Skocz do zawartości

Identyfikujemy Nieznane Marki - Info Na Temat Firm I Metek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co panowie powiecie o marce Vesari? Planuję zakupić garnitur tej firmy z okazji studniówki, matury :) Miał ktoś styczność z tą marką? Słyszałem że jest to marka z grupy Vistula, ale nie wiem jak bardzo odbiega jakością od starszej siostry :)

Opublikowano

Ubrania casualowe i sportowe. Sporo sztucznych materialow i czesto dosc krzykliwy design (wielkie napisy itp.). W Polsce widzialem jeszcze w RC. Sporo robią w ChRLD. Do czego się przyznają tutaj:

http://www.armatadimare.com/gb_en/company/

Nie jest to żaden szał ani żadna wielka marka.

Mnie od nich odstrasza to, że metka jest bodaj dwujęzyczna, a jednym z tych języków jest polski...

Opublikowano

znajdę coś lepszego za 800zł?

bez większego problemu kupisz garnitur z wełny - jedż do dowolnego centrum outletowego - wiekszość sklepów męskich w sieci Factory wprowadziło dodatkowe zniżki (aplikacja Qpony na smartfon) na poziomie 20-25%.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, mam takie trzy marki do zidentyfikowania.

1. Avant Garde (Niemcy)

2. Trama Amedeo (chyba Włochy)

3. Butterworth &Robert (Anglia)

O tej ostatniej trochę informacji znalazłem,, lecz nic szczególnego poza podstawowymi informacjami, gdzie się znajduje. Nic o jakości, cenie produktów...

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Znacie buty Paolo Sartori? www.calzaturificiosartori.it/ 

Na forum pojawia sie dwa razy bez komentarzy praktycznie. Ostatnio znalazłem w TKMaxx całkiem ładne broguesy w dobrej cenie i zastanawiam się nad ich zatrzymaniem, tylko nie jestem w stanie odpowiednio ocenić jakości buta niestety.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Pewnie wychodzę na głupka odpisując na ten post, który zapewne jest jedynie półżartem :) , ale napiszę tylko, że J.M. Weston to taka sama legenda jak brytyjski Crockett and Jones lub Church's. Jeżeli chodzi o półkę jakościową RTW to jest to najwyższa półka butów RTW dostępnych na rynku, z wyłączeniem butów RTW szytych przez najlepsze na świecie zakłady szewstwa miarowego.

Wczoraj pewien Paryżanin powiedział, że markę J.M. WESTON spotkała przykra sytuacja.

Ponieważ ze względu na prestiż, jakość i cenę stała się ulubioną marką szefów półświatka narkotykowego i przestępczego...

Przez to straciła u innych klientów...:(

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Też próbowałem się coś dowiedzieć w wątku TKMAXX. Kupiłem 'kanty' tej firmy. Robią b. dobre wrażenie. Spodnie uszyte akurat w Rumunii, ale inne oglądane były 'made in Italy'. W sieci dużo ciekawych wzorów tej firmy (ale raczej na stronie firmowej, a słaba oferta w sklepach). Duży rostrzał cenowy. Moje znalazłem w jakimś sklepie w USA za 500$ (chyba na zasadzie jak włoskie to modne, a jak włoskie i modne to musi być drogie). Na Ebay.it bardzo dziwna sytuacja, bardzo mała podaż i niskie ceny (50euro).

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Też próbowałem się coś dowiedzieć w wątku TKMAXX. Kupiłem 'kanty' tej firmy. Robią b. dobre wrażenie. Spodnie uszyte akurat w Rumunii, ale inne oglądane były 'made in Italy'. W sieci dużo ciekawych wzorów tej firmy (ale raczej na stronie firmowej, a słaba oferta w sklepach). Duży rostrzał cenowy. Moje znalazłem w jakimś sklepie w USA za 500$ (chyba na zasadzie jak włoskie to modne, a jak włoskie i modne to musi być drogie). Na Ebay.it bardzo dziwna sytuacja, bardzo mała podaż i niskie ceny (50euro).

możesz dać namiar na stronę firmową

Opublikowano

Bardzo jestem ciekaw opinii doświadczonych kolegów. Dziś np. kupiłem intensywnie granatowe bawełniane spodnie tej firmy (pisałem w wątku dedykowanym). Wyglądają porządnie, porownywalnie z Hiltl. Oglądam zdjęcia bardzo różnorodnych kolorów, krat itd i będę zaglądał do TK. Może się trafią.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejny włoski 'wynalazek' z TKmaxx. Ładnie wykończone. Materiał średnio mi się podoba (dekatyzowana(?) bawełna + 3% elastanu, może być efekt 'wyświechtania') ale faktura i kolor (ciemniejszy niż na foto) fajne. W odróżnieniu od omawianych wyżej Vigano nie ma tu możliwości poszerzania nogawek. Innych minusów moje niedoświadczone oko nie widzi. Spotkaliście się z ta marką?

5041525_tk41.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy, 

pytanie z natury detektywistycznej. Byłem na spotkaniu z klientem  który miał koszulę ze świetnie skrojonym kołnierzykiem button down. Nie wypadało mi się pytać o jej markę, ale zauważyłem na kieszeni piersiowej dyskretny symbol- romb i wpisane w środek G lub C. Czy ktoś może wie czy to symbol jakiejś marki czy może monogram? Dodam, że klient jest Holendrem.

Ktoś coś? 

Opublikowano
50 minut temu, michal. napisał:

Koledzy, 

pytanie z natury detektywistycznej. Byłem na spotkaniu z klientem  który miał koszulę ze świetnie skrojonym kołnierzykiem button down. Nie wypadało mi się pytać o jej markę, ale zauważyłem na kieszeni piersiowej dyskretny symbol- romb i wpisane w środek G lub C. Czy ktoś może wie czy to symbol jakiejś marki czy może monogram? Dodam, że klient jest Holendrem.

Ktoś coś? 

gant?

http://www.logo-designer.co/clothing-brand-gant-reveals-new-logo-and-visual-identity/

pozdrawiam

• Oceniam pozytywnie 2