freedom & Ties” więc nie ma szczególnych zasad, liczymy na Waszą wyobraźnię (i na spójność fotografii z tematyką forum)J 3. Zwycięscy – będą wybierani Jury w składzie: Wiltom – Sympatyk BwB Swordfishtrombone – użytkownik BwB Sekret (Republic of Ties) 4. Konkurs trwa od momentu umieszczenia niniejszego posta przez 10 dni kalendarzowych. 5. Wyniki konkursu zostaną ogłoszone w niniejszym wątku konkursowym najpóźniej 3 dni robocze po zakończeniu konkursu. 6. Fundatorem nagród jest firma JJ Clothing Company Sp. z o.o. któ®a prowadzi sklep Republic of Ties. Nagrody nie podlegają wymianie na gotówkę. 7. Uczestnikiem Konkursu może być jedynie osoba pełnoletnia. W przypadku osób niepełnoletnich niezbędna jest zgoda rodziców lub opiekunów. 8. Jury ma prawo do wyłączenia postów / zdjęć niespełniających wymagań konkursu. Z niecierpliwością oczekujemy na Wasze posty konkursowe, życzymy dobrej zabawy i powodzenia! Edycja opisu zadania konkursowego oraz pkt 1 zasad konkursy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymonkrulewicz Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 to co najbardziej kojarzy mi się ze słowami "Ties" i "Freedom", czyli możliwość rozpięcia w końcu tego guzika po powrocie z pracy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 12 Styczeń 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 Postanowiłem też wrzucić swoje propozycje do konkursu, korzystajac trochę z moich zainteresowań fotografią, technikami artystycznymi w fotografii a szczególnie skanografią, którą także można zaliczyć do fotografii, która jest zbiorem wielu różnorodnych technik w celu zarejestrowanie trwałego obrazu za pomocą światła. Tak trochę poza tematem, jesli ktoś chciałby zaznajomić się z tematem skanografii to odsyłam do artykułu, który kiedyś napisałem o początkach tego nurtu http://cottonara.blogspot.com/2014/01/skanografia-cz1-historia-czyli-jak-to.html Ale wracajac do tematu, pobawiłem sie dzis rano i zrobiłem 2 koncepcycjne skanografie wykorzystując krawaty i symbolikę wolności , może trochę z przymrużeniem oka, innym spojrzeniem i nietypową techniką ale nawiązujące moim zdaniem do tematu przewodniego konkursu. Komentarze mile widziane. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 W ramach konkursu i ja dołączam coś od siebie:) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 14 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 Marcous, Vit, dzięki za pomysły, Czekamy na kolejne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Panowie..........., Wątek oczyszczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 18 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Koledzy, konkurs trwa jeszcze kilka dni tj. do czwartku 21-01-2015, zachęcamy do udziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mattt Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Krawaty większości społeczeństwa nie kojarzą się z wolnością - są wręcz ośmiorniczymi mackami jej antytezy, niewoli. Jak łańcuchy niewolników oplatają ich szyje. Statystyczny Polak, ale także każdy inny obywatel świata, nosi je bo... musi. Często do pracy. Często czuje się zobowiązany go założyć na pewne uroczystości. Tymczasem my wiemy, że jest zupełnie inaczej. To właśnie krawat jest takim niesfornym towarzyszem eleganckiego mężczyzny. To on pozwala mu na ekspresję siebie. Szeroka gama materiałów, faktur, wzorów i w końcu węzłów jest swoistą niekończącą się opowieścią wolności wyboru - jaki krawat dziś założę i kim dzięki temu będę... Na zdjęciu bawełna i jedwabie, knit i normalne, a przede wszystkim węzły dla każdego - od lewej węzeł Christensen, four-in-hand, Onasis, półwindsorski i ks. Albert. Na dokładkę wręcz synonim wolności w postaci fikuśnej poszetki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Allbryk Napisano 19 Styczeń 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 No to jeszcze ja! W rolach głównych wystąpili: William Wallace / Mel Gibson - ja w swej osobie skromnej Miecz - wełniany Lantier Tło akcji natomiast stanowiła ściana ma 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 20 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Mattt, Allbryk, bardzo ciekawe pomysły, dziękujemy! Pozostałych forumowiczów zachęcamy do udziału, jest jeszcze jeden dzień na zgłaszanie "prac" konkursowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.T. Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Wolność to wybór, także wybór wolności i jej świadomość. Windsor, Albert, four in hand, muszka, knit, fular... a może nic? Wybór należy do Ciebie! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gray Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 "Freedom & Ties" zaczyna się już przed momentem wyboru węzła. Wolność jest wtedy, gdy masz tę pewność, że jestes gotowy na wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nereus456 Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Tylko krawaty Republic of Ties dadzą mi wolność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lamos Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Wolność, swoboda... te słowa aż proszą się, by w myśleniu o nich nie ograniczać swych skojarzeń do tylko jednego kręgu kulturowego. Dlaczego zatem nie fawohodie - jeden z zachodnioafrykańskich symboli Adinkra, symbolizujący właśnie te idee? Krawatowo-muszkowo-poszetkowej realizacji brak doskonałej symetrii oraz perfekcji, ale czy nie na to właśnie pozwala wolność? Przecież i tak każdy przedstawiciel ludu Akan, gdy tylko zobaczy jedwabie układające się w zaprezentowany tu sposób, zakrzyknie: Freedom & Ties! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 21 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Dziękujemy za kolejne zgłoszenia i uprzejmie informujemy, że jury już prowadzi intensywne konsultacje, z wynikiem konkursu czekamy oczywiście na jego oficjalne zakończenie:) Posty konkursowe można umieszczać dziś do północy (czasu warszawskiego). Zapraszamy, może jeszcze ktoś w ostatniej chwili brawurowo wejdzie na podium:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 To ja jeszcze wrzucę swoją propozycję. Autor i tytuł książki nie są przypadkowe 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 To i ja się przyłączę do zabawy z moją interpretacją flagi Gadsdena - jednego z wolnościowych symboli. Chociaż mam swoich upatrzonych faworytów, naprawdę fajne propozycje Panowie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Rzutem na taśmę. „Freedom & Ties” Wolność kojarzy mi się z Jurkiem Waszyngtonem którego oryginalny portret wisi za mną. Jest on moim zdaniem obrońcą wolności i napisał kiedyś do Grzesia Masona: "At a time, when our lordly masters in Great Britain will be satisfied with nothing less than the deprivation of American FREEDOM, it seems highly necessary that something should be done to avert the stroke, and maintain the liberty, which we have derived from our ancestors." 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. KIERMAN Napisano 21 Styczeń 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 22 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Dziękujemy wszystkim za udział w konkursie! Jury obraduje:) Wkrótce rozstrzygnięcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Republic of Ties Napisano 24 Styczeń 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Nadszedł czas podsumowania konkursu. Dziękujemy za wszystkie prace (niektóry były bardzo zaskakująceJ). W imieniu Jury w składzie: Wiltom Swordfishtrombone Sekret (Republic of Ties) ogłaszam rozstrzygnięcie konkursu. 1 miejsce: Lubo69, za fenomenalny pomysł, żywy dowcip i minimalistyczną w formie realizację. 2. miejsce: Allbryk, za oryginalny i brawurowy pomysł, doskonałe skojarzenie wolności z William Wallace’m oraz jego nienaganną realizację. 3. miejsce (przysłowiowym rzutem na przysłowiową taśmę – 5 minut przed zakończeniem konkursu) Kierman za bardzo trafne ujęcie wolności. Gratulujemy zwycięzcom i dziękujemy wszystkim! Ze swojej strony chcę też podziękować kolegom z Jury za świetną współpracę! Ze zwycięzcami skontaktuje się poprzez wiadomości prive w celu zorganizowania odbioru nagród. Niech wolność będzie z Wami! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Kolegom na podium gratuluję! Sponsorowi - Republic of Ties - dziękuję za organizację konkursu. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 gratulacje dla wszystkich uczestników a wszczegolności dla wyróżnionych kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 25 Styczeń 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Drodzy Uczestnicy, Mam do przekazania pewien komunikat. Wziąłem udział w konkursie dla zabawy i tak się złożyło, że moja praca spotkała się z uznaniem Forumowiczów i Jury. Bardzo dziękuję za wyróżnienie. Jestem jednak zdania, że tego typu inicjatywy powinny przede wszystkim integrować Forumowiczów młodszych stażem i mniej zaawansowanych, wprowadzając ich w świat klasycznej męskiej elegancji. Ja chętnie przetestuję produkty Republic of Ties, ale niekoniecznie aż pięć W związku z powyższym podjąłem decyzję o zaproponowaniu Jury zmiany kwalifikacji mojej nagrody z pierwszej na trzecią, co jest równoznaczne z rozdysponowaniem części mojej puli między kolejnych dwóch Uczestników, innymi słowy przyznaniu dwóch nagród czwartych (po jednym produkcie). Jury przychylnie ustosunkowało się do mojej prośby i razem wyróżniliśmy dwie inne prace; szczegóły poda jednak oficjalnie (zapewne za chwilę) Organizator, czyli Republic of Ties. Ja natomiast, korzystając z tytułowej wolności, schodzę z pierwszego na trzeci stopień podium i powoli wybieram swoje dwie nagrody:-) Dla pozostałych dotychczas wyróżnionych Uczestników (Allbryk i KIERMAN) oczywiście nic się nie zmienia. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi